google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Getcoding.gr: Μάθετε βασικές έννοιες του προγραμματισμού… παίζοντας! - Techland.gr

Ads

Getcoding.gr: Μάθετε βασικές έννοιες του προγραμματισμού… παίζοντας!


Το Getcoding.gr είναι ένα online παιχνίδι εκμάθησης των βασικών εννοιών του προγραμματισμού, που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον κυρίως νέων -μαθητών, φοιτητών-, αλλά και ενηλίκων από όλη την Ελλάδα.

Πλέον, το παιχνίδι αυτό είναι διαθέσιμο και σε mobile εφαρμογές στις πλατφόρμες IOS και Android, προσφέροντας τη δυνατότητα στους χρήστες smartphones να εξασκήσουν την υπολογιστική και αλγοριθμική τους σκέψη μέσα από τις εφαρμογές.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ευρωπαΐκών Ενώσεων Επαγγελματιών Πληροφορικής και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου PEOPLECERT, Βύρων Νικολαΐδης, προτρέπει τους νέους«να προγραμματίσουν το μέλλον και να συμμετέχουν στο παιχνίδι του Getcoding», πρωτοβουλία που υλοποιεί το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (ΗePIS) με τη στήριξη της Μicrosoft Ελλας.

«Οι νέοι, συμμετέχοντας στο παιχνίδι του Getcoding, μαθαίνουν εύκολα και γρήγορα βασικές έννοιες, όπως οι επαναλήψεις, οι υποθέσεις (conditionals), οι ερωτήσεις, και τα διαγράμματα ροής, ενώ αναπτύσσουν δεξιότητες, όπως η επίλυση προβλημάτων, η κριτική σκέψη, η λογική, η δημιουργικότητα, καθώς και η αλγοριθμική σκέψη», αναφέρει ο κ. Νικολαΐδης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της HePIS, Νίκος Φαλδαμής δηλώνει: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με το γεγονός ότι χιλιάδες νέοι έχουν αγκαλιάσει το Getcoding.gr από την πρώτη κιόλας στιγμή της λειτουργίας του. Ο κώδικας αποτελεί τη δεξιότητα του μέλλοντος και η εκμάθησή του βοηθάει τους νέους να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί στη διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας. Θα συνεχίσουμε απερίσπαστα τις προσπάθειές μας για τη διάδοση του προγραμματισμού».

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, έχουν διοργανωθεί περισσότερα από 20 σεμινάρια στις περιοχές Αλεξανδρούπολη, Φλώρινα, Λευκάδα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Αγρίνιο, Πάτρα, Λιβαδειά, ενώ όσον αφορά την Αττική στις περιοχές Αργυρούπολη, Χαλάνδρι, Παλλήνη, Νέο Ηράκλειο, Ασπρόπυργο, Αιγάλεω, Πειραιά και Αμπελόκηποι.

Παράλληλα, στο σύνδεσμο www.getcoding.gr/getcodingbook/ διατίθεται εντελώς δωρεάν και το βιβλίο «Getcoding για όλους», το οποίο αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των γονέων και των εκπαιδευτικών, καθώς περιλαμβάνει ασκήσεις και πρακτικά παραδείγματα εξάσκησης. Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο Δρ. Κωνσταντίνος Καλοβρέκτης, επιστημονικός υπεύθυνος εκπαίδευσης του Getcoding.

«Προτεραιότητα της Microsoft, μέσα από την πρωτοβουλία Microsoft YouthSpark, είναι να βοηθήσει χιλιάδες νέους από όλο τον κόσμο να αναπτύξουν τις δυνατότητες τους και να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους. Το Getcoding.gr, ως κομμάτι αυτή της πρωτοβουλίας, αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για τους νέους στην Ελλάδα να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο του προγραμματισμού και το γεγονός ότι έχει τόσο θερμή ανταπόκριση μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους», υπογραμμίζει η Microsoft.

Το Getcoding.gr αποτελεί μέρος της διεθνούς πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Microsoft YouthSpark, μέσω της οποίας η Microsoft θέτει στο επίκεντρο των δράσεων της τους νέους, έχοντας λάβει υπόψη δύο παραμέτρους: Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που παρατηρούνται στις νεανικές ηλικίες και το διαρκώς αυξανόμενο χάσμα ευκαιριών ανάμεσα σε εκείνους που έχουν τις δεξιότητες και τις ευκαιρίες να επιτύχουν και σε εκείνους που τις στερούνται. Το Getcoding υλοποιείται από τo Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) τη Microsoft Ελλάς και την PEOPLECERT, ενώ υποστηρίζεται από τη ManpowerGroup, τη Master KEK και την Career in Progress. Χορηγός του παιχνιδιού είναι η εταιρεία ανάπτυξης εκπαιδευτικών εφαρμογών Intelearn.
Getcoding.gr: Μάθετε βασικές έννοιες του προγραμματισμού… παίζοντας! Getcoding.gr: Μάθετε βασικές έννοιες του προγραμματισμού… παίζοντας! Reviewed by D.Pap on 11:11 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.