google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ulefone Future: Το πρώτο κινέζικο smartphone χωρίς πλαϊνά περιθώρια διαθέτει και εξαιρετικά χαρακτηριστικά - Techland.gr

Ads

Ulefone Future: Το πρώτο κινέζικο smartphone χωρίς πλαϊνά περιθώρια διαθέτει και εξαιρετικά χαρακτηριστικά


Τα πλαϊνά περιθώρια στην οθόνη ή αλλιώς "bezel" όπως τα λένε στα εγγλέζικα, είναι μία πονεμένη ιστορία στα smartphone. Δεν τα θέλουμε, δε μας αρέσουν και πολλοί κατασκευαστές μας έχουν υποσχεθεί κατά καιρούς "bezel-less" συσκευές, καμία όμως δεν τα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα, εκτός φυσικά από τη Samsung με τη σειρά "Edge". Πρώτη λοιπόν η Ulefone τα καταφέρνει με το Future να είναι εξαιρετικό όχι μόνο σε design, αλλά και σε τεχνικά χαρακτηριστικά.


Άγνωστη σε πολλούς από εμάς μέχρι πριν λίγους μήνες η Ulefone και έχει καταφέρει να μας κερδίσει με τις τελευταίες της συσκευές, ενώ το Future είναι ακόμη μία πρόταση που μας κάνει να την ξεχωρίζουμε από τον κινέζικο ανταγωνισμό.

Χαρακτηριστικά


  • Επεξεργαστής: Οκταπύρηνος Mediatek Helio P10 @ 2.0GHz
  • GPU: Mali T860
  • Μνήμη: 4GB RAM - 32GB αποθήκευση (microSD)
  • Οθόνη: IPS 5.5" @ 1920 x 1080p (401ppi)
  • Κάμερα: Πίσω 16.0MP (Samsung S5K3P3, f/2.0, dual-LED flash) - Μπροστά 5.0MP
  • Συνδεσιμότητα: 4G, dual-SIM, WiFi, Bluetooth 4.0, GPS (Glonass), fingerprint sensor, FM radio, microUSB (Type-C, OTG)
  • Μπαταρία: 3.000mAh
  • Διαστάσεις: 151.5 x 73.5 x 8.6mm - 185gr
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 6.0 Marshmallow


Έχουμε λοιπόν ένα τρομερό design χωρίς πλαϊνά περιθώρια, που κανένας κατασκευαστής δεν μπόρεσε να μας προσφέρει μέχρι σήμερα και κυρίως σε μία συσκευή των 200 περίπου ευρώ. Το Future είναι φτιαγμένο από μέταλλο και πλαστικό, με το μπροστινό μέρος να μοιάζει στο Galaxy S7 Edge, καθώς η 1080p οθόνη του των 5.5 ιντσών δίνει την ίδια αίσθηση οθόνης από άκρη σε άκρη με τη ναυαρχίδα της Sammy.

Tο πίσω μέρος είναι ξεκάθαρα εμπνευσμένο από το iPhone 6 και το λειτουργικό του είναι αυτό του Nexus 6P, καθώς φοράει μία σχεδόν stock έκδοση του Android 6.0Οι δανεικές εμπνεύσεις όμως δε σταματούν εκείκαθώς η Ulefone το εξόπλισε με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, όπως αυτόν που διαθέτει το Sony Xperia Z5, αλλά δυστυχώς δε βρίσκεται πάνω στο πλήκτρο "power", ενώ η κάμερά του είναι η ίδια με τον έτερο μεγάλο ανταγωνιστή του στην κατηγορία, το Xiaomi Redmi Note 3 Pro και αποτελείται από έναν πολύ καλό φακό της Samsung.


Από άποψη τεχνικών χαρακτηριστικών τώρα δεν πάει καθόλου πίσω, καθώς διαθέτει τον ολοκαίνουριο οκταπύρηνο Helio P10 επεξεργαστή της Mediatek, ο οποίος με τους 50.000 πόντους του στο Antutu, δε μας αφήνει περιθώριο να αμφισβητήσουμε τις ικανότητές του. Μάλιστα συνοδεύεται από 4GB RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ η μεγάλη μπαταρία του στα 3.000mAh φορτίζει από μία USB Type-C θύρα σε μόλις 60 λεπτά!


Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πώς χωράνε όλα αυτά σε 200 περίπου ευρώ


    Η άποψη του Doctor

    Συνήθως τα κινέζικα τηλέφωνα έχουν μία μεγάλη έλλειψη για να δικαιολογήσουν τη χαμηλή τιμή τους κάτι που πολλές φορές είναι η κάμερα ή ο επεξεργαστής, ενώ κανένας Κινέζος δεν τολμάει από άποψη design, αφού όλοι απλά αντιγράφουν το iPhone. Είναι λοιπόν πολύ ευχάριστο να βλέπεις μία πρόταση σαν το Ulefone Future που όχι απλά είναι πολύ πολύ διαφορετική από ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα από τους Κινέζους γενικότερα, αλλά βάζει τα γυαλιά και σε γνωστούς παγκόσμιους κατασκευαστές, που μας έχουν φλομώσει στη μπούρδα.

    Κατά τη γνώμη μου λοιπόν το Ulefone Future είναι μαζί με το Xiaomi Redmi Note 3 Pro, οι δύο καλύτερες συσκευές που μπορείς να αγοράσεις από την Κίνα, αυτή την εποχή.

    Πραγματικά τρομερό και ελπίζω να είναι και στην πράξη έτσι.

    πηγή
    Ulefone Future: Το πρώτο κινέζικο smartphone χωρίς πλαϊνά περιθώρια διαθέτει και εξαιρετικά χαρακτηριστικά Ulefone Future: Το πρώτο κινέζικο smartphone χωρίς πλαϊνά περιθώρια διαθέτει και εξαιρετικά χαρακτηριστικά Reviewed by D.Pap on 2:23 μ.μ. Rating: 5

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Από το Blogger.