google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Email scammers κέρδισαν $215 εκατ. σε ένα έτος - Techland.gr

Ads

Email scammers κέρδισαν $215 εκατ. σε ένα έτος



Κατά το 2014, επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο κατέγραψαν τεράστιες απώλειες ως αποτέλεσμα των πολλαπλών τύπων απάτης γνωστών ως Business Email Compromise (BEC), αποφέροντας στους scammers κέρδη κοντά στα 215 εκατομμύρια δολάρια.

Η έκθεση…
 προέρχεται από μια ανακοίνωση δημόσιων υπηρεσιών που εκδίδεται από το Internet Crime Complaint Center (IC3), μια συνεργασία μεταξύ του FBI και του National White Collar Crime Center.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα περισσότερα από τα θύματα είναι από τις ΗΠΑ, οι οποίοι υπέστησαν το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών απωλειών, αλλά επιχειρήσεις σε 45 άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο εξαπατήθηκαν επίσης.

Το IC3 αναφέρει ότι μεταξύ 10 Οκτωβρίου 2013 και 1 Δεκεμβρίου 2014, συνολικά 2.126 θύματα έπεσαν θύμα απάτης τύπου BEC, με 1.198 από τα θύματα να είναι από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ 928 να είναι από άλλες χώρες.

Ωστόσο, η κατάσταση είναι ολέθρια για τις επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, καθώς αποτελούν στόχο πιο συχνά και κατά την περίοδο ανάλυσης, κατέγραψαν συνολικά 180 εκατομμύρια δολάρια σε οικονομικές απώλειες.

Σε μεγαλύτερη κλίμακα, οι απάτες τύπου BEC έχουν ως στόχο μεγάλες εταιρείες που είτε αγοράζουν πλασματικά αγαθά ή παραδίδουν τα προϊόντα τους στους scammers, αφού οδηγούνται σε συμφωνία για καθυστερημένη πληρωμή.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή φαξ με τον scammer να παρουσιάζεται ως μακροχρόνιος συνεργάτης των στοχευμένων επιχειρήσεων. Το μήνυμα που λαμβάνει το θύμα τους ζητά να αποσταλούν τα αγαθά ή τα χρήματα σε έναν διαφορετικό λογαριασμό ή σε άλλη τράπεζα από τη συνηθισμένη.

Δεδομένου ότι υπάρχει μια σταθερή σχέση μεταξύ των συνεργαζόμενων μερών, το θύμα συμφωνεί με το αίτημα και οι scammers τελικά παραλαμβάνουν το εμπόρευμα ή τα κεφάλαια. Το καθεστώς είναι πολύπλοκο, δεδομένου ότι περιλαμβάνει επίσης πλαστά έγγραφα.

Μια παραλλαγή της απάτης συνιστάται στην ανάληψη του ελέγχου του λογαριασμού e-mail ενός υψηλόβαθμου στελέχους από τους scamers, τον οποίο χρησιμοποιούν για να στείλουν ένα αίτημα εμβάσματος προς τον υπεύθυνο της επιχείρησης αυτής.

Εναλλακτικά, οι κυβερνοεγκληματίες αποκτούν πρόσβαση στο email ενός εργαζομένου και το χρησιμοποιούν για την αποστολή αιτήσεων πληρωμής τιμολογίου στους επιχειρηματικούς εταίρους που προσδιορίζονται από τη λίστα των επαφών.

Σε άλλες απάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (εργασία από το σπίτι, λαχειοφόρο αγορά κλπ), τα θύματα πολλές φορές παρασύρονται ώστε να δεχθούν μια γενναιόδωρη προσφορά εργασίας για να χρησιμοποιηθούν τελικά ως «μεταφορείς» χρημάτων.

Συγκεκριμένα λαμβάνουν στον προσωπικό τραπεζικό τους λογαριασμό χρήματα που λαμβάνονται παράνομα από τον απατεώνα και καλούνται να παραδώσουν ορισμένα από αυτά μέσω τραπεζικού εμβάσματος σε τραπεζικό λογαριασμό που ανήκουν στον απατεώνα.

Το IC3 αναφέρει ότι τα θύματα μερικές φορές παρασύρονται σε άνοιγμα λογαριασμών για ψεύτικες εταιρείες στο δικό τους όνομα. Έτσι, όταν η απάτη αποκαλυφθεί, όλα δείχνουν ότι το θύμα ήταν υπεύθυνο.

Με βάση την έρευνα του IC3, φαίνεται ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους απατεώνες βρίσκονται στην Κίνα, καθώς οι πληρωμές μέσω εμβάσματος έγιναν προς τράπεζες στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ.

Πηγή: SecNews


Επιστροφή στην αρχική σελίδα



Τεχνολογία




Δείτε επίσης..



Μη ασφαλείς οι πιο δημοφιλείς apps του Play Store - Δωρεάν apps στο Google Play Store, με περισσότερες από ένα εκατομμύριο λήψεις, έχουν βρεθεί να έχουν ευάλωτα συστήματα κρυπτογράφησης για την προστασία των ευαίσθητων πληροφοριών...


Βρέθηκε ο «διακόπτης» της δίψας στον εγκέφαλο - Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακάλυψαν ένα εγκεφαλικό κύκλωμα που λειτουργεί ως «διακόπτης» της δίψας. Πειράματα με ποντίκια έδειξαν ότι αν ένα μέρος του κυκλώματος ενεργοποιηθεί τεχνητά,...


Περιβάλλον: Θα συνεχίσουμε να… «καιγόμαστε» - Οι αστικές περιοχές του πλανήτη έχουν γνωρίσει σημαντική αύξηση στα κύματα καύσωνα κατά τα τελευταία 40 χρόνια, με αποκορύφωμα την τελευταία πενταετία, ενώ η αυξητική...


Νέα μάστιγα στην Ευρώπη ο καρκίνος των πνευμόνων - Οι θάνατοι από καρκίνο των πνευμόνων θα αυξηθούν περισσότερο φέτος για πρώτη φορά, σε σχέση με τους θανάτους από καρκίνο του μαστού, μεταξύ των γυναικών...


Κοινά φάρμακα αυξάνουν τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ - Διάφορα υπνωτικά και άλλα κοινά φάρμακα, ορισμένα από τα οποία δίνονται χωρίς συνταγή γιατρού, μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο για άνοια και Αλτσχάιμερ, αν λαμβάνονται...

"Το trelokouneli.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.

Απο εδώ και στο εξής κανείς δεν θα μπορεί να σχολιάσει χωρίς να έχει συνδεθεί είτε μέσω facebook, twitter, google plus, η με λογαριασμό disqus.

Για επικοινωνία στείλτε e-mail στο trelokouneli@gmail.com "






0







TOP ημέρας




Επί Σαμαρά τα χειρότερα ποσοστά στην ιστορία της ΝΔ 29/01/2015, Σχόλια κλειστά



Ο Σαμαράς εξηγεί γιατί δεν παρέδωσε στον Αλέξη Τσίπρα 29/01/2015, Σχόλια κλειστά



Η 19χρονη που έχασε 95 κιλά και μεταμορφώθηκε 29/01/2015, Σχόλια κλειστά



Ούτε περαστικά δεν είπε ο Σύλλογος Γονέων στη μητέρα του 9χρονου που κρέμασαν στη μπασκέτα 29/01/2015, Σχόλια κλειστά



Αυτοκτόνησε ο πατέρας μου όταν έκανα γυμνή φωτογράφηση 29/01/2015, 1 Σχόλιο



43 χιλιάδες συμπολίτες μας, απαιτούν να φύγει ο Γεωργιάδης απο την Ελλάδα 29/01/2015, 5 Σχόλια



«Ελπίζω η υπέροχη χώρα σας να παραμείνει σε… ευρωπαϊκή πορεία» 29/01/2015, 11 Σχόλια



Απειλούν τον Αλέξη Τσίπρα οι εφοπλιστές – «Θα πάμε αλλού τα πλοία μας αν αλλάξει το φορολογικό σύστημα» 29/01/2015, 2 Σχόλια



Η εντυπωσιακή φοιτήτρια που θα γίνει η βασίλισσα του φετινού καρναβαλιού 29/01/2015, Σχόλια κλειστά



Τέλος στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων 29/01/2015, 2 Σχόλια



Αυτά να βλέπουν οι καρεκλοκέντραυροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ – Υπουργός πήγε στο γραφείο του με το φθηνό ιχ του 29/01/2015, 17 Σχόλια



Απίστευτο ξύλο σε αγώνα του Αστέρα Εξαρχείων 29/01/2015, 1 Σχόλιο



Ρωμανιάς: Σφιχτά τα πράγματα με τις συντάξεις τον Μάρτιο 29/01/2015, 9 Σχόλια



Σούλτς: «Είδα με φρίκη ότι η Ελλάδα εγκατέλειψε την κοινή γραμμή της ΕΕ για την Ρωσία» 29/01/2015, 3 Σχόλια












Κατηγορίες
big Facebook Fails Lifestyle Photoshop Tips Uncategorized Έκτακτα Έρευνα Αθλητικά Απόψεις Αστεία Γυναίκες Δημοφιλεστερα Διάστημα Διάφορα Ελλάδα Ζώδια Θρησκεία Κοινωνία Κόσμος Κύπρος Μαγειρική Μαστορέματα Μουντιάλ Οικονομία Παιχνίδια Παράξενα Πολιτική Προτάσεις Πρωτοσέλιδα Σχέσεις Ταινίες Τεχνολογία Υγεία


Αστεία posts



Tρελή ελληνική φάρσα σε sεx shop! 29/01/2015, Σχόλια κλειστά



Το διαδίκτυο κηδεύει τη ΝΔ και τρολάρει με τρέλα τον Άδωνι (σατιρικές εικόνες) 26/01/2015, Σχόλια κλειστά



Το όνομα-έκπληξη στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας! 25/01/2015, Σχόλια κλειστά



Μεταγωγικά αεροπλάνα με χαρτιά υγείας ήρθαν τη νύχτα από Βρυξέλλες!… 25/01/2015, Σχόλια κλειστά



ΕΚΤΑΚΤΟ! Αναβάλλονται οι εκλογές λόγω κακοκαιρίας!. 22/01/2015, Σχόλια κλειστά


Ποιοι ειμαστε

Το παλιό μας blog
Επικοινωνία

Το αρχείο μας







back








Email scammers κέρδισαν $215 εκατ. σε ένα έτος Email scammers κέρδισαν $215 εκατ. σε ένα έτος Reviewed by D.Pap on 12:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.