google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Microsoft Surface Phone: Νέες φήμες για τρία μοντέλα... - Techland.gr

Ads

Microsoft Surface Phone: Νέες φήμες για τρία μοντέλα...


Αν συνδυάσουμε τον όγκο των δημοσιευμάτων τον τελευταίο χρόνο και το ρητό «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά», τότε πρέπει να θεωρείται σίγουρο το γεγονός ότι η Microsoft δουλεύει και σχεδιάζει κάποιο μελλοντικό Surface Phone. Το μεγάλο ερώτημα του κοινού είναι το πότε θα το δούμε.

Σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η παρουσίαση του δεν αναμένεται πριν το 2017 τουλάχιστον, την χρονιά που θα έχουμε την αναβάθμιση Redstone 2 για τα Windows 10 και Windows 10 Mobile. Οι φήμες μάλιστα υποστηρίζουν πως η Microsoft σχεδιάζει να πραγματοποιήσει στις αρχές του 2017, ένα evnet παρόμοιο με το φετινό Windows 10 Devices.





Τα δημοσιεύματα όμως δεν μένουν μόνο στο χρονοδιάγραμμα της Microsoft, αλλά αυτή τη φορά έχουμε φήμες για τρία διαφορετικά μοντέλα. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά φουντώνουν τα σενάρια περί ομαλής απόσυρσης της ονομασίας Lumia, ή απλώς να παραμείνει στις low-end και mid-range κατηγορίες. Ο λόγος είναι ότι στο διάστημα που μεσολαβεί η Microsoft θέλει να δώσει μεγαλύτερη βάση στην ανάπτυξη και βελτίωση των Windows 10 Mobile - ειδικά μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν κατά την ανάπτυξή τους - αλλά και να δώσει χώρο στους υπόλοιπους κατασκευαστές (βλέπε Xiaomi, LG, Huawei κτλ) να δημιουργήσουν νέες συσκευές με Windows.

Τα τρία μοντέλα σύμφωνα με το Windowscentral θα είναι τα εξής:
Consumer
Business
Prosumer / Enthusiast


Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες με τις διαφορές των τριών μοντέλων, αλλά πιθανότατα οι διαφορές τους θα εστιάζουν στην τιμολόγηση. Πιθανότατα θα έχουμε διαφορές και σε χαρακτηριστικά όπως SoC, μνήμη και μέγεθος οθόνης. Τα τρία διαφορετικά μοντέλα έρχονται σε συνδυασμό παλιότερων δηλώσεων του CEO Microsoft,Satya Nadella, σύμφωνα με τις οποίες ο Αμερικάνικος κολοσσός θα στοχεύσει σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες πελατών με background τις επαγγελματικές ανάγκες της κάθε μίας. To brand Surface άλλωστε δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ για συσκευές χαμηλού κόστους και στοχεύει πάντα την επαγγελματική κατηγορία, κάτι που δύσκολα θα αλλάξει στον τομέα των smartphones.





Τι είναι όμως το Surface Phone και τι διαφορετικό μπορεί να φέρει στην αγορά σε σχέση με το HP Elite x3, το τελευταίο premium επαγγελματικό μοντέλο της HP; Τα ενδεχόμενα Surface Phones θα βασίζονται στο Continuum φυσικά αλλά είναι εξίσου σίγουρο το ότι η Microsoft θα φέρει το Surface Pen στα Windows Mobile. Αλλαγή όμως μπορεί να δούμε και στο Continuum, με τις φήμες να θέλουν την Microsoft να λανσάρει ένα νέο Continuum dock μαζί με τα Surface Phones, που θα έχει ενσωματωμένο επεξεργαστή της Intel για μεγαλύτερη ώθηση όταν χρησιμοποιούμε την συγκεκριμένη λειτουργία της Microsoft. Παράλληλα υπάρχει και το ενδεχόμενο να έχουν και τα Surface Phones επεξεργαστή της Intel, γεγονός που δεν θα προκαλέσει καμία έκπληξη αφού οι δύο εταιρείες έχουν έντονη συνεργασία τα τελευταία χρόνια.

Εσείς πως θα θέλατε να είναι το Surface Phone της Microsoft;

[via]
Microsoft Surface Phone: Νέες φήμες για τρία μοντέλα... Microsoft Surface Phone: Νέες φήμες για τρία μοντέλα... Reviewed by D.Pap on 9:12 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.