google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Facebook Messenger: Πώς θα κρύψετε το online status σας - Techland.gr

Ads

Facebook Messenger: Πώς θα κρύψετε το online status σας



Social media, όπως το Facebook, μας κρατούν συνεχώς συνδεδεμένους με όλο τον κόσμο. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που η υπερβολική δικτύωση στη ζωή μας ίσως και να μας ενοχλεί.
Ένα παράδειγμα;

Το online status σας στον Messenger του Faceboοk. Ορισμένες φορές μπορεί να θέλετε να αποκρύψετε την κατάστασή σας στο Faceboοk. Ας πούμε ότι θέλετε να εμφανίζετε ότι δεν είστε συνδεδεμένοι στο chat στο γραφείο σας ή δε θέλετε να εμφανίσετε την κατάστασή σας σε άτομα με τα οποία δεν αισθάνεστε και πολύ άνετα.



Υποτίθεται ότι το Facebook, σε τέτοιες περιπτώσεις, σάς επιτρέπει να αποκρύψετε το γεγονός ότι είστε συνδεδεμένοι και ότι μπορείτε να μείνετε αόρατοι.



Δυστυχώς, όμως, η μέθοδος του Faceboοk δε λειτουργεί όπως το υπόσχεται. Δοκιμάστε να ανοίξετε την πλαϊνή δεξιά μπάρα, όπου εμφανίζει τους φίλους σας στο chat.

Ακόμα και αν η κατάσταση σας έχει οριστεί στο offline, οι φίλοι σας μπορούν να δουν πότε κινηθήκατε στο Faceboοk για τελευταία φορά:

Πώς λειτουργεί:
Το Facebook χρησιμοποιεί ένα timer ο οποίος αποστέλλει ένα heartbeat μήνυμα στους servers της υπηρεσίας με το χαρακτηριστικό idle time κάθε x λεπτά.

Στο παρακάτω link βλέπετε την λειτουργία ενημέρωσης των servers:


https://1-edge-chat.facebook.com/pull?channel=userid&seq=0&partition=-2&clientid=173aab&cb=ig3g&idle=426&qp=y&cap=8&msgs_recv=0&uid=userid&viewer_uid=userid&msgr_region=FRC&state=offline

H παράμετρος idle=426 εμφανίζει (μετράει) τα συνολικά δευτερόλεπτα που ο λογαριασμός είναι αδρανής. Η παράμετρος state=offline δείχνει αν είστε ενεργός ή εκτός σύνδεσης.

Ας δούμε πώς μπορούμε να κρυφτούμε από το κοινωνικό δίκτυο:

Θα χρειαστείτε το AdBlock για τον browser που χρησιμοποιείτε. Μετά την εγκατάσταση του addon (AdBlock – Chrome και Adblock Plus Add-ons for Firefox) προσθέστε το παρακάτω URL στα φίλτρα




https://*-edge-chat.facebook.com

Ένα από τα μειονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι ότι δε θα μπορείτε να λαμβάνετε μηνύματα σε πραγματικό χρόνο (real time).

Αν όμως η ιδιωτικότητα είναι σημαντικότερη για εσάς από το απαντήσετε άμεσα σε ένα μήνυμα, η παραπάνω μέθοδος λειτουργεί άψογα. Εξάλλου μπορείτε να δείτε τα μηνύματά σας μετά από ένα refresh της σελίδας.
Facebook Messenger: Πώς θα κρύψετε το online status σας  Facebook Messenger: Πώς θα κρύψετε το online status σας Reviewed by D.Pap on 9:48 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.