google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Kyocera Proteus: Ένα πρωτότυπο flexible smartphone - Techland.gr

Ads

Kyocera Proteus: Ένα πρωτότυπο flexible smartphone

Διαρκώς η Samsung και η LG παρουσιάζουν ευλύγιστες οθόνες, όμως η ιαπωνική εταιρεία Kyocera ασχολήθηκε λίγο παραπάνω και από το 2009 ετοιμάζει μια συσκευή που ονόμασε Kyocera Proteus, μιλά για αυτή 5 χρόνια μετά και όπως μαθάινουμε, πρόκειται για ένα smartphone που θα παίρνει το σχήμα smartphone ή smart bracelet. Φαίνεται ότι η AMOLED τεχνολογία οθονών είναι εξαιρετικά δημοφιλής και στην αγορά της Ιαπωνίας, έτσι η Kyocera για την νέα της συσκευή χρησιμοποίησε και αυτή μια AMOLED οθόνη, αλλά ο στόχος είναι να μην υπάρχουν καθόλου bezel και φυσικά κουμπιά τα οποία εμφανίζονται και εξαφανίζονται on demand. Για να επιτευχθεί αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τεχνολογία «shape memory», η οποία επιτρέπει τη μετάβαση σε μια προκαθορισμένη μορφή όταν ενεργοποιείται.

Αυτό που θα κάνει το Kyocera Proteus να ξεχωρίζει από τα LG G Flex και Samsung Galaxy Round, είναι το γεγονός ότι θα παίρνει το σχήμα ενός κινητού ή βραχιολιού που φοριέται στο χέρι, ενώ οι παραπάνω συσκευές έχουν προκαθορισμένο σχήμα. Μπορεί ακόμη να τυλιχθεί για παράδειγμα και γύρω από το τιμόνι ενός ποδηλάτου. Το εσωτερικό αυτής της συσκευής θα περιέχει βιομετρικούς αισθητήρες, όπως αισθητήρα μέτρησης καρδιακών παλμών, κ.ά. Επίσης, η εταιρεία θα ενσωματώσει εύκαμπτη μπαταρία ή θα καταλήξει στην χρήση τμηματικών μπαταριών.

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής που ασχολείται με τον κλάδο της τεχνολογίας, έδειξε ένα demo στην μεγαλύτερη ηλεκτρονική έκθεση στην Ιαπωνία, την CEATEC, αλλά όπως αντιλαμβανόμαστε η συσκευή ακόμη απέχει πολύ από το τελικό στάδιο συναρμολόγησης και ολοκλήρωσής της.
Kyocera Proteus: Ένα πρωτότυπο flexible smartphone Kyocera Proteus: Ένα πρωτότυπο flexible smartphone Reviewed by D.Pap on 1:55 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.