google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Wireless Network Watcher - Δες ποιος μπαίνει απρόσκλητα στο WiFi δίκτυό σου - Techland.gr

Ads

Wireless Network Watcher - Δες ποιος μπαίνει απρόσκλητα στο WiFi δίκτυό σου



Πολύς κόσμος, εκμεταλλευόμενος την άγνοια του γείτονα χρήστη διαδικτύου, μπορεί να μπει εύκολα στο δίκτυό του, εφόσον ο κακόμοιρος ανθρωπάκος της απέναντι πολυκατοικίας, έχει αφήσει το ρουτερ του με το "μανίσιο" κωδικό. Για να μην είστε εσείς ο κακόμοιρος γείτονας και "ταΐζετε" μια ολόκληρη γειτονιά με το δικό σας ίντερνετ, δείτε το παρακάτω δωρεάν πρόγραμμα.

Το «Wireless Network Watcher» είναι ένα πολύ χρήσιμο πρόγραμμα με το οποίο μπορείτε να σαρώσετε το ασύρματο δίκτυό σας και να δείτε ποιες συσκευές είναι συνδεδεμένες στο δίκτυό σας.

Για κάθε υπολογιστή ή συσκευή που έχει συνδεθεί στο δίκτυό σας, θα εμφανίζονται οι ακόλουθες πληροφορίες: διεύθυνση IP, διεύθυνση MAC, την εταιρεία που κατασκεύασε την κάρτα δικτύου, και προαιρετικά το όνομα του υπολογιστή.



Εικόνα 1
Ιδανικό για να εντοπίζετε ανεπιθύμητους επισκέπτες στο δίκτυό σας και ευκαιρία να αλλάξετε τον κωδικό του ρούτερ σας. Δείτε στο άρθρο που γράψαμε πως αλλάζουμε τον εργοστασιακό κωδικό του ρούτερ μας.

Με το που τρέξετε για πρώτη φορά το πρόγραμμα, θα σας εμφανίσει την καρτέλα των ρυθμίσεων (advanced options), όπου θα πρέπει να τικάρετε το πρώτο κουτάκι και να επιλέξετε την ασύρματη κάρτα σας. (εικόνα 1)



Εικόνα 2

Όπως βλέπετε στην εικόνα 2, δοκιμάζοντας το στο δικό μου PC, εντόπισε 4 ενεργές συσκευές. Το ρούτερ μου, το λάπτοπ μου (turboX), και άλλες δύο κινητές συσκευές της Samsung.

Έκδοση: 2.12
Μέγεθος: 359 KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: nirsoft.net
Πηγή: nirsoft.net
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης
Wireless Network Watcher - Δες ποιος μπαίνει απρόσκλητα στο WiFi δίκτυό σου  Wireless Network Watcher - Δες ποιος μπαίνει απρόσκλητα στο WiFi δίκτυό σου Reviewed by D.Pap on 9:43 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.