google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Apple Watch: Αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων με τους αισθητήρες του - Techland.gr

Ads

Apple Watch: Αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων με τους αισθητήρες του


Προβλήματα δυσλειτουργικού περιεχομένου αντιμετωπίζει το Apple Watch και το σύστημα ειδοποιήσεων που βασίζεται στην τεχνολογία Taptic Engine. Ακόμη, η εταιρεία φαίνεται πως δεν είχε λάβει υπόψιν της ότι πολλοί νέοι και νέες σήμερα έχουν τατουάζ στα χέρια τους, αυτή η μικρή «λεπτομέρεια» στην οποία δεν δόθηκε η απαραίτητη προσοχή, παρεμποδίζει την ορθή λειτουργία του ειδικού αισθητήρα καρδιακών παλμών. Είναι αριθμητικά πολλοί οι χρήστες με τατουάζ που ανέφεραν προβλήματα με τη μέτρηση των παλμών τους, μάλλον το περίφημο gadget που σχεδιάστηκε για να φορεθεί στο χέρι, θέλει καθαρό καρπό για την απροβλημάτιστη λειτουργία του.

Η εφημερίδα Wall Street Journal αναφέρει πως οι ευθύνες θα πρέπει να αποδοθούν στον Ιάπωνα προμηθευτή της Apple για τα εξαρτήματα του smart ρολογιού της και μάλιστα, οι δημοσιογράφοι του ξένου Τύπου συμπληρώνουν ότι η εταιρεία έχει στρέψει την προσοχή της σε αυτά τα ζητήματα και αναζητά οριστική λύση.

Όσον αφορά το πρόβλημα με τα τατουάζ αυτό έγκειται στο ότι ο αισθητήρας καρδιακών παλμών λειτουργεί ρίχνοντας πράσινο LED φως εκατοντάδες φορές το δευτερόλεπτο, οπότε οποιοδήποτε εμπόδιο υπάρχει μεταξύ αισθητήρα και δέρματος, αποτρέπει την αποδοτική λειτουργία του. Δοκιμές έγιναν και από το iMore και επαληθεύουν τα λεγόμενα των δυσαρεστημένων πελατών και συμπληρώνουν ότι όντως τα σκούρα χρώματα που «στολίζουν» διάφορα σχέδια σε τατουάζ, επηρεάζουν τη λειτουργία του ρολογιού που δεν μπορεί να καταλάβει ότι είναι σε επαφή με το δέρμα.

Τρόποι για να ξεπεραστεί το πρόβλημα υπάρχουν, όπως το να απενεργοποιηθεί η επιλογή «Ανίχνευση Καρπού» και ζητείται κάθε φορά ένας κωδικός ξεκλειδώματος για να ανάβει η οθόνη. Ωστόσο, σίγουρα αυτό είναι ένα προσωρινό μέτρο, πιθανόν να κυκλοφορήσει σύντομα διορθωτική ενημέρωση. Εναλλακτικά, προς το παρόν οι χρήστες μπορούν να φορέσουν το ρολόι τους στο χέρι που δεν έχουν τατουάζ.
Apple Watch: Αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων με τους αισθητήρες του Apple Watch: Αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων με τους αισθητήρες του Reviewed by D.Pap on 8:37 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.