Το Galaxy S5 "τρώει τάπα" από το Moto E των 100 ευρώ

Galaxy S5 vs Moto E
Το Galaxy S5, η ναυαρχίδα των 760 ευρώ της Samsung, είναι ένα από τα πιο δυνατά Android κινητά στην αγορά.
Κάποιος θα περίμενε ο Snapdragon 801 και τα 2GB RAM στο S5, να "διαλύουν" σε επιδόσεις τον ταπεινό Snapdragon 200 με το 1GB RAM στο Moto E. Πάμε να δούμε όμως...

Είναι αλήθεια ότι η Samsung έχει προσπαθήσει να "φορτώσει" το S5 με πλήθος λειτουργιών, πολλές χρήσιμες, πολλές "λιγότερο χρήσιμες" στον μέσο χρήστη. Το TouchWiz, ναι μεν προσθέτει "χρηστικότητα", αλλά παραμένει "βαρύ".
Στο παρακάτω βίντεο το S5 "τρέχει" κάποιες εφαρμογές την ίδια στιγμή με το Moto E, και το πάμφθηνο κινητό της Motorola τις τρέχει (λίγο) γρηγορότερα.

Θέλω να είμαι απόλυτα "δίκαιος" και με τις δύο συσκευές, και ίσως η παραπάνω σύγκριση αδικεί το S5. Κατ αρχάς φαίνεται ότι το S5 στις δοκιμές, είναι μακράν περισσότερο "φορτωμένο" με εικόνες και βίντεο, οπότε π.χ. η "καθυστέρηση" στο άνοιγμα της εφαρμογής "Gallery" είναι λογική.
Ταυτόχρονα, π.χ. το S5 καθυστερεί ελάχιστα παραπάνω το ξεκλείδωμα γιατί παίζει το "εφέ" ξεκλειδώματος της συσκευής.
Επίσης, σε παιχνίδια, η GPU Adreno 330 του S5 θα προσέφερε μακράν καλύτερο framerate και smoothness.
Θέλω όμως να κρατήσουμε ένα point από το παραπάνω βίντεο: Την φανταστική εμπειρία χρήσης και ταχύτητα που μπορούν να προσφέρουν Android συσκευές ακόμα και των 100 ευρώ (λέγε με Moto E). Το καθαρό Android είναι παραπάνω από ταχύτατο, και τρέχει παραπάνω από άψογα μέχρι και σε "φτωχές" σε τεχνικά χαρακτηριστικά συσκευές.
πηγή
Το Galaxy S5 "τρώει τάπα" από το Moto E των 100 ευρώ Το Galaxy S5 "τρώει τάπα" από το Moto E των 100 ευρώ Reviewed by D. Papadopoulos on 7:00 μ.μ. Rating: 5
Από το Blogger.