google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Sharp: Παρουσίασε οθόνη διαγώνιου 5,5 ιντσών ανάλυσης 4Κ - Techland.gr

Ads

Sharp: Παρουσίασε οθόνη διαγώνιου 5,5 ιντσών ανάλυσης 4Κ



«Sky is the limit», λένε οι φίλοι μας οι Άγγλοι και αυτό φαίνεται ότι ασπάζεται η Sharp στην εξέλιξη των οθονών της. Νέο επίτευγμα: Οθόνη διαγώνιου 5,5 ιντσών ανάλυσης 4Κ και πυκνότητας pixel στα 806 ppi. Ναι, καλά ακούσατε, 806 ppi.

Ενώ, λοιπόν, μετρημένα στα δάχτυλα των χεριών μας smartphone έχουν εξοπλιστεί με οθόνες ανάλυσης 2Κ, οι εταιρίες παραγωγής οθονών κοιτάνε ακόμα πιο μπροστά. Έτσι, μετά τη Samsung που μας έδωσε, άθελά της, πληροφορίες για την χρησιμοποίηση οθόνης ανάλυσης 4Κ στο επερχόμενο Note 5, ήρθε η σειρά της Sharp, παραγωγός των οθονών τεχνολογίας IGZO να παρουσιάσει σήμερα την καινούργια οθόνη που θα αρχίσει να διαθέτει από το 2016. H συγκεκριμένη οθόνη θα εξοπλίζει smartphone και είναι διαγώνιου 5,5 ιντσών με ανάλυση 4Κ 2160 x 3840 pixel (Ultra HD) και πυκνότητα 806 ppi.

Η συγκεκριμένη οθόνη, λοιπόν, θα μπει στην παραγωγή από τη Sharp το 2016, με την εταιρεία να μας... τρελένει ακόμα περισσότερο όταν δήλωσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ότι οι αναλύσεις 8Κ (4320 x 7680) δεν είναι τόσο μακρινό όνειρο για τις φορητές μας συσκευές. Μια πληροφορία που ίσως να μην φαίνεται τόσο τρελή, μιας και φήμες κυκλοφορούν ότι η LG ετοιμάζει οθόνη διαγώνιου 27 ιντσών και 8Κ ανάλυσης, η οποία θα εξοπλίζει την επόμενη έκδοση των Mac υπολογιστών της Apple.

Φυσικά, ερωτήματα μπαίνουν για την πραγματική χρήση μιας τέτοιας ανάλυσης σε μια τόσο μικρή συσκευή. Η αναπαραγωγή video ανάλυσης 4Κ γίνεται όλο και πιο συχνή, με τις οθόνες ίδιας ανάλυσης να παραδίδουν μια ακόμα πιο καθαρή εικόνα στο χρήστη, ενώ ίσως η πιο σημαντική χρήση μιας τέτοιας ανάλυσης τη δεδομένη στιγμή είναι οι συσκευές VR/AR. Σε αυτές, η πολύ κοντινή τοποθέτηση της οθόνης στα μάτια κάνει την ανάγκη μεγάλης ανάλυσης επιτακτική.

Τα πιο μεγάλα ερωτήματα όμως γεννιούνται στο θέμα των SoC και της ενέργειας. Μην ξεχνάμε ότι οι πρώτες συσκευές με ανάλυση 2Κ (LG G3, Oppo Find 7) είχαν σημαντικα μειονεκτήματα σε σχέση με αντίστοιχα smartphone με οθόνες ανάλυσης Full HD λόγω αδυναμίας των SoC να «σηκώσουν» μια τέτοια ανάλυση. Η νεότερη γενιά SoC φαίνεται να ξεπερνά αυτό το πρόβλημα, αλλά μιλάμε ακόμα για ανάλυση 2Κ και όχι 4Κ. Τέλος, το πιο σημαντικό πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει στον τομέα της κατανάλωσης ενέργειας. Οι τωρινές λύσεις ανάλυσης 2Κ υστερούν κατά πολύ στον τομέα της ενέργειας, ούσες ιδιαίτερα ενεργοβόρες. Καταλαβαίνουμε λοιπόν τι θα συμβεί με τη διπλάσια ανάλυση, σε συνδυασμό με SoC αντίστοιχης δυναμικότητας.

Σοβαρά προβλήματα που οι κατασκευαστές θα αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια ενσωμάτωσης τέτοιων οθονών στης ναυαρχίδες του 2016. Πιστεύετε ότι θα τα καταφέρουν ή ότι μια τέτοια ανάλυση είναι τη δεδομένη στιγμή ανούσια;
Sharp: Παρουσίασε οθόνη διαγώνιου 5,5 ιντσών ανάλυσης 4Κ Sharp: Παρουσίασε οθόνη διαγώνιου 5,5 ιντσών ανάλυσης 4Κ Reviewed by D.Pap on 7:29 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.