google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Huawei Ascend G750 : Ένα πλήρες οκταπύρηνο phablet σε προσιτή τιμή - Techland.gr

Ads

Huawei Ascend G750 : Ένα πλήρες οκταπύρηνο phablet σε προσιτή τιμή

Η ιστορία των κινητών τηλεφώνων ξεκίνησε με τις λεγόμενες "παντόφλες", είκοσι χρόνια μετά και επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται, επιστρέφουμε και πάλι στις "παντόφλες" με τον εξευγενισμένο όρο "phablet". Η διαφορά με την παλιά εποχή ήταν ότι η οθόνη υπήρχε στο κινητό σου μόνο για να σου δείχνει τί πληκτρολογείς, ενώ σήμερα χρειαζόμαστε τις μεγάλες οθόνες για να καλύψουμε τις ανάγκες μας στο browsing, το gaming και πολλά ακόμη χαρακτηριστικά που μας προσφέρουν τα smartphone.

Η κατηγορία των ...phablet δημιουργήθηκε για να μας προσφέρει το λεγόμενο 2 σε 1. Με μία συσκευή μπορούμε να έχουμε τη φορητότητα ενός smartphone, ενώ παράλληλα και την άνεση ενός tablet και το Huawei Ascend G750 είναι μία συσκευή που θέλει να πρωταγωνιστήσει σε αυτή την κατηγορία. Φυσικά έχει τα ατού αλλά και τα ψεγάδια του τα οποία θα δούμε ευθύς αμέσως για να καλύψουμε όλες τις απορίες του υποψήφιου αγοραστή.

Χαρακτηριστικά


Επεξεργαστής: Οκταπύρηνος MediaTek MTK6592 @ 1.7GHz
GPU: Mali 450MP4 (700MHz)
RAM: 2GB
Μνήμη: 8GB (microSD)
Οθόνη: LCD IPS 5.5 ιντσών @ 1280 × 720p
Κάμερα: Πίσω 13MP ΒSI με LED flash και δυνατότητα Βurst Mode και εγγραφής Full HD video / Μπροστά 5 MP
Συνδεσιμότητα: 3G, WiFi, GPS, Bluetooth, FM radio, dualSIM, microUSB
Μπαταρία: 3000mAh
Διαστάσεις: 149.5×77.4×8.9mm - 162gr
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.2.2 Jelly Bean (Emotion UI 2.0)
Ξεκινώντας από τα χαρακτηριστικά νομίζω ότι ο οκταπύρηνος επεξεργαστής και τα 2GB της RAM αποτελούν εγγύηση για την απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος. Τα 8GB του αποθηκευτικού χώρου (στην πράξη 5.5GB) είναι ελάχιστα για μία συσκευή που αντικαθιστά το smartphone και το tablet μας αλλά τουλάχιστον υπάρχει ενσωματωμένος επιλογέας για να εγκαθιστούμε τις εφαρμογές απευθείας στην κάρτα microSD, ενώ ο χώρος είναι διαμορφωμένος σε ένα partition και έχουμε πει πόσο σημαντικό είναι αυτό.

Η ανάλυση της οθόνης είναι μικρή για να λέμε την αλήθεια για μία συσκευή 5.5 ιντσών αλλά προσωπικά θεωρώ ότι είναι μεγάλη υπερβολή να έχουμε τόσο μικρές συσκευές με 1080p οθόνες. Πάντως η οθόνη δεν κουράζει το μάτι και σε αυτό βοηθάει η μειωμένη, σε σχέση με άλλες συσκευές, μέγιστη φωτεινότητα η οποία σε συνθήκες εξωτερικού χώρου με πολύ ήλιο ίσως να μην είναι ευδιάκριτη.

Τέλος όσον αφορά τη συνδεσιμότητα παίρνει άριστα καθώς είναι δίκαρτο ενώ διαθέτει και ραδιόφωνο για τις δύσκολες ώρες μοναξιάς. Μοναδική έλλειψη το NFC το οποίο προς το παρόν δεν έχει κάποιες στάνταρ χρήσεις στην καθημερινότητά μας, άρα δε θα μας λείψει.
πηγή
Huawei Ascend G750 : Ένα πλήρες οκταπύρηνο phablet σε προσιτή τιμή Huawei Ascend G750 : Ένα πλήρες οκταπύρηνο phablet σε προσιτή τιμή Reviewed by D.Pap on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.