Πως γίνεται ένα video game που διατίθεται δωρεάν να έχει έσοδα 125 εκατ. δολαρίων μέσα σε ένα μήνα; Και αυτό τον Μάρτιο, πριν κυκλοφορήσει η έκδοσή του για iPhone. Γιατί από τον Απρίλιο που η συσκευή της Apple μπήκε στο «κόλπο», στα έσοδα προστίθενται κατά μέσο όρο ένα εκατ. δολάρια την ημέρα! Μιλάμε δηλαδή για περισσότερα από 150 εκατ. το μήνα!
Το παιχνίδι αυτό είναι το «Fortnite Battle Royale» της Epic Games και η κεντρική του ιδέα είναι η εξής: 100 παίκτες συγκεντρώνονται σε ένα νησί και πρέπει να εξοντώσουν ο ένας τον άλλο μέχρι να μείνει ένας ζωντανός, που θα είναι και ο νικητής. Για να το πετύχουν αυτό ψάχνουν για όπλα και αξιοποιούν το περιβάλλον, κατασκευάζοντας οχυρώσεις από πέτρα, ξύλο ή μέταλλο. Άλλοι επιλέγουν να είναι επιθετικοί, άλλοι προτιμούν να κρύβονται και να περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία να χτυπήσουν. Όσο περνάει η ώρα ο χώρος του νησιού συρρικνώνεται και οι παίκτες αναγκάζονται να έρθουν πιο κοντά ο ένας στον άλλο και να δώσουν την τελική μάχη.
Τα τρομακτικά έσοδα που αναφέραμε στην αρχή οφείλονται στην προαιρετική αγορά V-bucks, του ψηφιακού νομίσματος του παιχνιδιού, που επιτρέπουν στον παίκτη να αναβαθμίζει αισθητικά το avatar του και τα όπλα στο παιχνίδι. Τα 1.000 V-bucks κοστίζουν 10 δολάρια, ενώ αν αγοράσει κανείς περισσότερα το κόστος πέφτει. Πχ. Με 60 δολάρια αγοράζει 6.000 V-bucks και παίρνει 1.500 δώρο, με 100 δολάρια αγοράζει 10.000 V-bucks και παίρνει 3.500 δώρο.
Καμία από τις αγορές αυτές δεν επηρεάζει ουσιαστικά την απόδοση στο παιχνίδι, καθώς είναι καθαρά για λόγους... διακόσμησης. Κάποιος που δεν ξοδεύει φράγκο έχει τις ίδιες πιθανότητες να κερδίσει με κάποιον που αγοράζει συνεχώς V-bucks. Όταν όμως μιλάμε για ένα παιχνίδι που έχουν παίξει πάνω από 45 εκατ. χρήστες υπολογιστών, παιχνιδομηχανών και iPhone μέχρι σήμερα, εκείνοι που ξοδεύουν αληθινά χρήματα αρκούν για να βγάλει η Epic Games μια περιουσία – η αξία της εταιρείας υπολογίζεται σήμερα στα 4,5 δισ. δολάρια.
Πολλοί από αυτούς τους παίκτες είναι παιδιά, και εύλογα προκύπτει η απορία: γιατί να παίζουν παιδιά ένα παιχνίδι όπου πρέπει συνεχώς να σκοτώνεις για να μη σκοτωθείς; Η διαφορά του «Fortnite» από άλλα παιχνίδια τύπου battle royale, είναι ότι δεν υπάρχει αίμα, δεν υπάρχουν πτώματα και η αισθητική θυμίζει καρτούν. Μπορεί κανείς να βρει ένα σωρό αστεία όπλα και αξεσουάρ ή να βάλει το avatar του να χορέψει. Απουσιάζει ο ρεαλισμός και η δυσκολία που συναντάει κανείς στο άλλο μεγάλο παρόμοιο online παιχνίδι, το «PlayerUnknown's Battlegrounds», το οποίο πλέον έχει μείνει πολύ πίσω σε σχέση με το «Fortnite».
Ένας άλλος πολύ βασικός λόγος για τη δημοφιλία του είναι ότι μπορεί κανείς να παίξει από PC, Mac, PlayStation 4, Xbox One και iPhone, ενώ ετοιμάζεται και έκδοση για κινητά Android. Μάλιστα όλες αυτές οι διαφορετικές πλατφόρμες επικοινωνούν μεταξύ τους, και κάποιος που παίζει σε iPhone μπορεί να είναι στον ίδιο κόσμο παιχνιδιού με κάποιον που παίζει σε PC ή Playstation. Μόνο το PS4 και το Xbox δεν είναι συμβατά, και δεν μπορούν παίκτες από αυτά τα δύο συστήματα να συνυπάρξουν στον ίδιο κόσμο.
Στο Twitch, την υπηρεσία που χρησιμοποιούν οι gamers για να μεταδίδουν βίντεο από τα παιχνίδια που παίζουν, το κανάλι του Fortnite είναι μακράν το πιο δημοφιλές. Ο 27ρονος Τάιλερ Μπλέβινς, γνωστός με το ψευδώνυμο Ninja είναι ο πιο δημοφιλής παίκτης στο Twitch και ένας από τους καλύτερους παγκοσμίως στο Fortnite. Έχει πάνω από 10 εκατ. ακόλουθους στο YouTube και σχεδόν 7 εκατ. στο Twitch. Από τις επιδόσεις του στο παιχνίδι κερδίζει – κρατηθείτε – 500.000 δολάρια το μήνα! Δείτε τον παρακάτω σε δράση:
Ο Ninja έσπασε το ρεκόρ θεατών στο Twitch τον περασμένο Μάρτιο όταν οργάνωσε παιχνίδι με τους ράπερ Drake, Τράβις Σκοτ και τον επαγγελματία παίκτη ράγκπι Τζούτζου Σμιθ-Σούστερ και συγκέντρωσε 628.000 θεατές σε ζωντανή μετάδοση. Η συμμετοχή του δημοφιλούς Drake ήταν ένας βασικός λόγος, αλλά ο Καναδός ράπερ δεν είναι η μοναδική διασημότητα που δηλώνει φανατικός παίκτης του «Fortnite Battle Royale». Ο Chance The Rapper, ο Φιν Γούλφχαρντ του «Stranger Things», η ηθοποιός Ροζάν Μπαρ και πολλοί γνωστοί αθλητές περνούν ένα σωρό ώρες στον κόσμο του παιχνιδιού και γράφουν γι' αυτό στα social media.
GalleryPrevious
Το δωρεάν video game που έχει κέρδη 150 εκατ. το μήνα! (pics )
Reviewed by D.Pap
on
9:29 π.μ.
Rating:
Δεν υπάρχουν σχόλια: