Νέο LG V10: πρώτη φορά σε κινητό, τέτοιες δυνατότητες... ήρθε και στην Ευρώπη

Πρώτος εκπρόσωπος της οικογένειας V Series, το LG V10 έχει σχεδιαστεί με στόχο να προσφέρει στους σύγχρονους χρήστες μια μοναδική εμπειρία, τόσο από πλευράς δημιουργίας, όσο και από πλευράς κατανάλωσης multimedia περιεχομένου. 

Νέα μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες, όπως η δευτερεύουσα οθόνη, ηδιπλή μπροστινή κάμερα και η λειτουργία Manual Video Mode, διαφοροποιούν το LG V10, ενώ ο σχεδιασμός από ανοξείδωτο ατσάλι και σιλικόνη υψηλής αντοχής, το καθιστούν από τα ελάχιστα smartphones που καταφέρνει να περάσει με επιτυχία τα drop tests ανεξάρτητου φορέα.
Νέο LG V10: πρώτη φορά σε κινητό, τέτοιες δυνατότητες
"Το V10 σχεδιάστηκε εξ' αρχής ως ένα multimedia smartphone που απευθύνεται κυρίως στον σύγχρονο καταναλωτή που θέλει να μοιράζεται τα πάντα μέσα από τα αγαπημένα του κοινωνικά δίκτυα", ανέφερε για το νέο smartphone ο κ. Juno Cho, Πρόεδρος και CEO της LG Electronics Mobile Communications Company. 
"Ακούσαμε πολλούς πελάτες μας να λένε ότι μέχρι να εμφανιστεί το G4, δεν αισθάνονταν άνετα να πάνε διακοπές ή να βγουν έξω χωρίς τη φωτογραφική τους μηχανή. Με το V10, ελπίζουμε να καταφέρουμε για τα βίντεο ότι καταφέραμε με το G4 για τις φωτογραφίες". 

Μια ματιά στο LG V10

Δευτερεύουσα οθόνη

Η LG παρουσιάζει για πρώτη φορά τη δευτερεύουσα Οθόνη (secondary display), μια ξεχωριστή περιοχή στο πάνω μέρος της κύριας οθόνης QHD IPS Quantum Display των 5,7 ιντσών, η οποία λειτουργεί ανεξάρτητα από την κύρια και μπορεί να ρυθμιστεί, ώστε να παραμένει μονίμως ορατή, βελτιώνοντας τη χρηστικότητα της συσκευής χωρίς να επηρεάζει τη διάρκεια της μπαταρίας. 
Νέο LG V10: πρώτη φορά σε κινητό, τέτοιες δυνατότητες
Όταν η κύρια οθόνη είναι κλειστή, ο χρήστης μπορεί να ορίσει να βλέπει στη δευτερεύουσα περιοχή της οθόνης την ημερομηνία, την ώρα, τον καιρό, την κατάσταση της μπαταρίας, ή να τοποθετεί σε αυτήν τα shortcuts των αγαπημένων του εφαρμογών, όταν η κύρια οθόνη είναι ανοικτή. 
Όταν απολαμβάνει μια ταινία ή παίζει ένα παιχνίδι στο LG V10, η δευτερεύουσα οθόνη τον ειδοποιεί για εισερχόμενα μηνύματα ή κλήσεις, διακριτικά και χωρίς να διακόπτει την προβολή του περιεχομένου της κύριας οθόνης, ώστε να μπορεί να αγνοήσει την ειδοποίηση χωρίς να σταματήσει αυτό που κάνει ή να διακόψει και να απαντήσει στο εισερχόμενο μήνυμα ή κλήση.

Διπλή εμπρόσθια κάμερα και εγγραφές Multi-view 

Για μια ευρυγώνια λήψη, συνήθως απαιτείται η χρήση ειδικού φακού ο οποίος, εκτός από το ότι έχει μεγάλο βάρος και διαστάσεις, μπορεί και να παραμορφώνει τα άκρα της εικόνας. 
Το LG V10 διαθέτει διπλή εμπρόσθια κάμερα 5MP, με δύο ξεχωριστούς φακούς, ώστε ο χρήστης να μπορεί να τραβά όχι μόνο κανονικές selfies (άνοιγμα 80 μοίρες), αλλά και ευρυγώνιες selfies των 120 μοιρών, χωρίς να χρειάζεται κρατά την κάμερα ακριβώς απέναντί του, κίνηση η οποία μεγαλώνει την πιθανότητα κουνήματος. 
Το LG V10 διαθέτει έναν προηγμένο αλγόριθμο, ο οποίος συνδυάζει τις λήψεις από τους δύο φακούς στο σημείο που απαιτείται, ώστε να προκύψει μια φωτογραφία μεγάλου εύρους. Η λήψη ομαδικών selfies χωρίς selfie-stick δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη, ενώ η λειτουργία multi-view Recordingεπιτρέπει την ταυτόχρονη λήψη βίντεο και από τις τρεις διαφορετικές κάμερες του LG V10. 

Προηγμένες δυνατότητες βίντεο και ήχου

Το LG V10 προσφέρει στους φίλους της κινούμενης εικόνας μερικές πραγματικά πρωτοποριακές λειτουργίες βιντεοσκόπησης, επεξεργασίας και sharing. Το LG V10 είναι το πρώτο smartphone που υποστηρίζει manual mode για λήψη βίντεο, μια τεχνολογία που πρωτοεμφανίστηκε στο G4 για εφαρμογές φωτογραφίας.
Νέο LG V10: πρώτη φορά σε κινητό, τέτοιες δυνατότητες
Με τη λειτουργία Manual Video, ένας χρήστης με σκηνοθετικές φιλοδοξίες μπορεί να δημιουργεί χωρίς δυσκολία βίντεο επαγγελματικού επιπέδου, ρυθμίζοντας ο ίδιος την ταχύτητα του κλείστρου, το frame rate, το ISO, την ισορροπία λευκού και την εστίαση κατά τη διάρκεια της βιντεοσκόπησης. Η λήψη βίντεο γίνεται σε ανάλυση HD, FHD ή UHD, και η αναλογία διαστάσεων μπορεί να είναι είτε 16:9, είτε 21:9.
Εκτός από τις επαγγελματικού επιπέδου δυνατότητες ήχου και βίντεο, το LG V10 διαθέτει και μια σειρά πρόσθετες λειτουργίες που εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή εικόνα και ήχο για τις λήψεις:
  • Steady Record: επιτρέπει τη λήψη πιο καθαρών βίντεο όταν ο χρήστης βρίσκεται σε κίνηση
  • Snap Video: δημιουργία ενός βίντεο από συνδυασμό πολλών αρχείων μικρότερης διάρκειας 
  • 15 Sec. Auto Edit: δημιουργία ενός σύντομου highlight κλιπ με αυτόματη διαγραφή των frames που είναι θολά ή στατικά
    Νέο LG V10: πρώτη φορά σε κινητό, τέτοιες δυνατότητες
  • Quick Video Editor: εύκολη αποκοπή κάποιου τμήματος του βίντεο (trim), αλλαγή του ρυθμού αναπαραγωγής, προσθήκη ειδικών εφέ, όπως χρώμα ή μουσική υπόκρουση 
  • Quick Share: pop-up παράθυρο με επιλογές τα πιο γνωστά κοινωνικά δίκτυα, ώστε το video sharing να γίνεται πιο γρήγορα και εύκολα από ποτέ 
  • Audio Monitor: δυνατότητα προσαρμογής της ευαισθησίας των τριών μικροφώνων της συσκευής, και επιλεκτικής καταγραφής ήχου από συγκεκριμένη κατεύθυνση 
  • Φίλτρο μείωσης του θορύβου από τον αέρα (Wind Noise Filter): υψηλή ποιότητα ήχου στις λήψεις εξωτερικού χώρου

Μνήμη και μπαταρία

Το V10 συνεχίζει την παράδοση της LG να προσφέρει επιπλέον αποθηκευτικό χώρο μέσω της θύρας microSD, η οποία μπορεί να δεχτεί κάρτες χωρητικότητας έως 2TB, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον κάτοχό του να τραβά όσα βίντεο 4K θέλει. 
Η αποσπώμενη μπαταρία των 3.000mAh, μπορεί να αντικατασταθεί πολύ εύκολα από μία δεύτερη φορτισμένη μπαταρία σε περίπτωση που η συσκευή χρειάζεται ενέργεια κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου γυρίσματος, ενώ ξίζει να σημειωθεί ότι χάρη στο Qualcomm® Quick Charge™ 2.0, το V10 χρειάζεται μόλις 40 λεπτά στην πρίζα για να ανακτήσει το 50 τοις εκατό της φόρτισής του.

Κομψός σχεδιασμός και αντοχή 

Το LG V10 έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να βρίσκεται σε μέρη πολύ διαφορετικά, από τις περισσότερες συσκευές. Το ανθεκτικό πλαίσιο Dura Guard αγκαλιάζει την οθόνη, προστατεύοντας τη συσκευή από κτυπήματα και πτώσεις. 
Το πλαίσιο του V10 κατασκευάζεται από ανοξείδωτο ατσάλι υψηλής αντοχής (SAE grade 316L), ένα εξαιρετικά σκληρό και υποαλλεργικό υλικό, το οποίο χρησιμοποιείται για την κατασκευή χειρουργικών εργαλείων και high-end ρολογιών χειρός. 
Νέο LG V10: πρώτη φορά σε κινητό, τέτοιες δυνατότητες
Η πίσω και η κάτω πλευρά της οθόνης έχουν επενδυθεί με Dura Skin, ένα μαλακό, αλλά ιδιαίτερα ανθεκτικό υλικό, το οποίο προφυλάσσει τη συσκευή από χτυπήματα, και παράλληλα εμφανίζει αυξημένη αντοχή σε γρατζουνιές και γδαρσίματα. Επιπλέον, η πλάτη της συσκευής έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει καλύτερο κράτημα, ακόμη και όταν ο χρήστης βρίσκεται σε κίνηση.
Τα MET Laboratories, ένας ανεξάρτητος οργανισμός δοκιμών και πιστοποίησης, προχώρησε σε δοκιμές πρόσκρουσης του LG V10, με ρίψεις της συσκευής από ύψος 122 εκατοστών και υπό διαφορετικές γωνίες, και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το V10 ικανοποιεί τις προδιαγραφές “MIL-STD-810G Transit Drop Compliant” για πτώση.

Εξαιρετικός ήχος σε μουσική και ομιλία

Όπως αρμόζει σε ένα προηγμένο multimedia smartphone, το V10 έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει τον καλύτερο ήχο στην κατηγορία του. Εξοπλισμένο με μετατροπέα 32 bit DAC της ESS Technology, μιας εταιρείας που ειδικεύεται σε προϊόντα επαγγελματικού ήχου high-end, το LG V10 ανιχνεύει αυτόματα τις συνδεδεμένες με αυτό συσκευές και προσφέρει πολλές επιλογές ελέγχου και ρύθμισης του ήχου. 
Το LG V10 είναι το πρώτο κινητό που χρησιμοποιεί την τεχνολογία ενίσχυσης σήματος TruSignal™ antenna boost της Qualcomm Technologies, η οποία έχει σχεδιαστεί για να βελτιστοποιεί το σήμα που λαμβάνει η συσκευή, ώστε ο χρήστης να απολαμβάνει λιγότερες διακοπές κλήσης, υψηλότερη ταχύτητα δεδομένων και καλύτερη επικοινωνία, ανεξαρτήτως του πώς κρατάει τη συσκευή.

Εύκολη πρόσβαση και Ασφάλεια

Μαζί με τη δημοφιλή λειτουργία Knock Code, το LG V10 διαθέτει έναν καινούριο αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος, μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί να ανοίγει ταυτόχρονα το smartphone και την οθόνη. Ειδικότερα στα μοντέλα που διατίθενται στις ΗΠΑ, ο συγκεκριμένος αισθητήρας υποστηρίζει και την εφαρμογή Android Pay, για γρήγορες και εύκολες αγορές.
Νέο LG V10: πρώτη φορά σε κινητό, τέτοιες δυνατότητες
Το LG V10 είναι διαθέσιμο από τις αρχές Οκτωβρίου στην Κορέα. Πληροφορίες για την ημερομηνία διάθεσης σε επιπλέον αγορές θα ανακοινωθούν τις ερχόμενες εβδομάδες σε τοπικό επίπεδο.
LG V10: Κύρια Τεχνικά Χαρακτηριστικά*
ΧαρακτηριστικόΤιμή
ΕπεξεργαστήςQualcomm® Snapdragon™ 808
ΟθόνηΚύρια: 5,7 ίντσες QHD IPS Quantum (2560 x 1440 / 513ppi), Δευτερεύουσα: 2,1 ίντσες IPS Quantum (160 x 1040 / 513ppi)
Μνήμη4GB LPDDR3 RAM / 64GB eMMC ROM / microSD (έως 2TB)
ΚάμεραΠίσω: 16MP με διάφραγμα F1.8 / OIS 2.0, Εμπρός: 5MP Dual Lens (80o κανονικό άνοιγμα / 120o ευρυγώνιος)
Μπαταρία3.000mAh (αποσπώμενη)
Λειτουργικό ΣύστημαAndroid 5.1.1 Lollipop
Διαστάσεις6 x 79,3 x 8,6 χιλιοστά
Βάρος192 γραμμάρια
ΔίκτυαLTE-A Cat. 6
ΣυνδεσιμότηταWi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.1 / NFC / USB 2.0
ΧρώματαΜαύρο (Space Black) / Λευκό (Luxe White) / Μπεζ (Modern Beige)/ Σκούρο Μπλε (Ocean Blue)/ Ανοικτό Μπλε (Opal Blue)
*Ενδέχεται να διαφοροποιούνται, ανάλογα με την αγορά.
Νέο LG V10: πρώτη φορά σε κινητό, τέτοιες δυνατότητες... ήρθε και στην Ευρώπη Νέο LG V10: πρώτη φορά σε κινητό, τέτοιες δυνατότητες... ήρθε και στην Ευρώπη Reviewed by D. Papadopoulos on 8:55 π.μ. Rating: 5
Από το Blogger.