google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 LG@MWC16: Παρουσίασε το G5, το πρώτο αρθρωτό smartphone - Techland.gr

Ads

LG@MWC16: Παρουσίασε το G5, το πρώτο αρθρωτό smartphone



Πριν από λίγη ώρα στην Βαρκελώνη, εκεί που αυτές τις μέρες χτυπά η καρδιά της τεχνολογίας, η LG ανακοίνωσε την νέα της ναυαρχίδα για το 2016, το LG G5. Πρόκειται για το πρώτο smartphone με μεταλλική κατασκευή αλλά ταυτόχρονα και αποσπώμενη μπαταρία, μέσω της αφαίρεσης του κάτω μέρους της συσκευής.

Το LG G5 θα έρθει με μία οθόνη τύπου IPS LCD, διαγωνίου 5,3 ιντσών και ανάλυσης QuadHD (ή αλλιώς 1440 x 2560 pixels), που θα προστατεύεται με Gorilla Glass 4. Ένα εντυπωσιακό στοιχείο της οθόνης που μας παρουσίασε η LG είναι το Always ON, που θα κρατά το 1/3 της οθόνης μόνιμα ενεργοποιημένο, ούτως ώστε να είστε σε επαφή με τις ειδοποιήσεις σας, με την εταιρεία να υπόσχεται κατανάλωση 0,8% ανά ώρα. Θυμίζει αρκετά την Glance Screen που χρησιμοποιούν οι Windows συσκευές, χαρακτηριστικό όμως που δουλεύει άψογα κυρίως σε smartphones με AMOLED οθόνες. Μένει να το δούμε στην πράξη.

Όπως και οι περισσότερες ναυαρχίδες του 2016, έτσι και το LG G5, θα αντλεί ισχύ από το νέο SoC της Qualcomm, Snapdragon 820 με CPU τεχνολογίας 64-bit και κάρτα γραφικών Adreno 530 που υπόσχεται 40% καλύτερη απόδοση στα γραφικά και περισσότερο από 40% καλύτερη διαχείριση ενέργειας. Τo LG G5 διαθέτει 4 GB μνήμης RAM και 32 GB εσωτερικού χώρου αποθήκευσης, με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD, ενώ στο κάτω μέρος της συσκευής διακρίνεται μία USB-C υποδοχή. Η μπαταρία τέλος θα είναι φορτίου 2.800 mAh, που είναι ίσως το μόνο χαρακτηριστικό που προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις στους φίλους της νοτιοκορεάτικης εταιρείας. Θα είναι όμως αποσπώμενη, απλά βγάζοντας την από το κάτω μέρος της συσκευής.

Αυτό πάντως που είναι η πραγματική επανάσταση του G5 είναι το modular mode. Η LG παρουσίασε σήμερα το πρώτο πραγματικά modular smartphone, με τις δυνατότητές του να είναι πάρα πολλές. Το LG Cam Plus για παράδειγμα, προσφέρει μεγαλύτερη μπαταρία (φορτίου 4.000 mAh) για ακόμα μεγαλύτερες λήψεις, ενώ έρχεται και με επιπλέον dedicated κουμπιά για φωτογραφία, βίντεο, αλλά και zoom. Επίσης, η γνωστή εταιρεία ήχου Bang & Olufsen παρουσίασε ένα Modular που φέρνει ήχο υψηλών επιδόσεων στα smartphone. Το Hi-Fi Plus είναι ένα εξωτερικό 32-bit DAC και ενισχυτής με δυνατότητα playback DSD ενώ θα έρχεται σε συνδυασμό με ακουστικά της B&O και δυνατότητα βελτίωσης του ήχου σε όλες τις εφαρμογές που θα τρέχει το LG G5.

Η LG έχει δημιουργήσει την δική της παράδοση σε smartphones με πολύ καλές επιδόσεις στον τομέα της κάμερας και το G5 δεν θα μπορούσε να διαφέρει. Στο πίσω μέρος της συσκευής συναντάμε δύο κάμερες, μία ανάλυσης 16 MP (f/1.8) και μία 8 MP. H πρώτη διαθέτει ευρυγώνιο φακό, γωνίας 78 μοιρών (που είναι το σύνηθες σε smartphones), η δεύτερη κάμερα όμως των 8 megapixel διαθέτει ευρυγώνιο φακό γωνίας 135 μοιρών. Προσφέρει δηλαδή 1,7 φορές μεγαλύτερη γωνία θέασης από αυτή που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα και 15 μοίρες μεγαλύτερη από το ανθρώπινο μάτι. Πραγματικά εντυπωσιακά νούμερα, που βοηθούν τους χρήστες να βγάζουν πιο εύκολα φωτογραφίες με ψηλά κτήρια ή τοπία. Η κάμερα διαθέτει επίσης laser autofocus, OIS, και LED flash.

Το LG G5 αναμένεται να κοστίζει 650-700 δολάρια ενώ η διάθεση του από την εταιρεία θα αρχίσει σύντομα.

Πως σας φάνηκε η νέα ναυαρχίδα της LG;
LG@MWC16: Παρουσίασε το G5, το πρώτο αρθρωτό smartphone LG@MWC16: Παρουσίασε το G5, το πρώτο αρθρωτό smartphone Reviewed by D.Pap on 1:03 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.