google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΜΠΑΤΑΡΊΑ SMARTPHONE, ΠΟΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΈΣ ΤΗ “ΣΤΡΑΓΓΊΖΟΥΝ” - Techland.gr

Ads

ΜΠΑΤΑΡΊΑ SMARTPHONE, ΠΟΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΈΣ ΤΗ “ΣΤΡΑΓΓΊΖΟΥΝ”

Σίγουρα έχουμε βρεθεί όλοι μας την στιγμή εκείνη που πρέπει να κάνουμε ένα επείγον τηλεφώνημα με το smartphone ή να στείλουμε ένα μήνυμα, να δούμε τα e-mail μας ή και ακόμη να βγάλουμε μία selfie, μιας που είναι και της μόδας, και ξαφνικά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ειδοποίηση “χαμηλή στάθμη της μπαταρίας”. Είναι να μην σου τύχει (σίγουρα σας έχει τύχη εδώ που τα λέμε)!

Θα σας δείξουμε ποιες εφαρμογές, ουσιαστικά “τρώνε” την μπαταρία του τηλεφώνου σας
και το τι θα πρέπει να αποφύγετε για να έχετε λιγότερη επαφή με την “κόκκινη μπάρα“. Σύμφωνα με έρευνα, έχει πλέον επιβεβαιωθεί για το ποιες εφαρμογές αποστραγγίζουν την μπαταρία μας και ουσιαστικά δεν μας αφήνουν να αξιοποιούμε πιο αποτελεσματικά την συσκευή μας.

μπαταρία smartphone εξοικονόμηση πρόβλημα

Εφαρμογές που αποστραγγίζουν την μπαταρία κατά την εκκίνηση

AllShareCast Dongle S/W Update (Samsung)
ChatON Voice & Video Chat (Samsung)
Beaming Service for Beep’n’Go (Moheam)
magicApp: Free Calls (magiclack VocalTec)
Samsung WatchON Tablets
Facebook
Path
PPS for Mobile
Vault-Hide SMS Pics & Videos
Al-Moazin Lite Prayer Times


Εφαρμογές που επηρεάζουν την απόδοση της συσκευής

Facebook
Path
9GAG Funny Pics & Videos
Instagram
Spotify Music
BBM (BlackBerry)
QQ (Tencent Technology)
textPlus Free Text & Calls
Wattpad Free Books & Stories
iFunny

Εφαρμογές παιχνιδιών που αδειάζουν την μπαταρία

Puzzle & Dragons (GungHo Online Entertainment)
Hay Day (Supercell)
Candy Crush Saga (King)
Minecraft — Pocket Edition (Mojang)
Cookie Jam (SGN)
Pet Rescue Saga (King)
Clash of Clans (Supercell)
Bubble Witch 2 Saga (King)
Farm Heroes Saga (King)
Angry Birds (Rovio Mobile)

Εφαρμογές που καταλαμβάνουν τον περισσότερο αποθηκευτικό χώρο στην συσκευή μας

NY Times — Breaking News
Tango Messenger Video & Calls
Spotify Music
Facebook
Chrome Browser
9GAG Funny pics & videos
Instagram
LINE camera — Selfie & Collage
Vine
Talking Angela


Τι πρέπει να κάνουμε;

Δεν θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω λεπτομέρειες για τις παραπάνω εφαρμογές, είναι μόνο ενημερωτικό το υλικό για να έχετε επίγνωση για το ποιες εφαρμογές σας αδειάζουν τη μπαταρία. Παρ’ όλα αυτά, θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε για να δώσετε λίγο οξυγόνο στην συσκευή σας και να μη χρειάζεται να το φορτίζετε δέκα φόρες την ήμερα.

1ον εγκαθιστάτε μόνο τις εφαρμογές που πραγματικά χρειάζεστε & και απεγκαταστήστε τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε καθόλου. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο θα απελευθερώσετε αποθηκευτικό χώρο στην συσκευή σας παραφορτώνοντάς το, επιπλέον, θα είναι και περισσότερο αποδοτικό!

2ον απενεργοποιείτε τα 3G δεδομένα που τρέχουν αν δεν τα χρειάζεστε. Ως γνωστόν, τα 3g δεδομένα ρουφάνε την μπαταρία της συσκευή σας σαν “νερό”, όποτε να τα ενεργοποιείτε μόνο όταν όταν τα χρειάζεστε. Ακόμα και όταν έχετε την συσκευή σας σε sleep mode, εξακολουθούν να δουλεύουν και να συνεργάζονται με τις εφαρμογές που έχετε εγκατεστημένες, όπως π.χ το γνωστό messenger, την επίσημη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων του facebook, ή το skype, το viber και πολλές άλλες εφαρμογές.

3ον ρυθμίστε τη φωτεινότητα στη χαμηλότερη ένταση που σας εξυπηρετεί και, όταν χρειάζεται, να την αυξάνετε χειροκίνητα. Είναι το καλύτερο που έχετε να κάνετε για να εξοικονομήσετε μπαταρία.

4ον διατηρείτε την μπαταρία και, κατ’ επέκταση, τη συσκευή σε όσο το δυνατόν πιο δροσερό περιβάλλον. Η ζέστη φθείρει την μπαταρία, είτε χρησιμοποιείται είτε όχι. Μην αφήνετε την συσκευή σας εκτεθειμένη στον ήλιο.

5ον διατηρείτε την μπαταρία του κινητού σας στο 40%-90% με φόρτιση, όποτε χρειάζεται. Ωστόσο, οι ειδικοί συμβουλεύουν μια φορά το μήνα να κάνετε μια πλήρη αποφόρτιση της μπαταρίας.

6ον είστε στο μετρό και δεν έχετε σήμα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε την συσκευή σας σε flight mode, γιατί, ακόμη και όταν δεν έχετε σήμα, το κινητό σας συνεχίζει να ψάχνει για διαθέσιμο δίκτυο, καταναλώνοντας έτσι την μπαταρία του τηλεφώνου σας.

Και τέλος, για να γίνει σαφές, επειδή ακούω συνέχεια ότι το WiFi, το Bluetooth και το GPS, όταν είναι ενεργοποιημένα, καταναλώνουν υπερβολικά την μπαταριά, δε «στραγγίζουν» από μόνα τους τη μπαταρία. Αυτό που επηρεάζει σημαντικά την μπαταρία είναι οι εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο χρησιμοποιώντας όποια συνδεσιμότητα έχετε ενεργοποιημένη. Οι προγραμματιστές εφαρμογών συνήθως περιλαμβάνουν push ειδοποιήσεις, σχεδόν σε κάθε εφαρμογή. Για το λόγο αυτό, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαθιστάτε μόνο τις εφαρμογές που πραγματικά χρειάζεστε και να απενεργοποιείτε τα 3G/4G δεδομένα που τρέχουν αν δεν τα χρειάζεστε, αφήνοντας Wifi, Bluetooth και GPS ενεργοποιημένα, που ουσιαστικά είναι τα στοιχεία που κάνουν το τηλέφωνό σας έξυπνο!
ΜΠΑΤΑΡΊΑ SMARTPHONE, ΠΟΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΈΣ ΤΗ “ΣΤΡΑΓΓΊΖΟΥΝ” ΜΠΑΤΑΡΊΑ SMARTPHONE, ΠΟΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΈΣ ΤΗ “ΣΤΡΑΓΓΊΖΟΥΝ” Reviewed by D.Pap on 8:05 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.