google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Έχετε πρόβλημα με την κατανάλωση μπαταρίας; Μόνο εδώ η λύση !!! - Techland.gr

Ads

Έχετε πρόβλημα με την κατανάλωση μπαταρίας; Μόνο εδώ η λύση !!!

Το λειτουργικό σύστημα του Android πάσχει από την αρρώστια των κακογραμμένων εφαρμογών οι οποίες μετατρέπουν το καλύτερό του χαρακτηριστικό στο μεγαλύτερο πρόβλημα. Ο λόγος για το multitasking που επιτρέπει σε πολλές εφαρμογές να τρέχουν ταυτόχρονα, οι οποίες αν δεν ξέρουν να... συμπεριφέρονται κάνουν το σύστημά μας αργό και το κυριότερο, καταναλώνουν μπαταρία. Οι εφαρμογές "εξοικονόμησης ενέργειας" που κυκλοφορούν στο Google Play, δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να ανοιγοκλείνουν τα δίκτυά της συσκευής, δεν μπορούν όμως να επέμβουν όταν η συσκευή μας βρίσκεται σε sleep mode.

Για να γίνουμε σαφέστεροι, η συσκευή μας έχει τη δυνατότητα να μπαίνει σε "βαθύ ύπνο" (Deep Sleep) όταν σβήνουμε την οθόνη. Αυτός ο ύπνος διαταράσσεται από εφαρμογές οι οποίες θέλουν να επικοινωνήσουν με το ίντερνετ για να μας φέρουν κάτι νέο (π.χ. ένα email). Με το Deep Sleep Battery Saver λοιπόν μπορούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας ορίζοντας τη διάρκεια του Deep Sleep που θα έχει η συσκευή μας. Η διαφορά του με τις υπόλοιπες εφαρμογές είναι ότι δεν πρόκειται για μια εφαρμογή αλλά για ένα Xposed module, έτσι έχει τη δυνατότητα να επεμβαίνει βαθύτερα στο σύστημα και να ρυθμίζει το πρόγραμμα του λειτουργικού συστήματος.

Διαθέτει πέντε προφίλ με τα οποία μπορούμε να αφυπνίσουμε το σύστημα από κάθε μισή, έως κάθε δύο ώρες, ενώ ένα έκτο προφίλ ρίχνει τη συσκευή μας σε Deep Sleep όποτε κλείνουμε την οθόνη, για απόλυτη εξοικονόμηση ενέργειας. Υπάρχει επίσης και η επιλογή του προσαρμοσμένου προφίλ στο οποίο μπορούμε να βάλουμε τις δικές μας ρυθμίσεις όπως μας βολεύει και να τις ξεχωρίσουμε σε καθημερινές και Σαββατοκύριακο. Διαθέτει επίσης μία επιλογή αυτόματης βελτίωσης, η οποία συμβουλεύεται το ιστορικό χρήσης μας και με ένα άγγιγμα διορθώνει κάποιες ενεργοβόρες ρυθμίσεις. Μπορεί να επέμβει στις εφαρμογές του παρασκηνίου, από τις οποίες μπορούμε να ξεχωρίσουμε αυτές που μας εξυπηρετεί να έχουμε συνέχεια ανοιχτές, αλλά και στα δίκτυα τα οποία μπορούμε να χειριστούμε μέσω των ενσωματωμένων διακοπτών που εμφανίζονται στη μπάρα ειδοποίησης.

Oι εφαρμογές που υπόσχονται εξοικονόμηση μπαταρίας δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από μια απλή διαχείριση δικτύων και έχουμε δει στο παρελθόν  ότι είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας, το Deep Sleep Battery Saver όμως προσφέρει ποιοτική εξοικονόμηση όταν πραγματικά δε χρησιμοποιούμε τη συσκευή μας. Θα το βρείτε στη λίστα των module που περιέχεται στην εφαρμογή του Xposed Framework.

doctorandroid
Έχετε πρόβλημα με την κατανάλωση μπαταρίας; Μόνο εδώ η λύση !!! Έχετε πρόβλημα με την κατανάλωση μπαταρίας; Μόνο εδώ η λύση !!! Reviewed by D.Pap on 6:11 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.