google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Xiaomi Redmi 4A / Redmi 4 / Redmi 4X | Τρεις όμοιες συσκευές αλλά ποια να επιλέξω; - Techland.gr

Ads

Xiaomi Redmi 4A / Redmi 4 / Redmi 4X | Τρεις όμοιες συσκευές αλλά ποια να επιλέξω;



Όπως πέρυσι έτσι και φέτος η Xiaomi μας βάζει δύσκολα στη μικρή και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα σειρά Redmi. Μας παρουσίασε τρεις διαφορετικές συσκευές οι οποίες σίγουρα μας προσφέρουν επιλογές, αλλά η διαφορά στα χαρακτηριστικά και την τιμή τους είναι τόσο μικρή που η επιλογή μίας από από αυτές μπορεί να αποδειχτεί μεγάλη σπαζοκεφαλιά. Πάμε να τις συγκρίνουμε, να τις ξεχωρίσουμε και να δούμε ποια είναι η καλύτερη επιλογή κοντά στα 120 ευρώ που στοιχίζουν.

Το Redmi 4 και το 4A παρουσιάστηκαν στα τέλη του 2016 και όταν είδαμε την ομοιότητά τους με το Redmi 4X, πιστέψαμε ότι αυτό θα είναι απλά το 'International' μοντέλο του Redmi 4, που θα περιλαμβάνει και όλες τις μπάντες 4G. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι και πραγματικά μας προκαλεί μεγάλη απορία, για ποιο λόγο η Xiaomi βγάζει τόσα πολλά μοντέλα με τόσο μικρές διαφορές. Το καλό στην όλη υπόθεση όμως είναι ότι μπορείς να επιλέξεις με βασικό γνώμονα το χαρακτηριστικό που σε ενδιαφέρει περισσότερο σε ένα smartphone, είτε αυτό είναι η RAM, είτε η μπαταρία και ούτω καθεξής.

Το μυστήριο των επεξεργαστών

Αυτό που μας κάνει κυρίως εντύπωση στις τρεις συσκευές, είναι οι διαφορετικοί επεξεργαστές. Έχουμε λοιπόν τον Snapdragon 425 στο Redmi 4A, τον SD 430 στο Redmi 4 και τον SD 435 στο Redmi 4X. Η διαφορά τους δεν είναι μεγάλη σε επιδόσεις, αν εξαιρέσουμε τον SD 425 ο οποίος είναι υποδεέστερος κι έτσι η μόνη εξήγηση που μπορούμε να δώσουμε, είναι ότι η Xiaomi αγοράζει κάθε χρόνο ένα μικρό αριθμό από όλους τους επεξεργαστές της Qualcomm.

Είναι πολύ έξυπνη κίνηση αν σκεφτείς ότι δεν πρόκειται να ξεμείνει ποτέ από επεξεργαστές, αν η Qualcomm έχει προβλήματα στην παραγωγή της, ενώ αν ένας από όλους τους επεξεργαστές βγει καλύτερος από τους υπόλοιπους, θα έχει σίγουρα στην αγορά ένα μοντέλο για να μας προσφέρει. Πάμε όμως πιο συγκεκριμένα να δούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε συσκευής.



Οι διαφορές τους

Το Redmi 4A είναι το φθηνότερο μοντέλο από όλα και η χαμηλότερη τιμή του σήμερα είναι στα 98€ στο Geekbuying. Είναι το μοναδικό μοντέλο από όλα που διαθέτει 'International' έκδοση, έχει δηλαδή την περιβόητη B20 μπάντα στο 4G, η οποία χρησιμοποιείται αρκετά στην Ελλάδα. Οι βασικές ελλείψεις του Redmi 4A είναι κυρίως η μπαταρία, η οποία είναι μικρότερη από τα άλλα μοντέλα (3.120mAh), ενώ το συγκεκριμένο δε διαθέτει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, αν και κατά τη γνώμη μου δεν είναι και τρομερή έλλειψη αυτή.

Το Redmi 4 τώρα κοστίζει 119€ στο Gearbest και είναι το πιο ισορροπημένο μοντέλο από όλα. Αυτό έχει μπαταρία 4.100mAh, άρα η αυτονομία του είναι πολύ καλύτερη από το προηγούμενο και διαθέτει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Αυτό που δεν έχει όμως είναι το διεθνές μοντέλο αλλά από την ίδια "ασθένεια" πάσχουν και τα επόμενα μοντέλα.


Πάμε στο Redmi 4X το οποίο πατάει στα χνάρια του Redmi 4 και κοστίζει 125€ στο Banggood. Για αυτά τα λίγα ευρώ διαφορά σου δίνει έναν ελαφρώς καλύτερο επεξεργαστή όπως είπαμε και στην αρχή, ο οποίος όπως ακούγεται έχει και καλύτερη κατανάλωση. Είναι το μόνο μοντέλο που έχει και έκδοση με 3GB RAM, αλλά η τιμή του είναι μεγαλύτερη από το πολύ καλύτερο Redmi 4 Pro που πωλείται στα 150€ στο Gearbest.


Ποιο να επιλέξω τελικά;


Ιδού το ερώτημα. Παίρνεις το Redmi 4A για να έχεις παντού 4G σήμα, γνωρίζοντας όμως ότι δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα; Μήπως το Redmi 4 που τα έχει όλα στη χαμηλότερη τιμή ή το Redmi 4X που είναι ελαφρώς καλύτερο και με μικρή διαφορά στο κόστος;


Εκεί που νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε όλοι είναι ότι αν έχεις 150 ευρώ, θα πάρεις καλύτερα το Redmi 4 Pro, το οποίο διαθέτει πολύ καλύτερο επεξεργαστή, μεγαλύτερης ανάλυσης οθόνης και είναι γενικά η επιτομή του "value for money".

Xiaomi Redmi 4A / Redmi 4 / Redmi 4X | Τρεις όμοιες συσκευές αλλά ποια να επιλέξω; Xiaomi Redmi 4A / Redmi 4 / Redmi 4X | Τρεις όμοιες συσκευές αλλά ποια να επιλέξω; Reviewed by D.Pap on 7:45 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.