google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ο «πατέρας» του Android, Andy Rubin, ετοιμάζει το νέο του modular smartphone - Techland.gr

Ads

Ο «πατέρας» του Android, Andy Rubin, ετοιμάζει το νέο του modular smartphone



Πέρασαν κιόλας περίπου 4 χρόνια από την παραίτηση του συνιδρυτή της εταιρείας Android Inc. πριν αυτή πουληθεί στην Google και τώρα διαβάζουμε ότι ο Andy Rubin ετοιμάζεται να δημιουργήσει το πρώτο του high-end smartphone, μια πολύ τολμηρή πρόταση όπως φημολογείται στο Διαδίκτυο.

Το νέο αποκλειστικό report επιβεβαιώνει μεταξύ άλλων ότι ο Andy Rubin έχει δημιουργήσει μία νέα εταιρεία, την Essential Products, η οποία σύντομα θα λανσάρει μία σουίτα με consumer hardware products που περιλαμβάνουν και προϊόντα mobile αλλά και smart home. Μέχρι στιγμής, άτομα που γνωρίζουν εκ των έσω το ζήτημα, λένε ότι η Essential απαρτίζεται από μια μικρή ομάδα 40 ατόμων από τους οποίους πολλοί στο παρελθόν είχαν εργαστεί στις Google, Apple και Samsung. Νωρίτερα φέτος, ο Rubbin, επισκέφθηκε την CES 2017 για να προωθήσει το νέο smartphone σε παρόχους κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Sprint.

To Bloomberg μέσω άρθρου του, αναφέρει πως το καινούργιο smartphone της Essential θα διαθέτει μια μεγάλη edge-to-edge οθόνη χωρίς bezels και θα είναι κατασκευασμένο από ποιοτικά υλικά (μεταλλικό frame και κεραμική πλάτη), ώστε να ανταγωνίζεται τις κορυφαίες συσκευές άλλων εταιρειών, όπως το iPhone, τα Galaxy της Samsung και τα Pixel της Google. Σύμφωνα με ισχυρισμούς συντακτών του Τύπου, υπάρχει τουλάχιστον ένα πρωτότυπο μοντέλο με οθόνη μεγαλύτερη των 5,5 ιντσών με συνολικές διαστάσεις μικρότερες από εκείνες ενός iPhone 7 Plus δεδομένου ότι φέρει μηδαμινά bezels. Επιπλέον, γίνονται δοκιμές από την εταιρεία ώστε να προσαρμοστεί μια τεχνολογία ευαισθησίας στην πίεση του πάνελ, θα έχει παρόμοια λειτουργικότητα με αυτή του προτύπου 3D Touch της Apple.

Λέγεται μάλιστα πως η νέα αυτή κορυφαία συσκευή που ετοιμάζεται από την Essential, θα έχει την ανάλογες δυνατότητες με τα μοντέλα της οικογενείας Moto Z της Motorola, δηλαδή θα μπορεί να αποκτά νέα χαρακτηριστικά-εξαρτήματα hardware κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για ένα modular μοντέλο με αρθρωτά μέρη. Θετικό του χαρακτηριστικό είναι πως ενδεχομένως να αναπτυχθεί ένα μαγνητικό εξάρτημα με το οποίο θα γίνεται η φόρτιση της συσκευής αλλά θα συνδέονται και επιπλέον modules.νΠροβλέπεται ακόμα και η υποστήριξη third-party modules, με την Essential εργάζεται σε μία δική της πρόταση, μία σφαιρική κάμερα που θα μπορεί να προσαρμοστεί στη συσκευή τραβώντας υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες 360 μοιρών.

Το πρώτο smartphone που θα δημιουργηθεί υπό την επίβλεψη του Andy Rubin, που εξακολουθεί να θεωρείται για πολλούς ως «ο πατέρας του Android», θα μπορούσε να κυκλοφορήσει μέσα στο 2017 και η τιμή του αναμένεται να φθάσει τα επίπεδα του iPhone 7. Tέλος, την ανάθεση του έργου κατασκευής του θα αναλάβει πιθανότατα η Foxconn και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικές επαφές των δύο πλευρών.

[via]
Ο «πατέρας» του Android, Andy Rubin, ετοιμάζει το νέο του modular smartphone Ο «πατέρας» του Android, Andy Rubin, ετοιμάζει το νέο του modular smartphone Reviewed by D.Pap on 10:39 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.