google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Οκτώ smartphones "πιάστηκαν" με SAR που ξεπερνούσε τα όρια - Techland.gr

Ads

Οκτώ smartphones "πιάστηκαν" με SAR που ξεπερνούσε τα όρια




Το SAR (Specific Absorption Rate) είναι ένα χαρακτηριστικό που απασχολεί αρκετούς χρήστες πριν την αγορά smartphone, ιδίως όσους ανησυχούν περισσότερο για την επιρροή των ραδιοκυμάτων στον οργανισμό τους. Κάθε κατασκευαστής ανακοινώνει μετρήσεις SAR για κάθε συσκευή του, έναν αριθμό που ουσιαστικά υποδηλώνει το πόση ενέργεια δέχεται το ανθρώπινο σώμα από τις ραδιοεκπομπές των τηλεφώνων.
Η γαλλική αρχή ANFR υπέβαλε σε σχετική μέτρηση 51 smartphones μέσα στο 2018 και από αυτά, τα 43 βρέθηκαν εντός του ορίου, το οποίο είναι 2W/Kg (στο ύψος του μηρού) στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα 8 που βρέθηκαν εκτός ορίων ήταν τα:



Να σημειωθεί πως ο μέσος όρος των υπόλοιπων 43 συσκευών ήταν αρκετά χαμηλός, στο 1,16W/Kg, ενώ η κατώτατη εκπομπή που μετρήθηκε ήταν 0,6W/Kg. Στούψος του κεφαλιού, ο μέσος όρος ήταν 0,31 W/Kg, η ανώτατη μετρηθείσα τιμή ήταν 0,47 W/Kg και η κατώτατη 0,18W/Kg. Μπορείτε να δείτε όλες τις μετρήσεις της ANFR εδώ (το link φαίνεται να μη λειτουργεί σε ορισμένες περιπτώσεις, δείτε και εδώ για περισσότερες πληροφορίες).

Οι κατασκευαστές τους επέλεξαν να αποσύρουν τελείως από την αγορά δύο από αυτά τα μοντέλα, ενώ για τα άλλα έξι κυκλοφόρησε software update, προκειμένου να μειωθεί η ισχύς του ραδιο-πομποδέκτη τους και κατ'έπέκταση, το SAR.

[via]
Οκτώ smartphones "πιάστηκαν" με SAR που ξεπερνούσε τα όρια  Οκτώ smartphones  "πιάστηκαν" με SAR που ξεπερνούσε τα όρια Reviewed by D.Pap on 12:09 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.