google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Πως χρησιμοποιούμε τα κινητά μας στα καταστήματα λιανικής - Techland.gr

Ads

Πως χρησιμοποιούμε τα κινητά μας στα καταστήματα λιανικής

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα κινητά μας τα χρησιμοποιούμε πολύ συχνά όταν πρόκειται να ψωνίσουμε online. Η εισβολή τους όμως σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει το πως φέρονται οι καταναλωτές όταν ψωνίζουν σε κανονικά καταστήματα. Η GfK πραγματοποίησε μια έρευνα ...σε χρήστες κινητών από 23 χώρες για το πως χρησιμοποιούν τις mobile συσκευές στα καταστήματα.

Τα αποτελέσματα έχουν πραγματικά ενδιαφέρον καθώς οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι όταν βρίσκονται μέσα σε ένα κατάστημα χρησιμοποιούν το κινητό τους κυρίως για να συγκρίνουν τις τιμές και να πάρουν τη συμβουλή ενός φίλου ή συγγενή για την επικείμενη αγορά. Επίσης, ένα σημαντικό ποσοστό απάντησε ότι χρησιμοποιεί το κινητό για να φωτογραφίσει πράγματα που ίσως αγοράσει στο μέλλον. Μεταξύ των απαντήσεων ήταν ότι σκανάρουν barcodes ή QR codes και ότι αγοράζουν το προϊόν μέσω κάποιου app ή website.





Σχεδόν οι μισοί ηλικίας 20-29 συγκρίνουν τις τιμές online, ενώ οι άντρες είναι πολύ πιο ενεργοί από τις γυναίκες με ποσοστά 42% και 37% αντίστοιχα. Η πιο ενεργή ομάδα που συγκρίνει τις τιμές ενώ είναι στο κατάστημα είναι οι ηλικίες 20-29 με 49%, ενώ ακολουθούν 15-19 και οι 30-39 με 45%.

Όσον αφορά στις χώρες, η N. Κορέα, η Κίνα και η Τουρκία είναι αυτές που κοιτάζουν περισσότερο τις τιμές online, ενώ βρίσκονται στο κατάστημα με ποσοστά 59%, 54% και 53% αντίστοιχα. Στις τελευταίες θέσεις είναι Ουκρανία (11%), Ν.Αφρική (15%) και Ινδία (17%).




Πως χρησιμοποιούμε τα κινητά μας στα καταστήματα λιανικής Πως χρησιμοποιούμε τα κινητά μας στα καταστήματα λιανικής Reviewed by D.Pap on 8:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.