Η HP κυκλοφορεί 14άρι laptop με Android

Έχουμε δει πολλά laptops στο παρελθόν να τρέχουν Android, αλλά είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές φορητών υπολογιστών, την HP, να το κάνει.

Το νέο 14άρι Slatebook της εταιρείας τρέχει Android 4.3 (κανονικά με Google Play) από το εργοστάσιο.

Να θυμίσω ότι η HP είχε βγάλει στο παρελθόν το Slatebook X2, το οποίο ήταν ένα Android tablet με αποσπώμενο πληκτρολόγιο/βάση (όπως μας έμαθε η σειρά Transformer της ASUS).

Αυτή την φορά, το νέο Slatebook της είναι -ξεκάθαρα- laptop με οθόνη αφής. Η ιδέα του να χουμε Android και στους υπολογιστές μας μου αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα, πάμε όμως να δούμε λίγο την πρόταση της HP.Στην καρδιά του δεν θα βρούμε κάποιον επεξεργαστή x86, αλλά τον Nvidia Tegra 4, συνοδευόμενο από 2GB μνήμης RAM.

Η 14άρα οθόνη αφής είναι ανάλυσης FullHD, ενώ η χωρητικότητα του laptop αρχίζει από 16GB επεκτάσιμα με MicroSD.

Αν και δεν γνωρίζουμε την χωρητικότητα της μπαταρίας, η HP αναφέρει ότι θα είναι αρκετή για ~9 ώρες χρήσης. Φυσικά, όντας laptop, έχουμε συνδεσιμότητα με θύρες USB 2.0 και USB 3.0, αλλά και έξοδο HDMI.

Από την μία μου αρέσει που ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές φορητών υπολογιστών επιχείρησε κάτι "διαφορετικό", από την άλλη η πρόταση της HP βρίσκω να έχει κάποια "θεματάκια" αρχίζοντας από το βασικότερο: Την τιμή του.

Τα 399$ που ζητάει στην αγορά της Αμερικής (τα οποία στην "καλύτερη" των περιπτώσεων μεταφράζονται σε ~450 ευρώ στην Ευρώπη) είναι "πολλά". Επίσης αν το Android είναι να κατακτήσει την αγορά των Desktops και Laptops, θεωρώ ότι αυτό θα γίνει σε συσκευές με x86 επεξεργαστές, και όχι ARM. Θεωρώ σημαντικό ότι η HP ασχολήθηκε να βγάλει laptop με Android, απλά δεν θεωρώ ότι προσφέρει -ακόμα- ότι θα έπρεπε να προσφέρει μία τέτοια συσκευή.

Προς το παρόν λοιπόν, αν θέλετε laptop με οθόνη αφής στα ~400 ευρώ, θεωρώ πολύ καλύτερη αγορά ένα Lenovo IdeaPad S500 (15,6in, i3, 4GB RAM, 500GB HDD), στο οποίο θα μπορείτε να βάλετε Android σε VM ή partition, αν αυτό επιθυμείτε.


HP Android Slatebook 14in - Τεχνικά χαρακτηριστικά:
OS: Android 4.3 Jelly Bean
CPU: τετραπύρηνος Nvidia Tegra 4
GPU: ULP GeForce
DISP: 14in, 1920x1080
CAM: μπροστινή 1,3MP
RAM: 2GB
STOR: 16GB/32GB/64GB + MicroSD
BATT: ?mAh (~9 ώρες χρήσης)
CON: WiFi, Bluetooth, 2xUSB 2.0, 1x USB 3.0, HDMI
πηγή
Η HP κυκλοφορεί 14άρι laptop με Android Η HP κυκλοφορεί 14άρι laptop με Android Reviewed by D. Papadopoulos on 10:00 π.μ. Rating: 5
Από το Blogger.