google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η Google θέλει να γίνει περισσότερο ... Apple με τη σειρά συσκευών Nexus - Techland.gr

Ads

Η Google θέλει να γίνει περισσότερο ... Apple με τη σειρά συσκευών Nexus



Η Google θέλει να γίνει περισσότερο σαν την Apple στη σειρά συσκευών Nexus, η οποία αποτελείται από smartphones και tablets, με την έννοια ότι επιθυμεί να έχει περισσότερο έλεγχο στη κατασκευή των προϊόντων και στην εμπορική προώθησή τους. Αλλά το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα μπορούσε η Google να στήσει την δική της παραγωγική διαδικασία, χωρίς παράλληλα να αποξενωθεί τόσο από τους hardware συνεργάτες της όσο και από τους παρόχους. Όπως δηλώνει ο Amir Efrati στο The Information, η Google επιθυμεί έναν καλύτερο έλεγχο του προγράμματος των flagship συσκευών της.

Οι Nexus συσκευές, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει η Google, είναι απλά συσκευές επίδειξης των καινοτομιών της εταιρείας, χωρίς ένα σημαντικό ποσοστό μεριδίου αγοράς. Αν αυτά που δηλώνει ο Efrati αληθεύουν, η Google θα ήθελε να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στη προσπάθεια να συγκεντρώσει κάποιο ποσοστό με αυτές τις συσκευές και να ανταγωνιστεί όχι μόνο τα iPhones και τα iPads της Apple αλλά και τις συσκευές της Samsung. Ας διαβάσουμε σε αυτό το σημείο κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα των δηλώσεών του:

«Ο CEO της Google, Sundar Pichai και διάφορα άλλα υψηλόβαθμα στελέχη, ανέφεραν σε συναδέλφους τους ότι η εταιρεία επιθυμεί να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο του προγράμματος κατασκευής Nexus συσκευών, οι οποίες εξοπλίζονται με το λειτουργικό σύστημα του Android. Μια τέτοια εξέλιξη θα σημάνει αυτομάτως και την σημαντική μείωση του βαθμού στον οποίο οι συνεργάτες της εταιρείας εμπλέκονται στην κατασκευή των συσκευών αυτών, μια ομάδα συνεργατών η οποία περιλαμβάνει γνωστά ονόματα του χώρου όπως τις Samsung, Motorola, LG και Huawei (θα μπορούσατε να προσθέσετε και την HTC).

Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει την Google, να δημιουργήσει συσκευές Nexus οι οποίες θα πλησιάζουν το iPhone της Apple, μιας εταιρείας η οποία έχει εξολοκλήρου τον έλεγχο της παραγωγής της συσκευής της, ενώ παράλληλα θα ενδυναμώσει την εμπορική ονομασία Android στο σύνολό της, αποκτώντας μεγαλύτερο μερίδιο της high-end αγοράς, όπου αυτή τη στιγμή κυριαρχεί η Apple.»

Θα πρέπει να εστιάσουμε ακόμη την προσοχή μας σε δυο βασικά σημεία:

Κατασκευή Hardware: Η Google επιθυμεί να δημιουργεί τα δικά της σχέδια υλικού ή τουλάχιστον να έχει ένα ποσοστό ελέγχου πάνω σε αυτούς που κάνουν τα σχέδια των συσκευών της. Μέχρι τώρα, εταιρείες όπως η LG και η Huawei έστελναν τους δικούς τους μηχανικούς στην Google, οι οποίοι στην ουσία προσάρμοζαν ένα δικό τους τηλέφωνο στις ανάγκες της Google. Η Google θα σχεδιάζει πλέον τη συσκευή, τα σχέδια αυτά θα τα στέλνει στους κατασκευαστές, οι οποίοι θα κατασκευάζουν το tablet ή το smartphone και θα αφήνουν πάνω στη συσκευή, μόνο την εμπορική ονομασία της Google.

Marketing: Όπως και πολλοί προηγούμενοι συνεργάτες Nexus συσκευών, έτσι και η LG και η Huawei, έχουν κάνει ελάχιστα προς την εμπορική προώθηση των προϊόντων αυτών. Η Huawei δεν κάνει ιδιαίετερες δαπάνες για την εμπορική προώθηση των συσκευών και βασικά, δεν δαπανώνται γενικώς χρήματα για την διαφήμιση και το marketing.

Η Google παίζει πολύ επικίνδυνο παιχνίδι. Όχι μόνο μπορεί να αποξενωθεί από τους συνεργάτες της, αλλά μπορεί ακόμη και να χάσει την Apple, την μεγαλύτερη πηγή εσόδων των Google Services. Από την άλλη πλευρά, μπορεί η πρακτική αυτή να καταστήσει τα Nexus phones, τα απόλυτα Google Phones.

Ποια είναι η δική σας άποψη;
Η Google θέλει να γίνει περισσότερο ... Apple με τη σειρά συσκευών Nexus Η Google θέλει να γίνει περισσότερο ... Apple με τη σειρά συσκευών Nexus Reviewed by D.Pap on 9:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.