google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Το Motorola Moto 360 smartwatch και στην Ελλάδα! - Techland.gr

Ads

Το Motorola Moto 360 smartwatch και στην Ελλάδα!

Το Motorola Moto 360, το εντυπωσιακό smartwatch με Android Wear, το έχουμε ξαναδείπρώτοι στην Ελλάδα και μάλιστα αναλυτικότατα, μπορείτε να δείτε το review εδώ. Τώρα, όμως, είναι και στην ελληνική αγορά μέσω της Vodafone και το βλέπουμε ξανά, σε βάθος χρόνου αυτή τη φορά!
Το Moto 360 διατίθεται σε δύο χρώματα με μαύρο και γκρι λουράκι, ενώ ως γνωστόν δέχεται και άλλα χρώματα αλλά και μπρασελέ, αν θέλετε να αναζητήσετε. Έζησα μαζί του για λίγες μέρες και μεταφέρω τις "long-term" εντυπώσεις μου, πέραν των λεπτομερειών που μπορείτε να διαβάσετε και στο review του παραπάνω.



Από πλευράς ειδοποιήσεων, το Moto 360 κάνει τη δουλειά του... παραπάνω από καλά. Όπερ σημαίνει πως ίσως χρειαστεί να απενεργοποιείτε ορισμένες κατά διαστήματα για να μη σας αποσπά διαρκώς την προσοχή. Το σίγουρο είναι, όμως, ότι δε πρόκειται να χάσετε ειδοποίηση!Κλήσεις, SMS, e-mail, chat apps, ξυπνητήρια, meetings και events από καλεντάρια, όλα θα έρχονται στο ρολόι που δονείται επαρκώς για να σας ενημερώσει.



Η φωτεινότητα της οθόνης είναι αρκετή για κάθε συνθήκη εξωτερικού ή εσωτερικού χώρου και το ρολόι, παρά τον όγκο του, δεν είναι "βαρύ" και άβολο πάνω στο χέρι, τουλάχιστον όσο δεν έχετε στενά, μακριά μανίκια. Η υποστήριξη wake με double-tap είναι πολύ χρήσιμη, όπως και το sleep όταν το "σκεπάζετε" με το χέρι σας, ενώ αν έχετε συνηθίσει σε μη Android wear smartwatch, χρειάζονται λίγες μέρες για να συνηθίσετε στη χρήση του Moto 360, τα κλασικά "menus" είναι ελάχιστα και "κρυμμένα" και η χρήση γίνεται κυρίως με swipes προς κάθε κατεύθυνση.



Θα σας βοηθήσει πολύ στην καθημερινότητα με ενημερώσεις αλλά σε σχέση με άλλα, ακριβά smartwatches της αγοράς, του λείπει λίγη από τη λειτουργικότητα που θα θέλαμε, καθώς ουσιαστικά χρησιμεύει κυρίως σαν "ενδιάμεσος" μέσω εσάς και του κινητού σας, όχι σαν "stand-alone" υποκατάστατο. Αυτή την έλλειψη καλύπτουν οι πλούσιες φωνητικές του δυνατότητες μέσω της εντολής "OK, Google" (και όχι μόνο), αφού μπορείτε να στείλετε SMS, e-mail, chat κ.λπ. μόνο μέσω της φωνής σας, αλλά και να βρείτε τοποθεσίες, να αναζητήσετε στο Διαδίκτυο και πολλά ακόμη στα Αγγλικά (χρησιμοποιώντας τα αντίστοιχα apps στο smartphone φυσικά).



Φυσικά μια από τις σημαντικές δυνατότητές του είναι και ο αισθητήρας καρδιακών παλμώνπου σε συνδυασμό με τον μετρητή βημάτων θα σας βοηθήσει να ελέγχετε τη σωματική σας δραστηριότητα, τις θερμίδες που καίτε, τις αποστάσεις που διανύετε κ.λπ.



Αναμφίβολα, το μοναδικό σημαντικό "μείον" το Moto 360 είναι η αυτονομία του. Δυστυχώς όσο βρίσκεται συνδεδεμένο με το κινητό σας και λαμβάνει/προβάλλει ειδοποιήσεις, η μπαταρία θα μειώνεται με ταχύ ρυθμό. Δεν είναι η οθόνη που ρουφά άπληστα τη μπαταρία, είναι γενικότερα η υψηλή κατανάλωση ενέργειας που κάνει την μπαταρία των 320mAh να φαντάζει πολύ μικρή για τις ανάγκες σας. Εν ολίγοις, δύσκολα θα βγάλει ένα 24ωρο με διαρκή σύνδεση. Και το ότι χρειάζεστε την ασύρματη βάση φόρτισής του για να το επαναφορτίσετε, σημαίνει πως θα πρέπει να την μεταφέρετε μαζί σας και στο γραφείο, αν δε σκοπεύετε να γυρίσετε νωρίς στο σπίτι μετά τη δουλειά, για παράδειγμα.



Το Motorola Moto 360 είναι ένα από τα πιό όμορφα και ελκυστικά smartwatches αυτή τη στιγμή εκεί έξω και η παρουσία του στο χέρι σας θα έχει διπλό όφελος, καθως αποτελεί και ένα πολύ καλό "σύντροφο" στην καθημερινότητά σας.
Το Motorola Moto 360 smartwatch και στην Ελλάδα! Το Motorola Moto 360 smartwatch και στην Ελλάδα! Reviewed by D.Pap on 11:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.