Κατάταξη πωλήσεων smartphone: Οκτώ κινεζικές εταιρείες στην πρώτη δωδεκάδαΣύμφωνα με το IC Insights, οι οκτώ από τις δώδεκα κορυφαίες σε πωλήσεις εταιρείες παραγωγής smartphone για το πρώτο τρίμηνο του 2016 έχουν την έδρα τους στην Κίνα. Επίσης αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η ινδική εταιρεία Micromax μπαίνει για πρώτη φορά στην λίστα καταλαμβάνοντας την δωδέκατη θέση. Η κινεζική Gionee έχασε στο νήμα μια θέση στην πρώτη δωδεκάδα αφού πούλησε 4,8 εκατομμύρια τηλέφωνα την ίδια περίοδο.

Οι έξι από τις δώδεκα πρώτες εταιρείες προβλέπεται ότι το 2016 θα έχουν άνοδο, η μία (Xiaomi) κατά 6% και οι άλλες πέντε από 29% και πάνω, ενώ οι άλλες έξι θα έχουν μειώσεις πωλήσεων. Οι δύο κορυφαίοι προμηθευτές, Samsung και Apple, προβλέπεται ότι θα έχουν μία ελαφρά μείωση αποστολών κατά την φετινή χρονιά.

Τρεις εταιρείες προβλέπεται ότι το 2016 θα εκπέσουν από την κατάταξη των δώδεκα κορυφαίων, η Sony, η Microsoft και η Coolpad. Οι τρεις αυτές εταιρείες κατέγραψαν πωλήσεις για το πρώτο τρίμηνο του έτους, 2,4 εκατομμύρια, 3,2 εκατομμύρια και 4,0 εκατομμύρια, αντίστοιχα.

Οι πωλήσεις της Coolpad υπέστησαν μείωση κατά 44% το 2015 αφού πούλησαν μόλις 25,5 εκατομμύρια κομμάτια. Επιπλέον να πούμε ότι η Xiaomi, που το 2013 και το 2014 είχε τεράστια άνοδο, είδε τις πωλήσεις της για το 2015 να περιορίζονται σε μόλις 16% άνοδο.

Παρότι μία άνοδο της τάξεως του 16% είναι αξιέπαινη, τα 71 εκατομμύρια κομμάτια που πούλησε πέρσι είναι αρκετά λιγότερα από τα 100 εκατομμύρια που ήταν ο αρχικός στόχος της εταιρείας για το 2015. Παρόλο που η Microsoft ανακοίνωσε ότι προτίθεται να πουλήσει όλα τα τμήματα που δεν έχουν σχέση με smartphones εντός του τρέχοντος έτους, οι αποστολές Lumia smartphones κατά την περίοδο του πρώτου τριμήνου δείχνουν ότι θα πουλήσει λιγότερα από 15 εκατομμύρια κομμάτια καθόλη την διάρκεια του 2016.

[via]
Κατάταξη πωλήσεων smartphone: Οκτώ κινεζικές εταιρείες στην πρώτη δωδεκάδα Κατάταξη πωλήσεων smartphone: Οκτώ κινεζικές εταιρείες στην πρώτη δωδεκάδα Reviewed by D. Papadopoulos on 9:00 π.μ. Rating: 5
Από το Blogger.