google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η φρενίτιδα και τα ευτράπελα του Pokemon Go - Techland.gr

Ads

Η φρενίτιδα και τα ευτράπελα του Pokemon Go



Σύμφωνα με αναφορά της αστυνομίας του Μισούρι των ΗΠΑ, συνελήφθησαν τέσσερις ύποπτοι, οι οποίοι έστηναν καρτέρι σε σημεία συγκέντρωσης παικτών του Pokemon Go, για να τους ληστέψουν με την απειλή όπλου. Φαίνεται πως οι μανιακοί που τρέχουν πάνω-κάτω κυνηγώντας πόκεμον (και στη χώρα μας) πρέπει να είναι λίγο πιο προσεκτικοί...



Ως τώρα ξέραμε τα videogames που παίζονταν στις οθόνες παιχνιδομηχανών, υπολογιστών, smartphones κτλ. και έμεναν αποκλειστικά εκεί. Φυσιολογικά δηλαδή ο «κακός» δεν πεταγόταν ξαφνικά μπροστά σου στο μετρό για να σε προκαλέσει σε μάχη. Αυτή την...τάξη στον κόσμο έρχεται να διασαλεύσει το Pokemon Go, το νέο παιχνίδι-εφαρμογή για smartphones της Nintendo, το οποίο μας καλεί να βγούμε έξω στον δρόμο και να ανακαλύψουμε τα συμπαθή τερατάκια που έχουν τοποθετηθεί εκεί για χάρη μας.

Όλοι άλλωστε έχουν λίγο-πολύ ακούσει για τα πόκεμον, την μανία που κατέλαβε περίπου στις αρχές των 00’s τα παιδιά σε ολόκληρο τον πλανήτη, μέσα από δημοφιλέστατα βιντεοπαιχνίδια, τηλεοπτικές σειρές, ταινίες κτλ. Το θέμα είναι πως τώρα, οι πρωτοπόροι δημιουργοί της ιαπωνικής εταιρείας χρησιμοποιούν τις κάμερες των κινητών και τους χάρτες της google προκειμένου να φέρουν τα πόκεμον στον πραγματικό κόσμο.



Προχωράς για παράδειγμα στην Πλατεία Συντάγματος, κοιτάζοντας την οθόνη του κινητού σου όπου παίζεις το παιχνίδι και η εφαρμογή σε ειδοποιεί πως μπροστά σου υπάρχει ένα πόκεμον. Ενεργοποιείς την κάμερα και τότε ξαφνικά, εκεί δίπλα στο σιντριβάνι, μπορείς να δεις να βολτάρει ένα πόκεμον-δρακάκι! Φυσικά σαν καλός εκπαιδευτής, πετάς μία pokeball και προσπαθείς να το προσθέσεις στη συλλογή σου. Αυτή λίγο-πολύ είναι η απλή -αλλά μεγαλοφυής- ιδέα πίσω από το Pokemon Go.



Ολόκληρος ο έξω κόσμος φιλτράρεται μέσα από το πρίσμα του παιχνιδιού. Τα πάρκα είναι γεμάτα από άγρια πόκεμον του αγρού. Αγάλματα, προτομές και άλλα αξιοθέατα της πόλης μετατρέπονται σε Poke-marts, Poke-stops και Poke-gyms και βέβαια οι παίκτες, μικροί και μεγάλοι, παθαίνουν κανονική παράκρουση.



Μια ενθουσιώδης ομάδα πιτσιρικάδων εμφανίστηκε τις προάλλες σε ένα sex-shop του Λονδίνου κυνηγώντας σπάνια πόκεμον ανάμεσα σε δερμάτινες στολές, χειροπέδες και άλλα πικάντικα αξεσουάρ. Από την άλλη μια νεαρή κοπέλα ανακάλυψε ένα πτώμα, ακολουθώντας το παιχνίδι στο κέντρο μιας μικρής λιμνούλας.



Σε τουλάχιστον μια περίπτωση τέλος, κάποιος παρακολούθησε τον τοκετό της γυναίκας του, πιάνοντας παράλληλα και μερικά εύκαιρα πόκεμον -κυκλοφόρησε και τις σχετικές φωτογραφίες. Φυσικά καμιά φορά δημιουργούνται και πραγματικοί κίνδυνοι: οι ληστές της εισαγωγής είναι μια περίπτωση. Ακόμα χειρότερα, υπάρχουν εκείνοι που έχουν τη φαεινή ιδέα να κυνηγήσουν τα πιο ζωηρά πόκεμον με το αυτοκίνητο ενώ δεν είναι λίγοι και οι μικροτραυματισμοί από αφηρημένους που έπεσαν σε χαντάκια προχωρώντας στο δρόμο. Κι ακόμα είμαστε μόλις στην αρχή...
Η φρενίτιδα και τα ευτράπελα του Pokemon Go Η φρενίτιδα και τα ευτράπελα του Pokemon Go Reviewed by D.Pap on 12:48 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.