google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Umidigi A1 Pro | Νέα υπερπλήρης πρόταση με Android 8.1 Oreo στα 82 ευρώ! - Techland.gr

Ads

Umidigi A1 Pro | Νέα υπερπλήρης πρόταση με Android 8.1 Oreo στα 82 ευρώ!



Μιλώντας τις προάλλες για την καλύτερη Android συσκευή που πωλείται στην Ελλάδα κάτω από τα 100 ευρώ, μας δόθηκε η ευκαιρία να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας και για την αγορά της Κίνας. Εκεί τα smartphone είναι σαφώς φθηνότερα και μπορείς να αγοράσεις καλύτερες συσκευές με τα ίδια χρήματα, με το Umidigi A1 Pro να είναι το τελευταίο μεγάλο παράδειγμα του πόσο πολλά μπορείς να κερδίσεις με μόλις 82 ευρώ!

Πρόκειται για μία ολοκαίνουρια συσκευή που μόλις κυκλοφόρησε και είναι...
εμπνευσμένη από το Xiaomi Mi A1. Αυτό σημαίνει ότι πέρα από την παρόμοια ονομασία, η Umidigi χρησιμοποιεί ως κύριο χαρακτηριστικό του το λειτουργικό σύστημα, το οποίο είναι stock Android 8.1 Oreo! Παίζει να είναι η πρώτη κινέζικη συσκευή που κυκλοφορεί με την τελευταία έκδοση του Android, αλλά αυτό που την κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, είναι η ενδεχόμενη υποστήριξη του Project Treble!

Αν λοιπόν αυτό ισχύει, γιατί η Google έχει θέσει ως προϋπόθεση την υποστήριξη Treble σε συσκευές που θα κυκλοφορήσουν με Oreo, θα μπορούμε να την αναβαθμίσουμε τον Οκτώβριο σε Android P αμέσως μόλις διατεθεί. Επίσης υπάρχουν ήδη Treble ROM (ή GSI ROM όπως λέγονται αλλιώς) από τη LineageOS και τη Resurrection Remix, οπότε θα είναι και από τις πρώτες συσκευές με Mediatek επεξεργαστή, οι οποίες έχουν τόσο μεγάλη υποστήριξη σε ROM!

Χαρακτηριστικά

Επεξεργαστής: Τετραπύρηνος Mediatek MT6739 @ 1.3GHz
GPU: PowerVR GE8100
Μνήμη: 3GB RAM - 16GB αποθήκευση (microSD)
Οθόνη: IPS 5.5" @ 1440 x 720p (18:9, 293ppi)
Κάμερα: Πίσω διπλή 13MP + 5MP (f/2.0) - Μπροστά 5MP
Συνδεσιμότητα: 4G, Dual-SIM, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS (Glonass, BDS), Fingerprint, FM radio, USB-C
Μπαταρία: 3.150mAh
Διαστάσεις: 145.3 x 69.1 x 8.5mm - 173gr
Λειτουργικό σύστημα: Android 8.1 Oreo


Ωραίο το λογισμικό, ωραία και η τιμή, αλλά η συσκευή πρέπει να έχει καλά χαρακτηριστικά και όχι να είναι σαν το Nokia 2. Το Umidigi A1 Pro λοιπόν είναι σούπερ πλήρες, καθώς διαθέτει έναν καινούριο τετραπύρηνο επεξεργαστή της Mediatek, που σκοράρει σχεδόν 40.000 πόντους στο Antutu, ο οποίος είναι αρκετός για τα βασικά και όχι μόνο. Έχει επίσης 3GB RAM, κάτι που είναι αναγκαίο για να μην κολλάει στη βαριά χρήση, ενώ διαθέτει και ένα συμπαθητικό σετ διπλής κάμερας.

Σημαντικό είναι επίσης ότι έχει σύγχρονο design, αφού το smartphone είναι για κάποιους και αξεσουάρ μόδας! Έχει λοιπόν μία οθόνη αναλογίας 18:9, με τη λογική για την τιμή του ανάλυση των 720p, η οποία μας δίνει πεντέμισι ίντσες καθαρής οθόνης στο σώμα μίας συσκευής που παλιότερα θα είχε πάνελ πέντε ιντσών. Έχει ραδιόφωνο, διαθέτει τη B20 μπάντα στο 4G και τέλος τέλος έχει και μία αρκετά μεγάλη μπαταρία, κάτι που είναι αναγκαίο σε συσκευές με επεξεργαστές της Mediatek.



Καθόλου άσχημα για μία συσκευή των 82 ευρώ και μάλιστα από την Umidigi, την οποία εμπιστευόμαστε περισσότερο σε σχέση με άλλες κινέζικες εταιρίες. Έχουμε αποκτήσει πολλές από τις συσκευές της στο παρελθόν, οι οποίες άξιζαν τα λεφτά τους, αλλά δεν είχαν τόσο καλή αυτονομία. Τσιμπήσαμε πάντως το συγκεκριμένο, αφενός για να τεστάρουμε το νέο επεξεργαστή και αφετέρου για να δούμε αν είναι Treble-ready.
Umidigi A1 Pro | Νέα υπερπλήρης πρόταση με Android 8.1 Oreo στα 82 ευρώ!  Umidigi A1 Pro | Νέα υπερπλήρης πρόταση με Android 8.1 Oreo στα 82 ευρώ! Reviewed by D.Pap on 10:38 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.