google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Αυταπάτη το εύκολο χρήμα από την ανάπτυξη mobile apps - Techland.gr

Ads

Αυταπάτη το εύκολο χρήμα από την ανάπτυξη mobile apps

Μόδα ήταν και θα περάσει, όπως φαίνεται, η αίσθηση ότι το πεδίο των mobile apps είναι μία εύκολη και προσοδοφόρα αγορά για όλους τους προγραμματιστές. Η ταφόπλακα του σύγχρονου «American Dream» έρχεται από μία μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία VisionMobile, η οποία περιλαμβάνει περισσότερους από 10.000 προγραμματιστές και που αναδεικνύει ότι το να επιτύχει μία νέα εφαρμογή είναι από δύσκολο εώς απίθανο.

Τούτο αποδεικνύεται από το γεγονός ότι, αν και είναι διάχυτη στους περισσότερους η αίσθηση ότι τα mobile apps είναι ευκαιρία για εύκολο και γρήγορο χρήμα, εντούτοις μόλις το 2% όλων των app developers συγκεντρώνει περισσότερο από το 50% όλων των εσόδων. Προς επίρρωσιν των παραπάνω, η έρευνα αναδεικνύει ότι σχεδόν οι μισοί προγραμματιστές (για την ακρίβεια το 47%) έχουν μηδενικό εισόδημα ή «βγάζουν» λιγότερα από 100 δολ. το μήνα, ανά εφαρμογή. Όπως αναφέρει η ίδια η έρευνα, «η κατανομή των εσόδων είναι τόσο στρεβλή προς τα πάνω που μόλις το 1,6% των προγραμματιστών κερδίζει πολλαπλάσια από ότι το υπόλοιπο 98,4% συνολικά».

Η VisionMobile καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η αγορά είναι αδύνατο να διατηρήσει στο μέλλον αυτόν τον όγκο των developers, δεδομένη της τρομερής ανισοκατανομής του κέρδους μεταξύ τους. Η έρευνα, πάντως, αναλύει ακόμα περισσότερες πτυχές της αγοράς, από τις δημοφιλέστερες γλώσσες προγραμματισμού μέχρι και τις προτιμήσεις των εταιρικών πελατών.
Αυταπάτη το εύκολο χρήμα από την ανάπτυξη mobile apps Αυταπάτη το εύκολο χρήμα από την ανάπτυξη mobile apps Reviewed by D.Pap on 8:06 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.