google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται εξαγορά της BlackBerry από τη Lenovo - Techland.gr

Ads

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται εξαγορά της BlackBerry από τη Lenovo

Εδώ και καιρό η BlackBerry βρίσκεται σε κατάσταση εσωτερικών αλλαγών προκειμένου να ανακάμψει οικονομικά και να συγκρατήσει την κατρακύλα στο μερίδιο αγοράς της. Ως μια από τις πιθανές «θεραπείες» παρουσιάστηκε η εξαγορά της εταιρείας ώστε να βρει την απαραίτητη προστασία και τα κεφάλαια για να ολοκληρώσει το μετασχηματισμό της. Οι συζητήσεις με τη Fairfax Financial, που αρχικά ενδιαφερόταν για εξαγορά, κατέληξαν σε «ένεση» μετρητών στα ταμία της BlackBerry από το επενδυτικό fund. Ήταν μια πρώτη ένδειξη ότι το πλάνο της διοίκησης φαινόταν ελπιδοφόρο. Από την άλλη, το BlackBerry Passport, μια συσκευή με περίεργη, για τα συμβατικά δεδομένα, σχεδίαση ξεκίνησε με δυνατές πωλήσεις αναπτερώνοντας τις ελπίδες της εταιρίας.

Στις εξελίξεις προστίθεται και η αναφορά της Benzinga για πιθανή πρόταση εξαγοράς από την Lenovo, μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα. Η πρόταση φημολογείται ότι θα αφορά την απευθείας αγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της BlackBerry, με αναμενόμενη τιμή στα 15-18 δολάρια ανά μετοχή. Η εικόνα αυτή ενισχύεται και από τις συζητήσεις του CFO της Lenovo με τον CEO της BlackBerry τον Ιανουάριο του 2013, κατά την οποία εκφράστηκε διάθεση για κάποιου είδους «εναγκαλισμό» των δύο εταιρειών. Από την πλευρά της Lenovo αναγνωρίστηκε ότι η BlackBerry έχει το δυναμικό για να παίξει σημαντικό ρόλο στην αγορά, ενώ ο CEO της BlackBerry, John Chen, δεν έκρυψε την πρόθεση του να δεχθεί μια εξαγορά σε περίπτωση που το τίμημα είναι ελκυστικό.

Για την ιστορία, η Lenovo παρουσιάζεται πολύ δραστήρια το τελευταίο διάστημα με την εξαγορά της Motorola Mobility από την Google και την πρόθεση της να φτιάξει ξεχωριστό brand που θα πουλά τις συσκευές της online ώστε να αποκρούσει την επιθετική πολιτική της Xiaomi στην αγορά της Κίνας. Σίγουρα, αν ολοκληρωθεί η φημολογούμενη εξαγορά, θα πρόκειται για πολύ συναρπαστική εξέλιξη, ικανή να ανακατέψει ξανά την τράπουλα στην αγορά των κινητών.
Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται εξαγορά της BlackBerry από τη Lenovo Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται εξαγορά της BlackBerry από τη Lenovo Reviewed by D.Pap on 6:44 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.