google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Νέος κρυφός κώδικας της Google κατασκοπεύει όλους τους υπολογιστές - Techland.gr

Ads

Νέος κρυφός κώδικας της Google κατασκοπεύει όλους τους υπολογιστές


Ο Rick Falkvinge της Private Internet Access, εντόπισε στον υπολογιστή του κάτι που έμοιαζε με ιό, στις 17 Ιουνίου. Το κοίταξε από δω, το κοίταξε από κει και διαπίστωσε πως είναι μία κατασκοπευτική εφαρμογή της Google σε συνεργασία με την DARPA.

Στην συνέχεια, διαπίστωσε, πως αυτός ο κώδικας έγινε download μυστικά και χωρίς να ενημερωθεί κανένας χρήστης που διαθέτει και χρησιμοποιεί το Chrome.

Σύμφωνα με τον Falkvinge, αυτός ο κατασκοπευτικός μηχανισμός ανοίγει τα μικρόφωνα και μπορεί να παρακολουθεί τα πάντα όσα ακούγονται στο χώρο ολόγυρα.





Ο Falkvinge επικοινώνησε με την Google η οποία σε μία μακροσκελή επιστολή της παραδέχτηκε πως προέβη σε αυτή την κίνηση η οποία προς παρόν είναι ανενεργή και επιπλέον πως δεν έχει πρόθεση να προβεί σε εκμετάλευση όλων όσων θα ακούγονται (όταν γίνει ενεργή) χωρίς να πάρει την έγγριση από τα εκατομμύρια των χρηστών Chrome. Επιπλέον, υποστήριξε πως η ενέργειά της αυτή δεν ήταν κρυφή, αλλά μέρος της βασικής συμπεριφοράς του Google Chrome.

Είδατε τι μπορεί να πάθει κανείς αν δεν διαβάζει τα ψιλά γράμματα;…

Τώρα, να τους πιστέψουμε ή όχι;

Πηγή
Νέος κρυφός κώδικας της Google κατασκοπεύει όλους τους υπολογιστές Νέος κρυφός κώδικας της Google κατασκοπεύει όλους τους υπολογιστές Reviewed by D.Pap on 9:17 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.