google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 PayPal vs Revolut: Συγκρίνουμε τις δύο υπηρεσίες που μας βοηθούν να ξεπεράσουμε τα capital control - Techland.gr

Ads

PayPal vs Revolut: Συγκρίνουμε τις δύο υπηρεσίες που μας βοηθούν να ξεπεράσουμε τα capital control



Τα capital control είναι ένα μέτρο που μας έχει παιδέψει πολύ τον τελευταίο καιρό, καθώς αντιμετωπίζει τον κάθε πολίτη στην Ελλάδα ως μεγαλοκαταθέτη. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ θα έπρεπε να προστατεύει τα μεγάλα κεφάλαια στις τράπεζες, αντ' αυτού δε μας αφήνει να αγοράσουμε ούτε ένα ζευγάρι κάλτσες από την Κίνα. Έτσι λοιπόν ψάχνουμε για εναλλακτικές λύσεις όπως το PayPal και το νεοεμφανιζόμενο Revolut για να κάνουμε τη δουλειά μας, ποια υπηρεσία όμως είναι η καλύτερη για τις ανάγκες μας;

Πρόκειται για δύο εκ διαμέτρου διαφορετικές υπηρεσίες που απλά τυχαίνει να εξυπηρετούν το σκοπό μας, με την κάθε μία να έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Με τη λήξη των capital control στην Ελλάδα, πολλά από τα προσόντα των δύο υπηρεσιών δε θα έχουν νόημα, γιατί θα μπορούμε να κάνουμε αγορές με ελληνικές κάρτες, αλλά για τώρα μας βολεύουν μια χαρά.

Το κόλπο είναι να μπορέσουμε να μεταφέρουμε τα χρήματά μας από τον ελληνικό λογαριασμό μας, στο balance της κάθε υπηρεσίας, κάτι που σημαίνει ότι πλέον βρίσκονται στο εξωτερικό και έτσι μπορούμε να κάνουμε τις αγορές μας. Τα δοκιμάσαμε λοιπόν και τα δύο και θα μιλήσουμε μόνο για τα θετικά και τα αρνητικά τους, σε μία αγορά που ενδέχεται να κάνετε χρησιμοποιώντας τα.

PayPal

Το PayPal δε χρειάζεται συστάσεις, καθώς είναι η νούμερο ένα μέθοδος πληρωμής για αγορές στο ίντερνετ. Πρόκειται στην ουσία για ένα μεσάζων, ο οποίος αναλαμβάνει εκ μέρους μας να πληρώσει τον πωλητή, χωρίς να του παρέχει τα στοιχεία του τραπεζικού μας λογαριασμού. Έτσι μας κρατάει ασφαλείς, αν φυσικά εμπιστευόμαστε το ίδιο το PayPal.

Τα θετικά και τα αρνητικά λοιπόν χρησιμοποιώντας το στην καθημερινότητά μας είναι τα εξής:


είναι η πιο διαδεδομένη και ασφαλής μέθοδος ηλεκτρονικών πληρωμών στον κόσμο,
μπορείς να κάνεις άμεσα μια αγορά "φορτίζοντας" το PayPal balance στιγμιαία,
μας επιστρέφει τα χρήματα μιας αγοράς αν δεν παραλάβουμε το εμπόρευμα και ενημερώσουμε εγκαίρως,
έχει μεγάλες κρατήσεις όταν "φορτίζεις" το balance, οι οποίες κυμαίνονται περίπου στο 3,5% + 0,35€.
δεν μπορείς να κάνεις "Top up" στο balance σου, αλλά πρέπει να σου στείλει κάποιος άλλος χρήματα (εκτός και αν είχες προνοήσει παλιότερα να συνδέσεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό).


Για παράδειγμα αν θέλεις να αγοράσεις με το PayPal ένα smartphone από την Κίνα που κοστίζει 300€, θα πρέπει να σου στείλει κάποιος άλλος περίπου 310€, καθώς η κράτηση κατά τη μεταφορά είναι περίπου 11€. Πέρα όμως από το μεγάλο κόστος η διαδικασία είναι σχετικά περίπλοκη, καθώς πρέπει να συνεννοηθείς και με δεύτερο πρόσωπο που θα έχει χρήματα στο λογαριασμό του, αλλά τουλάχιστον είναι κάτι που γίνεται άμεσα.





Revolut

Η λύση του Revolut κυκλοφορεί στα ελληνικά forum από το Νοέμβριο περίπου και πρόκειται για μία υπηρεσία σαν το πολυδιαφημισμένο Viva Wallet. Σε αντίθεση με το PayPal που είναι απλά ένας τρόπος πληρωμής, το Revolut είναι ένας ψηφιακός τραπεζικός λογαριασμός που μας παρέχει ακόμη και χρεωστική κάρτα και δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί ταξιδιώτες που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις δικές τους κάρτες στο εξωτερικό.

Όταν "φορτίζουμε" την κάρτα μας στο Revolut, τα χρήματά μας πηγαίνουν στο λογαριασμό της εταιρίας, στην τράπεζα Barclays της Αγγλίας. Είναι κλειστά με έναν μοναδικό κωδικό ανά χρήστη, ο οποίος προστατεύεται από τη Barclays ακόμη και αν η Revolut κλείσει σαν εταιρία, οπότε είμαστε σχετικά ασφαλείς.

Τα θετικά και τα αρνητικά του Revolut είναι τα εξής:


πρόκειται για έναν κανονικό τραπεζικό λογαριασμό με ότι αυτό συνεπάγεται,
μπορείς να πληρώσεις ακόμη και όταν το PayPal δεν υποστηρίζεται, όπως για παράδειγμα στοAliexpress,
μοιάζει με το Viva Wallet και λοιπές υπηρεσίες που παρέχονται στην Ελλάδα, αλλά σε αντίθεση με αυτές, δε χρεώνει τίποτα όταν "φορτίζεις" την κάρτα σου (το Viva Wallet χρεώνει 1,9% + 0,1€ από κάρτα και 0,75€ από e-banking συν τα έξοδα της τράπεζας),
το μόνο έξοδο που έχουμε κατά τη φόρτιση, είναι το ένα ευρώ που κρατάει η τράπεζά μας ανεξαρτήτως ποσού εμβάσματος,
σου παρέχει και φυσική κάρτα αν τη ζητήσεις, η οποία αποστέλλεται δωρεάν (στο Viva Wallet είναι 5€),
μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να βγάλεις χρήματα από ATM, ακόμη και στο εξωτερικό,
χρειάζονται δυο εργάσιμες μέρες για να φτάσει το έμβασμα στην Αγγλία,
όταν αγοράζουμε εμπορεύματα σε συνάλλαγμα, μας προσφέρει καλύτερη μετατροπή νομίσματος τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο χρήσης.


Με το Revolut λοιπόν μπορείς να μεταφέρεις 300€ για παράδειγμα και να χρεωθείς μόνο ένα ευρώ για το έμβασμα από την τράπεζά σου. Αν επίσης θελήσεις να κάνεις μία αγορά σε κατάστημα που πληρώνεται σε αμερικανικό δολάριο ή λίρα Αγγλίας, η ανταλλαγή συναλλάγματος είναι η φθηνότερη δυνατή, αυτή που χρησιμοποιούν δηλαδή οι ίδιες οι τράπεζες. Από την άλλη αν δεν έχουμε χρήματα στο balance, δεν μπορούμε να τσιμπήσουμε κάτι που μόλις είδαμε σε προσφορά, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να φτάσει το έμβασμα στην Αγγλία.





Το πόρισμα

Είναι λοιπόν δίκοπο το μαχαίρι των δύο υπηρεσιών με τη μία να είναι άμεση αλλά ακριβή και την άλλη αργή και εξαιρετικά φθηνή. Δεν απορρίπτουμε καμία φυσικά, αλλά χρησιμοποιούμε και τις δύο ανάλογα με την περίπτωση. Πάντως αν έχεις λεφτά που κάθονται, μπορείς να ρίξεις για παράδειγμα 300€ στο Revolut να περιμένουν, για να τα χρησιμοποιήσεις την κατάλληλη στιγμή.

Για όσους ενδιαφέρονται για αγορές εν μέσω capital control:


οδηγός χρήσης PayPal
οδηγός χρήσης Revolut
PayPal vs Revolut: Συγκρίνουμε τις δύο υπηρεσίες που μας βοηθούν να ξεπεράσουμε τα capital control PayPal vs Revolut: Συγκρίνουμε τις δύο υπηρεσίες που μας βοηθούν να ξεπεράσουμε τα capital control Reviewed by D.Pap on 10:46 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.