Τεχνολογία της IBM αναγνωρίζει κάθε χρήστη

Η IBM ανακοίνωσε μία νέα της τεχνολογική πατέντα που αφορά σε ένα σύστημα ανίχνευσης απάτης από hackers και που βασίζεται στις συνήθειες του χρήστη κατά το σερφάρισμά του στο Internet.

Σύμφωνα με την εταιρία, με τη συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να παρακολουθεί και να καταγράφει το πως οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τους browsers και τις ιστοσελίδες που επισκέπτονται, αναγνωρίζοντάς τους.

Για παράδειγμα, θα μπορεί να εντοπίσει σε ποια sites κάποιος χρήστης που έχει λογαριασμό και συνδέθηκε χρησιμοποιεί πολύ το ποντίκι, σε ποια κάνει αρκετή χρήση του πληκτρολογίου, ενώ ακόμα και όταν χρησιμοποιεί tablet, θα μπορεί να εντοπίσει πόσα και ποια gestures κάνει στην οθόνη. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά δημιουργούν το προφίλ του νόμιμου χρήστη ενός λογαριασμού.

Ένας hacker όταν συνδέεται με κάποιον κλεμμένο λογαριασμό θα κινηθεί διαφορετικά σε σχέση με τον νόμιμο χρήστη. Με την εφεύρεση της IBM, η διαφορετική συμπεριφορά του hacker θα εντοπίζεται και θα στέλνει ενημέρωση στην εκάστοτε ιστοσελίδα ώστε να αυξήσει την προστασία της.

Όπως δήλωσε ο ερευνητής Keith Walker, είναι πιθανό το σύστημα να μπερδευτεί και μια διαφορετική συμπεριφορά να οφείλεται για παράδειγμα σε ένα σπασμένο χέρι, αλλά συνήθως το σύστημα της IBM, δε θα κάνει λάθος!

Το ερώτημα όμως είναι τι συμβαίνει αν ο χρήστης χρησιμοποιεί τον browser του ανώνυμα. Σύμφωνα με την IBM και πάλι το σύστημα θα μπορεί να συλλέξει πληροφορίες και το μυαλό όλων πηγαίνει στην παραβίαση της ιδιωτικότητας.

Σε μία εποχή που η NSA παρακολουθεί τους πάντες, μία τέτοια ανακάλυψη από την IBM μπορεί μεν να υπόσχεται πως θα προστατεύει τους χρήστες από τους hackers, ωστόσο δημιουργεί ένα νέο "φακέλωμα" των συνηθειών κατά τη διάρκεια του browsing.
Τεχνολογία της IBM αναγνωρίζει κάθε χρήστη Τεχνολογία της IBM αναγνωρίζει κάθε χρήστη Reviewed by D. Papadopoulos on 12:00 μ.μ. Rating: 5
Από το Blogger.