google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Έφτασε Το Πρώτο Ubuntu Τηλέφωνο Και Τα Open Source Όνειρά Μας Γίνονται Επιτέλους Πραγματικότητα - Techland.gr

Ads

Έφτασε Το Πρώτο Ubuntu Τηλέφωνο Και Τα Open Source Όνειρά Μας Γίνονται Επιτέλους Πραγματικότητα



Πώς και πώς το περιμένουμε το πρώτο Ubuntu τηλέφωνο εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο και επιτέλους ήρθε η ώρα να το θαυμάσουμε στην πρώτη επίσημη συσκευή που παρουσιάστηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Δεν πρόκειται για ένα θηρίο όπως το Meizu MX4 που θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή με Ubuntu OS, αλλά για μία low-end συσκευή που μας δείχνει ότι το νέο λειτουργικό σύστημα τα καταφέρνει πολύ καλά και σε χαμηλά χαρακτηριστικά.
Το BQ Aquaris E4.5 είναι λοιπόν ένα τηλέφωνο με παρόμοια (αν όχι τα ίδια) χαρακτηριστικά με τις συσκευές της σειράς Android One, πράγμα που σημαίνει ότι αποκτώντας αυτό ή κάποια άλλη συσκευή με παρόμοια όπως για παράδειγμα το THL T6S ή το HTC Desire 320, θα έχουμε διαθέσιμες και τη CyanogenMod αλλά και τη ROM με Ubuntu για να δοκιμάσουμε.

Πιο συγκεκριμένα το Aquaris E4.5 κυκλοφορεί εδώ και καιρό στην Ευρώπη με Android 4.4 KitKat και διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή της Mediatek (πιθανότατα τον ΜΤ6582), 1GB RAM, 8GB αποθηκευτικού χώρου και οθόνη 4.5 ιντσών στα 960 x 540p. Είναι επίσης δίκαρτο με 3G συνδεσιμότητα και φέρει κάμερες στα 8MP και τα 5MP.









Η επίσημη τιμή του είναι στα 170€ με Android, η οποία θα παραμείνει ίδια και για την έκδοση με Ubuntu OS. Όσο για το πόσο καλά τα καταφέρνει; Δείτε το παρακάτω βίντεο και πάρτε μια γεύση από το νέο λειτουργικό σύστημα στο hands-on του OMG Ubuntu!:


Λίγα λόγια για το Ubuntu Phone

Το Ubuntu Phone φέρνει μία νέα ιδέα όσον αφορά τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα κινητά μας τηλέφωνα και έχει δημιουργηθεί από την Canonical, την εταιρία πίσω από το Ubuntu για υπολογιστές. Η λογική του είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με το Android και το iOS, τα οποία εστιάζουν στις εφαρμογές και όχι στις βασικές λειτουργίες του συστήματος. Κοινώς όσο πιο πολλές εφαρμογές έχεις, τόσο πιο πολλά πράγματα μπορείς να κάνεις με το κινητό σου.

Αντίθετα το Ubuntu Phone εστιάζει καθαρά στο ίντερνετ και στην επικοινωνία μας, ενώ δίνει χώρο και στα καθημερινά μας ενδιαφέροντα. Για αυτό το λόγο ο launcher του είναι μία μίξη launcher και διαχειριστή αρχείων και μας παρουσιάζει σε καρτέλες εκτός από τις εφαρμογές επικοινωνίας, τις αγαπημένες μας σελίδες στο ίντερνετ, τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τη μουσική μας. Η μεγάλη διαφορά λοιπόν με το Android είναι οι εφαρμογές και εδώ όπως και στο FirefoxOS έχουμε τα λεγόμενα webapp, δηλαδή συντομεύσεις ιστοσελίδων οι οποίες είναι κατά κάποιον τρόπο ειδικά διαμορφωμένες για μικρές οθόνες.

Θα πετύχει σαν λειτουργικό; Δεν το ξέρουμε φυσικά, αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι απευθύνεται στο "χαλαρό" χρήστη που θέλει να απλοποιήσει την επικοινωνία του, έχοντας μία συσκευή που παίρνει τηλέφωνο, αλλά μπαίνει και στο ίντερνετ με άνεση. Θα δείτε πολλά για το Ubuntu Phone στο μέλλον, αν καταφέρουμε να τσιμπήσουμε καμία συσκευή!

DR ANDROID
Έφτασε Το Πρώτο Ubuntu Τηλέφωνο Και Τα Open Source Όνειρά Μας Γίνονται Επιτέλους Πραγματικότητα Έφτασε Το Πρώτο Ubuntu Τηλέφωνο Και Τα Open Source Όνειρά Μας Γίνονται Επιτέλους Πραγματικότητα Reviewed by D.Pap on 8:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.