Στις 21 Ιανουαρίου η παρουσίαση των νέων Windows Mobile 10 και του Lumia 940

Πανέτοιμα τα νέα Windows 10 για smartphones και tablets, την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου έχουμε την επίσημη πρώτη τους εμφάνιση, ενώ παράλληλα περιμένουμε και την έκδοση των Windows 10 που προορίζονται για την desktop πλατφόρμα. Σύμφωνα με το IBTimes, η Microsoft συγκέντρωσε σε πίνακες τις νέες mobile συσκευές που θα κυκλοφορήσουν εξαρχής με τη νέα έκδοση λειτουργικού.
Επιπλέον, όλα τα υφιστάμενα smartphones και tablets που χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή τα Windows Phone 8.1 θα αναβαθμιστούν δωρεάν στο νέο λειτουργικό Windows 10. Η επίσημη ονομασία των νέων Windows 10 που είναι σχεδιασμένα και προορισμένα για κάθε φορητή συσκευή θα είναι Windows Mobile 10.

Tο PC Advisor αναφέρει ότι το Microsoft Lumia 940 θα είναι η πρώτη συσκευή με προεγκατεστημένο το Windows Mobile 10 OS και πρόκειται για τον αντικαταστάτη του σημερινού Lumia 930 που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2014. Ομοίως, το νέο Lumia αναμένεται να φτάσει στα μέσα του φετινού καλοκαιριού.

Το Lumia 940 θα έχει οθόνη διαγωνίου 5 ιντσών και Full HD ανάλυσης, όπως διαβάζουμε στο IBTimes και μάλλον θα προστατεύεται με Corning Glass 4. Η συσκευή θα τροφοδοτείται από SoC Qualcomm Snapdragon 805 και RAM 3 GB. Αντάξιες θα είναι οι ικανότητές του και στον τομέα της φωτογραφίας, με κύρια camera τεχνολογίας PureView με αισθητήρα ανάλυσης 24 Megapixel και δυνατότητα καταγραφής video σε 4K ανάλυσης στα 60 fps. Η εμπρόσθια camera με αισθητήρα 5 Megapixel θα επιτρέπει στο χρήστη πραγματοποιεί λήψη FHD video. Συνολικά, θα υπάρξουν τρεις εκδόσεις της συσκευής που διαφέρουν μεταξύ τους μονάχα στην διαθεσιμότητα αποθηκευτικού χώρου: 32, 64 και 128 GB.

Σε ό,τι αφορά τώρα την έκδοση των Windows 10 για τους επιτραπέζιους υπολογιστές, η έκθεση του IBTimes διαβεβαιώνει ότι οι χρήστες των Windows 8.1 θα λάβουν την νέα αναβάθμιση λειτουργικού συστήματος χωρίς να απαιτείται η καταβολή οποιουδήποτε χρηματικού ποσού. Αντίθετα, οι χρήστες PC με τα Windows 7 θα πρέπει να πληρώσουν ένα μικρό ποσό για να περάσουν στην επόμενη έκδοση. Για όλους εκείνους που έχουν υπολογιστές με φορτωμένα τα Windows Vista Windows XP είναι απαραίτητο να αγοράσουν το νέο λειτουργικά σύστημα στην πλήρη μορφή του.

Το PC Advisor δηλώνει ότι τα Windows 10 θα διατεθούν στους καταναλωτές από τα τέλη του καλοκαιριού ή τις αρχές του φθινοπώρου του τρέχοντος έτους. Τέλος, για το Lumia 940 δεν υπάρχουν πληροφορίες περί τιμολόγησης και διαθεσιμότητάς του.
πηγή
Στις 21 Ιανουαρίου η παρουσίαση των νέων Windows Mobile 10 και του Lumia 940 Στις 21 Ιανουαρίου η παρουσίαση των νέων Windows Mobile 10 και του Lumia 940 Reviewed by D. Papadopoulos on 8:34 π.μ. Rating: 5
Από το Blogger.