google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Αυτοΐαση γρατζουνιών...στο LG G Flex...Τι ακριβώς είναι αυτό; - Techland.gr

Ads

Αυτοΐαση γρατζουνιών...στο LG G Flex...Τι ακριβώς είναι αυτό;

Το να γράφω πως ένα κινητό μπορεί να προχωρήσει σε αυτοΐαση, είναι από μόνο του κάπως περίεργο. Ήταν άλλωστε και το δεύτερο χαρακτηριστικό που τράβηξε την προσοχή του κοινού, κατά την ανακοίνωση της συσκευής, μετά την κοίλη κατασκευή της (ενδεχομένως κάποιους να τους κέντρισε και περισσότερο). Τι ακριβώς είναι αυτό; Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, η οπίσθια πλευρά κάνει χρήση μιας τεχνολογίας η οποία μπορεί να επουλώσει μικρές γρατσουνιές μέσα σε μερικά λεπτά από τη στιγμή που αυτές θα γίνουν. Φυσικά, η LG δεν παρέχει καμία εγγύηση πως αυτό θα συμβεί, με την ίδια να τονίζει πως τα αποτελέσματα ποικίλουν, ανάλογα με την ζημιά, την έκταση και τον τύπο αυτής.

«Δυστυχώς» για το G Flex που είχα στα χέρια μου, ήταν κάτι που δεν γινόταν να μην δοκιμάσω. Ήθελα κι εγώ να δω με τα μάτια πως ακριβώς λειτουργεί το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, μιας και ήμουν σίγουρος πως και εσείς θα ζητούσατε το σχόλιο μου επ' αυτού. Με βαριά καρδιά λοιπόν (μιας και δεν μου αρέσει να προκαλώ ζημιές στις συσκευές, ακόμη και αν δεν είναι δικές μου) πήρα τα κλειδιά μου και «δημιούργησα» μερικές απαλές γρατσουνιές στην οπίσθια πλευρά του G Flex, στο κέντρο αυτής, πάνω από το λογότυπο της LG. Μετά, με δυνατό φως να χτυπάει τη συσκευή, προσπάθησα να δω από πολύ κοντά τι ακριβώς θα συμβεί.

Αυτό που έγινε, σε κάποιες από αυτές και σε ποικίλο βαθμό, είναι ένα ελαφρύ «μαλάκωμα». Η ειδική επίστρωση προσπάθησε κάτι να κάνει και ως ένα βαθμό «θάμπωσε» κάπως τις γρατζουνιές, δεν εξαφάνισε όμως πλήρως καμία από αυτές. Οι γρατζουνιές παραμένουν εκεί και, αν κοιτάξει κανείς το G Flex κάτω από το φως, είναι ιδιαίτερα ορατές. Απλώς, σε κανονικές συνθήκες και με μια γρήγορη ματιά πάνω στη συσκευή, ίσως να μην είναι τόσο ορατές όσο θα ήταν αν δεν υπήρχε η τεχνολογία της αυτοΐασης.

Από ότι καταλαβαίνω, τα αποτελέσματα είναι καλύτερα αν έχουμε να κάνουμε με κάποια εξαιρετικά ελαφριά ζημιά, μικρού μεγέθους και βάθους. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα βασιζόμουν σε μεγάλο βαθμό στη συγκεκριμένη τεχνολογία. Ναι μεν είναι κάτι που υπάρχει και που μπορεί να βοηθήσει, σε κάποιες περιπτώσεις, τα αποτελέσματα όμως δεν δείχνουν να μην είναι τόσο μεγάλου και σημαντικού βαθμού ώστε να βασιστώ πάνω της και να με σταματήσει από το να προσέχω πολύ το πως χειρίζομαι το phablet, να το τοποθετώ απαλά πάνω σε μια επιφάνεια, να μην το βάζω στην τσέπη μου κλειδιά και κέρματα ή να μην του τοποθετώ θήκη (αν και τις μισώ).

Υπόψιν πως τα αποτελέσματα της αυτοΐασης εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό και από την θερμοκρασία του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεται ο χρήστης, με τη λειτουργία να είναι βέλτιστη όταν επικρατεί ζέστη και όχι χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ μπορεί να βοηθήσει και το τρίψιμο των γρατσουνιών, μόλις αυτές γίνουν, έτσι ώστε να αυξηθεί η θερμοκρασία που επικρατεί πάνω σε αυτές.
Αυτοΐαση γρατζουνιών...στο LG G Flex...Τι ακριβώς είναι αυτό; Αυτοΐαση γρατζουνιών...στο LG G Flex...Τι ακριβώς είναι αυτό; Reviewed by D.Pap on 6:05 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.