google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Το MIT δημιούργησε προσωρινά τατουάζ που συνδέονται με τις συσκευές μας - Techland.gr

Ads

Το MIT δημιούργησε προσωρινά τατουάζ που συνδέονται με τις συσκευές μας

Η εποχή όπου τα τατουάζ αποτελούσαν καθαρά ένα είδος έκφρασης του εαυτού μας, ίσως να ετοιμάζεται να μας αποχαιρετίσει οριστικά, μιας και το MIT σε συνεργασία με την Microsoft κατάφερε να δημιουργήσει προσωρινά τατουάζ, τα οποία αλληλεπιδρούν με smartphones και υπολογιστές, αλλάζουν χρώμα αναλόγως της θερμοκρασίας του σώματος, ενώ μπορούν ακόμα και να μεταδίδουν δεδομένα μέσω NFC. Το όλο εγχείρημα έχει ονομαστεί DuoSkin και στο βίντεο που υπάρχει στο τέλος του άρθρου, μπορούμε να δούμε τι θα μας προσφέρει. Το κάθε DuoSkin τατουάζ, μπορεί να χωριστεί σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες αναλόγως με τον σκοπό για τον οποίο δημιουργείται. Η πρώτη κατηγορία μετατρέπει το δέρμα σε trackpad, η δεύτερη κατηγορία αλλάζει χρώμα αναλόγως τη θερμοκρασίας του σώματος και η τρίτη κατηγορία επιτρέπει στον κάτοχο της να αντλήσει δεδομένα από το τατουάζ.
Τα τατουάζ κάθε κατηγορίας δημιουργούνται από φύλα χρυσού προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανθεκτικότητα και η καλαισθησία της εμφάνισης τους. Εν συνεχεία οι ερευνητές δημιουργούν ένα κύκλωμα χρησιμοποιώντας ανάλογο λογισμικό γραφικών, πριν τελικώς «κόψουν» και εφαρμόσουν το προσωρινό τατουάζ στον κάτοχο του. Κάθε τατουάζ μπορεί να εξοπλιστεί με θερμοχρωματική επίστρωση (αλλάζοντας χρώμα αναλόγως της σωματικής θερμοκρασίας), NFC chip, ακόμα και φώτα LED.

Η Cindy Hsin-Liu Kao, φοιτήτρια στο MIT, αναφέρει ότι τα εν λόγω τατουάζ δεν είναι μόνο «trendy» αλλά και αρκετά φθηνά ώστε κάποιος να τα αλλάζει και να τα διαμορφώνει όσο συχνά επιθυμεί. Προσθέτει επίσης, ότι στην Ταϊβάν υπάρχει μια τεράστια κουλτούρα όσον αφορά την μίξη διακοσμητικών στοιχείων, λειτουργικότητας και «street fashion» και η ομάδα του DuoSkin προσπάθησε να επιτύχει το ίδιο πράγμα, διατηρώντας ταυτόχρονα την τεχνολογία ελκυστική και οικονομικά προσιτή. Κλείνοντας η Kao αναφέρει ότι το DuoSkin, αποτελεί μια τέλεια ευκαιρία για τα αντίστοιχα καταστήματα αποτύπωσης τατουάζ, καθώς διαθέτει απεριόριστες επιλογές εξατομίκευσης, ενώ απευθύνεται και σε αυτούς που αντιτίθενται σε μορφές τεχνολογίας όπως τα smartwatches.


[via]
Το MIT δημιούργησε προσωρινά τατουάζ που συνδέονται με τις συσκευές μας Το MIT δημιούργησε προσωρινά τατουάζ που συνδέονται με τις συσκευές μας Reviewed by D.Pap on 5:26 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.