google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ARChon: Τρέξτε Android Apps σε Ubuntu και παράγωγες διανομές - Techland.gr

Ads

ARChon: Τρέξτε Android Apps σε Ubuntu και παράγωγες διανομές

Αφού η Google εισήγαγε την δυνατότητα, ώστε οι εφαρμογές Android, να τρέχουν και στο ChromeOS , ζήτημα χρόνου ήταν να εμφανιστεί και το ανάλογο hack που θα έκανε πολλά περισσότερα, όπως το να τρέξουμε Android apps σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα μέσω του Chrome/ium browser .
Εδώ θα δούμε πάλι την διαδικασία, με ανανεωμένο το hack αυτό και αναλυτικότερα, ώστε να δουλέψει σε οποιαδήποτε Ubuntu, Mint και παράγωγη διανομή, χωρίς πρόβλημα.
Πώς να τρέξετε Android Apps σε Ubuntu και παράγωγες διανομές
Αρχική διαδικασία και απαιτούμενα:

1. Εγκαταστήστε την πιο νέα έκδοση του Chromium (από 37 και πάνω): [DOWNLOAD]

2. Τώρα περάστε την -ασταθή- developer version του. Γα συντομία, κάντε το δίνοντας την ακόλουθη εντολή στο τερματικό/κονσόλα σας:


1
sudo apt-get install google-chrome-unstable


3. Τώρα θα πρέπει να εισάγετε αυτό το hack, το Android Runtime που δημιούργησε ο Vlad Filippov και υπάρχει στο GitHub: [DOWNLOAD ARChon για 64b συστήματα] – [DOWNLOAD ARChon για 32b συστήματα]

4. Μόλις κατέβει, το αποσυμπιέζετε και μετακινείτε το περιεχόμενό του (ολόκληρο τον φάκελο), στον Προσωπικό σας φάκελο (/home).

5. Ανοίξτε τον Chromium browser και κάντε κλικ στο μενού του. Πλοηγηθείτε στο:


Εργαλεία> Επεκτάσεις [Tools > Extensions]

και κάπου προς τα πάνω, θα δείτε την επιλογή:


Enable developer mode [Λειτουργία για προγραμματιστές]

αυτή θα πρέπει να τσεκαρισμένη, ενεργή δηλαδή.

6. Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί:


Load unpacked extension [Φόρτωση ανεπτυγμένης επέκτασης]

και επιλέξτε τον φάκελο που προηγουμένως τοποθετήσατε στο /home σας.
Τελική διαδικασία και απαιτούμενα:

Ωστόσο η Runtime από μόνη της δεν κάνει πολλά και έτσι θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα πακέτο συμβατό από μια Android app. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει αυτό, μα συνιστώ τον ακόλουθο:

1. Θα χρειαστούμε δυο πακέτα, το chromeos-apk και το command line JavaScript utility, τα οποία είναι διαθέσιμα για εγκατάσταση μέσω του Node Packaged Modules (npm) manager. Για συντομία, εγκαταστήστε το, δίνοντας την ακόλουθη εντολή, στο τερματικό/κονσόλα σας, ακολουθούμενη από Enter και εισάγοντας τον κωδικό σας που θα ζητηθεί:


1
sudo apt-get install npm nodejs nodejs-legacy



ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν έχετε 64b σύστημα, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε και το ακόλουθο:


1
sudo apt-get install lib32stdc++6


2. Και τώρα θα εγκαταστήσουμε το script-ακι που κάνει αυτή την δουλειά, με την εντολή:


1
npm install -g chromeos-apk



ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας, μπορεί να χρειαστεί να εκτελέσετε αυτή την τελευταία εντολή ως sudo. Δηλαδή:


1
sudo npm install -g chromeos-apk


Και με αυτά, τελείωσε η εγκατάσταση των όσων χρειάζονται.
Έλεγχος:

1. Και τώρα ήρθε η ώρα να εξακριβώσουμε αν όλα λειτουργούν εντάξει. Θα χρειαστεί να κατεβάσετε το apk αρχείο μιας Android app που θέλετε να δοκιμάσετε, έχοντας όμως κατά νου ότι δεν θα δουλέψουν όλες οι apps και επίσης ενδέχεται αυτές που θα το κάνουν να είναι ασταθείς ή να τους λείπουν χαρακτηριστικά. Λογικό, καθώς όλο αυτό είναι ακόμα σε βρεφικό στάδιο. Ορισμένοι τρόποι για να εντοπίσετε και κατεβάσετε Android apps, είναι οι εξής:
Μέσω F-Droid
Με το APK-Downloader
Με το Real APK Leecher

2. Μετακινήστε αυτό το apk αρχείο στο /home σας και μετακινηθείτε ξανά στο τερματικό/κονσόλα σας, δίνοντας την ακόλουθη εντολή:


1
chromeos-apk όνομα_εφαρμογής.apk --archon


φυσικά, όπου: όνομα_εφαρμογής, θα το αντικαταστήσετε με την ονομασία του apk αρχείου που κατεβάσατε.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η εντολή θα κάνει ορισμένα δευτερόλεπτα για να δουλέψει.

3. Τώρα θα πρέπει να έχετε έναν φάκελο Chrome APK extension-y (ή κάπως έτσι), μέσα στον /home σας φάκελο και το μόνο που μένει να κάνετε είναι να το εγκαταστήσετε για να δείτε αν δουλεύει.
Μεταβείτε τώρα στον Chromium browser σας, ανοίξτε μια νέα καρτέλα (tab), στην γραμμή διευθύνσεων (url-bar), βάλτε το ακόλουθο και πατήστε Enter:


chrome://extensions

κλικ και πάλι στην επιλογή:


Load unpacked extension [Φόρτωση ανεπτυγμένης επέκτασης]

αλλά αυτή τη φορά επιλέξτε το φάκελο του script που δημιουργήσατε λίγο πριν.

4. Η εφαρμογή θα πρέπει να εγκατασταθεί χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά το αν θα τρέξει χωρίς πρόβλημα είναι άγνωστο ακόμα. Ανοίξτε τον Chrome App Launcher ή την Apps Page, και δοκιμάστε την app, ώστε να το εξακριβώσετε.

Δεδομένου ότι το ARChon runtime υποστηρίζει απεριόριστο αριθμό Chromified APKs μπορείτε να επαναλάβετε την διαδικασία όσες φορές θέλετε. Σχετικά με τις apps που δουλεύουν, έχει ανοίξει και ένα thread στο Reddit, όπου θα βρείτε περισσότερες και συγκεκριμένες πληροφορίες για αυτές.
Επίλογος

Η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική καθώς αν αναλογιστείτε τον όγκο των Android εφαρμογών που υπάρχουν και με αρκετές από αυτές να είναι πραγματικά χρήσιμες, συμπεριλάβετε και τα παιχνίδια, μιλάμε για σημαντικές ανακατατάξεις το προσεχές διάστημα και που δεν πιστεύω να μην υπάρξει αντίδραση από τον ανταγωνισμό.
ARChon: Τρέξτε Android Apps σε Ubuntu και παράγωγες διανομές ARChon: Τρέξτε Android Apps σε Ubuntu και παράγωγες διανομές Reviewed by D.Pap on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.