Μετράμε αντίστροφα - Το πιο δημοφιλές smartphone ανά έτος 2006 - 2016
Πριν μερικές ημέρες ασχοληθήκαμε με το πως συρρικνώθηκαν τα bezels των smartphone τα τελευταία χρόνια. Ήταν πολύ εύκολο να εντοπίσουμε την εξέλιξη της αγοράς από τα κινητά τηλέφωνα στα σημερινά smartphone με τiς οθόνες αφής. Θα προσπαθήσουμε σήμερα να αναζητήσουμε τις πιο δημοφιλείς συσκευές που κυριάρχησαν ανά έτος.
Προτείνω να γυρίσουμε αρκετά πίσω στο έτος 2006 και να σας παρουσιάσουμε τις τρεις κορυφαίες συσκευές έως το 2016 (Δεν θα συμπεριλάβουμε την τελευταία χρονιά καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη).
Θα ξεκινήσουμε - όπως όλοι θα περιμένατε - με εταιρείες όπως η Nokia και η Sony Ericsson στην κορυφή. Η δημοτικότητα της Nokia ήταν τόσο μεγάλη ώστε οι αγαπημένες συσκευές της εταιρείας N95, και 5800 κατάφεραν να διατηρήσουν το ενδιαφέρον του κοινού, ακόμη και μετά την έλευση της συσκευής iPhone. Η μάχη χάθηκε εν έτι 2009, όταν η συσκευή iPhone 3GS τα ξεπέρασε, παρότι οι Φιλανδοί επανήλθαν δριμύτεροι το 2010 και κατάφεραν να ανακτήσουν την πρωτοκαθεδρία με το εκπληκτικό camera phone N8.
Εάν προσέξετε το χρονοδιάγραμμα, οι εκδόσεις S της Apple δεν ήταν τόσο ισχυρές όσο οι κανονικές εκδόσεις ανά μοντέλο. Συγκεκριμένα οι εκδόσεις που αλλάζει η σχεδίασή του. Παρότι δεν θεωρείται μεγάλο πλεονέκτημα - η νέα εξωτερική σχεδίαση φαίνεται να επηρεάζει περισσότερο το κοινό από την εσωτερική βελτίωση.


Το 2011 ήταν μία καθοριστική χρονιά για τη Nokia - στοιχημάτισε στο στρατόπεδο Windows Phone “συκοφαντώντας" το λειτουργικό Android. Η αγορά όμως έστρεψε τα αισθήματά της προς το Galaxy S το οποίο κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις για τα έτη 2011 (S II) έως και το 2015 (S6). Τα πράγματα φαίνονται ευοίωνα ωστόσο για το Nokia 6 καθώς η HMD ίσως καταφέρει να διορθώσει την κατάσταση.
Εν πάση περιπτώσει το 2015 σηματοδότησε άλλη μία σημαντική αλλαγή στην αγορά - τα smartphone μεσαίας κατηγορίας κέρδισαν για πρώτη φορά την εύνοια των χρηστών . Η σειρά Galaxy J της Samsung εμφανίστηκε στο προσκήνιο και στη συνέχεια το Xiaomi Redmi Note 3. Το Galaxy S7 κατάφερε να επικρατήσει μόνο στο 3ο τρίμηνο του 2016 διακόπτοντας το 5ετές ρεκόρ. Το S8 εφέτος θα μπορούσε ίσως να κερδίσει τη δεύτερη θέση, πίσω από το Nokia 6 (εκτός εάν το S8 παραμείνει στη κορυφή το δεύτερο εξάμηνο του έτους).
Στα δεδομένα που συγκεντρώσαμε καταγράφονται οι τελευταίες ημέρες για παράδειγμα του Symbian λειτουργικού με τη συσκευή Nokia 6300, το οποίο όμως δεν ήταν το τελευταίο touchscreen symbian phone. Στο διάγραμμα τη θέση αυτή κατέλαβε το γνωστό blackberry Curve 8520 με επιφάνεια αφής και πληκτρολόγιο τύπου QWERTY.
Του χρόνου αναμένουμε ενδιαφέροντα δεδομένα, καθώς ενδέχεται το Nokia 3310 (2017) να κερδίσει το έντονο ενδιαφέρον των χρηστών και το BlackBerry KEYOne να αυξήσει τη δημοτικότητα για QWERTY πληκτρολόγιο.

[via]
Μετράμε αντίστροφα - Το πιο δημοφιλές smartphone ανά έτος 2006 - 2016 Μετράμε αντίστροφα - Το πιο δημοφιλές smartphone ανά έτος 2006 - 2016 Reviewed by D. Papadopoulos on 9:51 π.μ. Rating: 5
Από το Blogger.