google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Haven: Δωρεάν εφαρμογή προστασίας από τον Σνόουντεν - Techland.gr

Ads

Haven: Δωρεάν εφαρμογή προστασίας από τον Σνόουντεν




O Edward Snowden, πρώην εργαζόμενος στη CIA ο οποίος έγινε διάσημος για διαρροή εγγράφων της υπηρεσίας σε δημοσιογράφους έκανε διαθέσιμη εφαρμογή προστασίας για το Android η οποία παρακολουθεί και σε ενημερώνει.
Η εφαρμογή ονομάζεται Haven, εκμεταλλεύεται τους αισθητήρες ενός Android smartphone μετατρέποντας το σε ένα σύστημα παρακολούθησης. Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και μπορεί να εγκατασταθεί ακόμα και σε παλαιότερες συσκευές με Android.

Η λειτουργία της εφαρμογής είναι σχετικά απλή μιας και μπορεί ο χρήστης να αφήσει το Android smartphone, με εγκατεστημένο το Haven, στο χώρο ή το αντικείμενο που θέλει να προστατέψει ώστε να τον ειδοποιεί σχετικά.
Σε περίπτωση που οι αισθητήρες του smartphone εντοπίσουν φως, κίνηση ή μετακίνηση της συσκευής τότε ο χρήστης λαμβάνει στο κινητό του σχετικές ειδοποιήσεις οι οποίες περιλαμβάνουν φωτογραφίες αλλά και ηχογραφήσεις του χώρου. Η αποστολή των παραπάνω πληροφοριών γίνεται κρυπτογραφημένα, χωρίς να αποθηκεύονται κάπου στο cloud, μέσω του Signal.

Ο Edward Snowden στο παραπάνω video εξηγεί πώς ένα παλιό μας smartphone μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλές εφαρμογές, οι οποίες αφορούν χώρους, αντικείμενα ακόμα και αγαπημένους μας ανθρώπους.

Το Haven είναι άμεσα διαθέσιμο για download από το Play Store σε beta έκδοση.
Haven: Δωρεάν εφαρμογή προστασίας από τον Σνόουντεν  Haven: Δωρεάν εφαρμογή προστασίας από τον Σνόουντεν Reviewed by D.Pap on 7:26 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.