Ομάδα επιστημόνων κατασκεύασε άθραυστη οθόνη smartphone

Είναι πολύ πιθανόν η οθόνη του smartphone που κρατάτε στα χέρια σας να είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στις γρατζουνιές, αυτό όμως δεν την καθιστά άθραυστη. Έτσι, σε μια τυχαία πτώση της κανείς δεν μπορεί να σας διαβεβαιώσει για το εάν δεν θα υποστεί ζημιά, αντιθέτως θα υπάρξει κάποια παραμόρφωση στο πάνελ.
Ωστόσο αυτό θα μπορούσε να αλλάξει καθώς ερευνητές του πανεπιστημίου του Αkron, στο Ohio των ΗΠΑ, ανακάλυψαν ένα ανθεκτικό φιλμ για οθόνες αφής το οποίο κάνει χρήση ενός διάφανου στρώματος από ηλεκτρόδια σε μία επιφάνεια πολυμερούς άκρως ανθεκτική. Ακόμη, η νέα επικάλυψη μπορεί να λυγίσει πάνω από 1.000 φορές χωρίς να σπάσει.

Το πιο σημαντικό είναι πως η τεχνολογία είναι ακόμη πιο οικονομική και από την αντίστοιχη τεχνολογία που χρησιμοποιείται σήμερα στις οθόνες αφής των mobile συσκευών. Στην πραγματικότητα, η ομάδα που ευθύνεται για την νέα αυτήν εφεύρεση, πιστεύει ότι μπορεί να κατασκευαστεί σε μαζική παραγωγή σε κυλίνδρους με μικρό κόστος. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μπορεί να είναι εμπορικά διαθέσιμη, οι ερευνητές όμως εικάζουν ότι η τεχνολογία τους θα μπορούσε στο κοντινό μέλλον να εμφανιστεί στην αγορά, ελπίζοντας ότι σύντομα θα δούμε συσκευές με αυξημένα επίπεδα προστασίας όσον αφορά τις οθόνες που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος τους. Ευχάριστα τα νέα λοιπόν για τους... ατζαμήδες!
Ομάδα επιστημόνων κατασκεύασε άθραυστη οθόνη smartphone Ομάδα επιστημόνων κατασκεύασε άθραυστη οθόνη smartphone Reviewed by D. Papadopoulos on 6:00 μ.μ. Rating: 5
Από το Blogger.