google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Android 5.0 Lollipop: Ποιες συσκευές αναβαθμίζονται και πότε - Techland.gr

Ads

Android 5.0 Lollipop: Ποιες συσκευές αναβαθμίζονται και πότε

Μετά την πολυπόθητη έλευση του Android 5.0 Lollipop, όλοι οι χρήστες του λειτουργικού της Google βρίσκονται σε «αναμμένα κάρβουνα» για το αν θα δουν τις συσκευές τους να αναβαθμίζονται. Όσο περνάει ο καιρός, βλέπουμε μία μία τις κατασκευάστριες εταιρείες να ανακοινώνουν ποιες συσκευές τους θα αναβαθμίσουν και σε πόσο χρονικό διάστημα. Πάμε λοιπόν να τις δούμε παρακάτω με τη σειρά.

Sony

Ξεκινώντας με τη κατασκευάστρια εταιρεία από την Ιαπωνία, πληροφορούμαστε ότι όλες οι premium συσκευές της θα αναβαθμιστούν στη τελευταία έκδοση του Android. Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Z1, Xperia Z1S, Xperia Z Ultra, Xperia Z1 Compact, Xperia Z2, Xperia Z3, Xperia Z3V και τέλος το Xperia Z3 Compact είναι τα smartphones που βρίσκονται στη λίστα.

Παράλληλα, η Sony δε ξεχνά τα tablets της και παρέχει πλήρη υποστήριξη στα Xperia Tablet Z, the Xperia Z2 Tablet και στο νέο Xperia Z3 Tablet Compact. Η Google Play έκδοση του Xperia Z Ultra θα είναι η πρώτη που θα λάβει την αναβάθμιση αρκετά σύντομα, με τις υπόλοιπες συσκευές, ξεκινώντας από τα Xperia Z3 και Xperia Z2 να ξεκινήσουν να αναβαθμίζονται από τις αρχές του 2015.

Motorola

Με τη Motorola να συνεργάζεται με τη Google για τη κατασκευή του Nexus 6, άμεσο επόμενο είναι ότι οι περισσότερες συσκευές της εταιρείας θα αναβαθμιστούν σύντομα καθώς ακολουθούν τη λογική του Vanilla Android. Μέσα από το επίσημο blog της εταιρείας, μαθαίνουμε ότι τα πρώτης και δεύτερης γενειάς Moto X και Moto G phones θα γευτούν το Android 5.0 Lollipop, παρέα με τη 4G LTE έκδοση του Moto G και το Moto E.

Φυσικά, δε θα μείνουν παραπονεμένοι και οι χρήστες παλαιότερων συσκευών της εταιρείας, με τα Droid Ultra, Droid Maxx και Droid Mini να βρίσκονται στη λίστα. Τέλος, η Motorola υποσχέθηκε ότι θα ανακοινώσει λίγο καιρό αργότερα άλλη μια λίστα με περισσότερες συσκευές, χωρίς βέβαια να τονίζει ακόμη πότε θα αναβαθμιστούν οι πρώτες.

HTC

Πάμε και στην HTC, η οποία ήταν ο δεύτερος συνεργάτης της Google, για τη κατασκευή του Nexus 9. Στην επίσημη σελίδα αναβάθμισης λειτουργικού της εταιρείας, βλέπουμε ένα μήνυμα να γράφει «ενθουσιασμένοι με τα νέα χαρακτηριστικά του Android L» και σίγουρα η εταιρεία θα θέλει να τα μοιραστεί με τους χρήστες. Έτσι, επιβεβαιώνει ότι τα HTC One και HTC One (M8) θα αναβαθμιστούν 90 μέρες αφότου η εταιρεία λάβει τη τελική έκδοση του Android 5.0 Lollipop από τη Google.

Έχοντας ήδη δουλέψει πάνω στο Android 5.0 Lollipop, οι ναυαρχίδες της HTC θα έπρεπε ίσως να αναβαθμίζονταν από τις αρχές κιόλας του 2015. Αντίθετα, η Ταϊβανέζικη εταιρεία δεν ανακοινώνει ακριβείς ημερομηνίες, πέρα από το χρονοδιάγραμμα που αναφέρεται παραπάνω. Μια απάντηση πάντως στην επίσημη σελίδα της εταιρείας στο Twitter αναφέρει ότι η αναβάθμιση θα φτάσει μέσα στους επόμενους μήνες.

Παράλληλα, τα HTC One (M7) και (M8) Google Play Editions θα είναι πιθανόν οι πρώτες συσκευές που θα δοκιμάσουν το Lollipop, κάπου στα τέλη Νοέμβρη με αρχές Δεκέμβρη. Οι συσκευές που εφοδιάζονται με το UI της HTC θα ακολουθήσουν λίγο αργότερα, λαμβάνοντας την αναβάθμιση τον Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο.

Συγχρόνως το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, είναι αρκετά πλούσιο από αναβαθμίσεις άλλων συσκευών της εταιρείας. Σύμφωνα πάντα με τις τελευταίες πληροφορίες, το Android 5.0 Lollipop πιθανότατα θα φτάσει στα Desire Eye, One (M8) Dual-Sim, One (E8), One (E8) Dual-Sim και Butterfly 2. Τα One Mini 2 και Desire 816 πιθανόν θα αναβαθμιστούν Μάρτιο ή Απρίλιο, ενώ τα One Max, One Mini και Butterfly S έχουν προγραμματιστεί για αναβάθμιση μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου.

Τέλος, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το Desire 820 που διαθέτει SoC με 64-bit CPU. Επιπροσθέτως, οι HTC συσκευές με SoC της Mediatek βρίσκονται ακόμη υπό εξέταση, οπότε ακόμη όλα βρίσκονται στον αέρα για αυτές τις συσκευές.

Η επίσημη θέση της HTC για αυτές τις συσκευές είναι ότι σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες.

LG

Η LG από την άλλη διατηρεί χαμηλούς τόνους, χωρίς να έχει ανακοινώσει κάτι ακόμη. Όταν αυτό γίνει, σίγουρα θα πρέπει να περιμένουμε τα LG G3 και G Pro 2 να βρίσκονται στη κορυφή της λίστας και από κοντά να ακολουθούν τα G Flex αλλά και G3 Beat.

Samsung

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone των τελευταίων χρόνων, δεν μας έχει ενημερώσει ακόμη ποιες συσκευές θα αναβαθμίσει. Τα Galaxy S5 και Galaxy S4, παράλληλα με τα νέα μοντέλα όπως τα Galaxy Alpha και Galaxy Note 4 σίγουρα θα βρίσκονται στη κορυφή της λίστας για αναβάθμιση.

OnePlus

Ο νέος κατασκευαστής από τη Κίνα, έχει ήδη ανακοινώσει την αναβάθμιση του One σε Android 5.0 από τον Ιούλιο. Το Lollipop θα φτάσει στη συσκευή τρεις μήνες αφότου η Google διαθέσει τη τελική έκδοσή του.

Nvidia

Μέσα από το Twitter, η Nvidia αποκάλυψε ότι το tablet Shield θα λάβει την αναβάθμιση αλλά και κάποια παραπάνω χαρακτηριστικά, χωρίς να έχει προσδιορίσει ακόμη τι παραπάνω θα δώσει.

Παράλληλα, σαν απάντηση μετά από πολλές ερωτήσεις, η Nvidia επιβεβαίωσε ότι το Shield portable, όπως και το Tegra Note 7, θα γευτούν το Lollipop και ενημερώνει τους χρήστες να περιμένουν για περισσότερες πληροφορίες.

Android One

Με τη σειρά Android One να υπάρχει στην αγορά σαν τη φθηνή εναλλακτική της σειράς Nexus, τα Karbonn Sparkle V, Micromax Canvas A1 και Spice Dream Uno, οι συσκευές δηλαδή της Android One σειράς, θα λάβουν την αναβάθμιση σύντομα, μετά τη διάθεση του το Νοέμβριο.

Google Nexus

Για το τέλος αφήσαμε τη premium σειρά της Google. Το τελευταίο λειτουργικό της Google, θα κάνει την επίσημη πρώτη του εμφάνιση στα Nexus 6 και Nexus 9, καθώς και τα δύο θα βρίσκονται στην αγορά στις αρχές του Νοέμβρη. Παράλληλα η Google έχει ήδη ανακοινώσει και ποιες άλλες συσκευές της θα αναβαθμιστούν. Οι ιδιοκτήτες των Nexus 4 και Nexus 5, καθώς και των Nexus 7 και Nexus 10 θα πρέπει να κοιτάνε συχνά, καθώς θα ενημερωθούν μέσω του Software Update τις ερχόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με την εταιρεία.
Android 5.0 Lollipop: Ποιες συσκευές αναβαθμίζονται και πότε Android 5.0 Lollipop: Ποιες συσκευές αναβαθμίζονται και πότε Reviewed by D.Pap on 9:08 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.