google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Το πρώτο ηλεκτρικό/ηλιακό αυτοκίνητο - Techland.gr

Ads

Το πρώτο ηλεκτρικό/ηλιακό αυτοκίνητο


Τον περασμένο Μάρτιο, η Sono Motors έδωσε τις πρώτες φωτογραφίες και πληροφορίες της έκδοσης παραγωγής του Sion, του πρώτου ηλεκτρικού-ηλιακού αυτοκινήτου που ετοιμάζει να βγάλει στην αγορά.

Η Sono Motors είναι η εταιρεία του 26-χρονου Laurin Hahn, με συνιδρυτές δύο άλλους νέους, την Navina και τον Jona. Η εταιρεία τους έχει έδρα το Μόναχο της Γερμανίας και η ιδέα για την δημιουργία ενός ηλεκτρικού-ηλιακού αυτοκινήτου με εξαιρετικά χαμηλό κόστος, άρχισε να γεννιέται μέσα στο γκαράζ του Jona.


Για να βγει στον δρόμο το Sion, η εταιρία έβγαλε μια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, ότι χρειάζεται να μαζέψει 50 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε 50 ημέρες, ζητώντας την βοήθεια του κόσμου. Το crowdfunding πήγε περίφημα, και η εταιρία κατάφερε να μαζέψει το ποσό σε λιγότερες μέρες, με τους backers να δείχνουν την εμπιστοσύνης τους στο προϊόν της Sono Motors.
Το Sion διαθέτει στο αμάξωμα του 330 φωτοβολταϊκά στοιχεία, τα οποία είναι αρκετά για να χαρίσουν μια αυτονομία της τάξης των 30 χλμ. ανά μέρα, με αυτά να προστίθενται στα 160 χλμ. που προσφέρει η μπαταρία 35 kWh που διαθέτει το αυτοκίνητο, με τη συνολική αυτονομία να αγγίζει τα 255 χλμ., σύμφωνα με τον κύκλο WLTP.

Σύμφωνα με την Sono Motors, η παραγωγή του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει σύντομα στην Σουηδία, και η η τιμή του ξεκινά από τις €16.000 και φτάνει έως τις 25.500 ευρώ.
Το πρώτο ηλεκτρικό/ηλιακό αυτοκίνητο Το πρώτο ηλεκτρικό/ηλιακό αυτοκίνητο Reviewed by D.Pap on 9:48 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.