Η εικονική πραγματικότητα έρχεται στο Playstation 4!

Η Sony ανακοίνωσε σήμερα την ανάπτυξη του “Project Morpheus” (Morpheus) – ενός συστήματος Εικονικής Πραγματικότητας (virtual reality - VR), για το PlayStation 4.

Το Morpheus επιτρέπει στους δημιουργούς να χτίσουν εμπειρίες, οι οποίες διαμορφώνουν μία αίσθηση "παρουσίας" – οι παίκτες δηλαδή βιώνουν την αίσθηση ότι είναι οι ίδιοι παρόντες και συμμετέχουν στον εικονικό κόσμο του παιχνιδιού. Η "παρουσία" είναι ένα παράθυρο σε έναν άλλο κόσμο και εντείνει τα συναισθήματα που βιώνουν οι gamers ενώ παίζουν. Το Morpheus ενσωματώνει ένα σύστημα προβολής με οθόνη κεφαλής (head-mount) που συνεργάζεται με την PlayStationCamera προκειμένου να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία Εικονικής Πραγματικότητας, ακριβώς μπροστά στα μάτια του παίκτη.

Οι αισθητήρες αδράνειας που ενσωματώνονται στη μονάδα κεφαλής και στην PlayStation Camera καταγράφουν με ακρίβεια τις κινήσεις του κεφαλιού του παίκτη, ούτως ώστε, σε κάθε στροφή του, η εικόνα του παιχνιδιού να μετακινείται αντιστοίχως και με απόλυτη φυσικότητα σε πραγματικό χρόνο.

Επιπρόσθετα, σε ορισμένα συμβατά games o παίκτης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το χειριστήριο PlayStation Move (PS Move) ως αντικείμενο (π.χ. σπαθί). Το Morpheus θα αναπαραγάγει την κίνηση των χεριών του παίκτη αλλά και του σπαθιού μέσα στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα ο gamer να νιώθει ότι μάχεται ο ίδιος με το σπαθί του στον εικονικό κόσμο.

Το Morpheus αξιοποιεί την τεχνολογία 3D audio που αναπτύχθηκε αποκλειστικά από τη SCE. Eκτός από τους ήχους που έρχονται από μπροστά, πίσω, δεξιά, αριστερά, το Morpheus αναπαράγει μια στερεοσκοπική ηχητική εικόνα με ήχους, οι οποίοι ακούγονται πάνω και κάτω από το σημείο που στέκεται ο παίκτης, όπως, για παράδειγμα, βήματα στα σκαλοπάτια από κάτω τους, μηχανές ελικοπτέρων που ίπτανται από πάνω τους κ.α..

Οι ήχοι που ακούν οι παίκτες σε πραγματικό χρόνο διαφοροποιούνται ανάλογα με την κατεύθυνση του κεφαλιού τους, δημιουργώντας ένα άκρως ρεαλιστικό ηχητικό περιβάλλον μέσα στον διαισθητικό εικονικό κόσμο των 360 μοιρών.

Σε συνδυασμό με την PlayStation Camera, το ασύρματο χειριστήριο του PS4 και το PS Move, το Morpheus θα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες ψυχαγωγίας στους gamers μέσω του PS4, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της SCE σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με την τεχνολογία Εικονικής Πραγματικότητας (VR) – όπως η απεικόνιση και τα οπτικά εφέ, ο ήχος, οι τεχνολογίες καταγραφής και ελέγχου, η ευχρηστία και το περιεχόμενο.

Οι εταιρείες ανάπτυξης θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν περιεχόμενο για το Morpheus στο PS4, την πλατφόρμα που έχει πουλήσει περισσότερα από 6 εκατομμύρια τεμάχια τρεισήμισι μήνες μετά το λανσάρισμά της και συνεχίζει να παρουσιάζει ισχυρή ζήτηση.

Το ειδικό κιτ (SDK) του Morpheus βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης και θα διατεθεί αμέσως μόλις είναι έτοιμο.
Η εικονική πραγματικότητα έρχεται στο Playstation 4! Η εικονική πραγματικότητα έρχεται στο Playstation 4! Reviewed by D. Papadopoulos on 10:00 π.μ. Rating: 5
Από το Blogger.