google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Google Play: Ξεπέρασε σε επιδόσεις το AppStore της Apple το 2014 - Techland.gr

Ads

Google Play: Ξεπέρασε σε επιδόσεις το AppStore της Apple το 2014



Το πρωί αυτής της Τρίτης η appFigures, κατόπιν μελέτης μηνών, αποφάσισε να δημοσιεύσει τις νέες στατιστικές της αναλύσεις όπου φαίνεται πως το Google Play και οι mobile εφαρμογές του σημείωσαν μια ξέφρενη-ανοδική πορεία, ξεπερνώντας εντός του 2014 για πρώτη φορά σε νούμερα το αντίστοιχο online market της Apple και επιπλέον αυξήθηκε η «εισροή» προγραμματιστών στην κοινότητα της Google. Τώρα, συνολικά διανέμονται εφαρμογές για Android συσκευές από 388.000 διαφορετικούς προγραμματιστές και οι «αυξήσεις» αυτές πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξάμηνου του περασμένου έτους, όπως αναφέρει η συγκεκριμένη έκθεση, επικαλούμενη πως διεξήχθησαν κάποιες συγκρίσεις με στοιχεία του περασμένου καλοκαιριού ώστε να φανεί η διαφορά που προέκυψε μετέπειτα.

Αλήθεια πόσοι περισσότεροι είναι πλέον οι προγραμματιστές της Google; Περίπου 106.000 παραπάνω από τους προγραμματιστές της Apple που απαριθμεί 282.000 άτομα, ενώ η Amazon έχει μόλις 48.000. Σε γενικές γραμμές και τα τρία καταστήματα εφαρμογών είδαν τα ποσοστά τους να ανεβαίνουν κατά πολύ και η αύξηση που πέτυχαν μέσα στο 2014 συγκριτικά με το 2013 ήταν τουλάχιστον της τάξεως του 50% και όλα αυτά μέσα σε ένα μόλις έτος. Το Google Play «φιλοξενεί» 1.430.000 apps στον κατάλογό της, η Apple 1.210.000 apps και η Amazon 293.000 apps, αν και το 2014 ήταν μια ευνοϊκή χρονιά για την ίδια, καθώς μπόρεσε να σημειώσει συνολική αύξηση κατά 90%.

Η διαφορά μεγέθους μεταξύ των καταστημάτων της Apple και της Google έχει πολλές αιτίες, όπως π.χ. τον τρόπο με τον οποίο οι δύο εταιρείες επιλέγουν να διαχειριστούν τις νέες εφαρμογές που θα συγκαταλεχθούν στις αγορές τους. Η Apple είναι πιο αυστηρή στον έλεγχο των εφαρμογών που τις αποστέλλονται κατά καιρούς από διάφορους προγραμματιστές, φιλτράρει ξανά και ξανά το περιεχόμενο και θέτει πολλά κριτήρια αξιολόγησης για να δώσει τη σχετική έγκριση ώστε να ανεβάσει οι ίδια αυτές τις εφαρμογές στο δικό της κατάστημα, ενώ η Google επιτρέπει στους προγραμματιστές της να δημοσιεύουν άμεσα τις εφαρμογές τους, αρκεί να μην παραβιάζουν του Όρους χρήσης Υπηρεσιών.

Επιπρόσθετα, το appFigures διευκρινίζει ότι στο AppStore της Apple οι κορυφαίες κατηγορίες με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα για το 2014 ήταν: Η κατηγορία Επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, η κατηγορία με τίτλο Τρόπος ζωής και η Κοινωνική δικτύωση. Στο Google Play, οι δημοφιλέστερες κατηγορίες ήταν αυτή με τα Παιχνίδια, η κατηγορία με τις Φωτογραφίες, τη Μουσική και την Ψυχαγωγία.
Google Play: Ξεπέρασε σε επιδόσεις το AppStore της Apple το 2014 Google Play: Ξεπέρασε σε επιδόσεις το AppStore της Apple το 2014 Reviewed by D.Pap on 2:07 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.