google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Κλειδωθήκατε έξω από τη συσκευή σας; Δείτε πώς θα παρακάμψετε το κλείδωμα οθόνης - Techland.gr

Ads

Κλειδωθήκατε έξω από τη συσκευή σας; Δείτε πώς θα παρακάμψετε το κλείδωμα οθόνης

Πολλοί φίλοι έχουν επικοινωνήσει κατά καιρούς με το Dr. Android ζητώντας μας βοήθεια και λέγοντας ότι το παιδί τους κατάφερε να βάλει πολλές φορές λάθος το PIN / μοτίβο / κωδικό στη lockscreen, κλειδώνοντάς τους απ' έξω. Μέχρι σήμερα η μόνη λύση ήταν η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, με την οποία δυστυχώς χάναμε όλα τα δεδομένα μας, αλλά πλέον έχουμε μερικούς τρόπους είτε για να προλάβουμε το πρόβλημα είτε να το αντιμετωπίσουμε σωστά.

Πρόληψη με το SMS Bypass


Ας ξεκινήσουμε με την πρόληψη και με το SMS Bypass, μία εφαρμογή που αν τη εγκαταστήσουμε από πριν στη συσκευή μας, μπορούμε ανά πάσα στιγμή να διαγράψουμε τo κλείδωμα οθόνης όποιο και αν είναι αυτό. Αυτό γίνεται στέλνοντας ένα απλό SMS από άλλη συσκευή, για αυτό το λόγο η εφαρμογή λειτουργεί μόνο σε συσκευές με κάρτα SIM που μπορούν να δεχτούν SMS.


Αφού την εγκαταστήσουμε, της δίνουμε δικαιώματα root και ενεργοποιούμε την υπηρεσία της, ενώ για να ξεκλειδώσουμε τη συσκευή μας θα πρέπει να στείλουμε ένα SMS από άλλη συσκευή τον κωδικό:


1234 reset


Αυτόν μπορούμε φυσικά να τον αλλάξουμε με ότι εμείς θέλουμε για να μην μπορεί κάποιος άλλος να ξεκλειδώσει τη συσκευή μας, ούτε αυτή να παραβιαστεί κατά λάθος. Μετά την επαναφορά του κωδικού μας, το κλείδωμα οθόνης παραμένει, απλά μπορούμε να βάλουμε ότι θέλουμε για να την ξεκλειδώσουμε.


Θα βρείτε το SMS Bypass δωρεάν στο Play Store.


Χειροκίνητη επαναφορά μετά το κλείδωμα

Η λογική πίσω από την οθόνη κλειδώματος είναι ότι κάθε φορά που δημιουργούμε έναν τύπο κλειδώματος, αυτός αποθηκεύεται σε ένα κρυπτογραφημένο αρχείο, το οποίο δεν μπορούμε να διαβάσουμε αλλά μπορούμε να διαγράψουμε. Αυτό λοιπόν μπορεί κάλλιστα να γίνει και μετά το κλείδωμα αν δεν έχουμε προβλέψει να εγκαταστήσουμε το SMS Backup.

Η συσκευή μας θα πρέπει να είναι root και να έχουμε ενεργοποιήσει τον εντοπισμό σφαλμάτων από πριν και με τη βοήθεια του ADB μπορούμε να διαγράψουμε τα αρχεία με κατάληξη *.key που περιέχουν τον κωδικό μας (password.key ή gesture.key). Οι εντολές που πρέπει να δώσουμε μέσω τερματικού / γραμμής εντολών είναι οι εξής:



adb shell
cd data/system
su
rm *.key
reboot
Υπάρχει και δεύτερη μέθοδος για να κάνουμε την παραπάνω διαδικασία χωρίς να μπερδευτούμε με το τερματικό. Για αυτή θα χρειαστεί να έχουμε εγκαταστήσει τον Aroma File Manager μέσω recovery, με τον οποίο μπορούμε να πάμε στη διαδρομή "data/system" και να διαγράψουμε τα αρχεία με κατάληξη *.key.

Όλες οι μέθοδοι λειτουργούν επιβεβαιωμένα στις εκδόσεις Android 2.2 - 4.3.

- www.doctorandroid.gr
Κλειδωθήκατε έξω από τη συσκευή σας; Δείτε πώς θα παρακάμψετε το κλείδωμα οθόνης Κλειδωθήκατε έξω από τη συσκευή σας; Δείτε πώς θα παρακάμψετε το κλείδωμα οθόνης Reviewed by D.Pap on 8:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.