google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η Qualcomm ξεκινάει τη κατασκευή οκταπύρηνων επεξεργαστών 64bit - Techland.gr

Ads

Η Qualcomm ξεκινάει τη κατασκευή οκταπύρηνων επεξεργαστών 64bit

Και η μάχη των επεξεργαστών συνεχίζεται. Μετά τη παρουσίαση του πολύ δυνατού Snapdragon 805, η Qualcomm ανακοίνωσε και επίσημα ότι μέσα στο έτος θα ξεκινήσει τη κατασκευή οκταπύρηνων chips. Το πρώτο που θα δούμε να κυκλοφορεί θα είναι το Snapdragon 615 το οποίο πιθανότατα θα είναι για τη mid-range κατηγορία συσκευών και θα παρουσιαστεί μέσα στο καλοκαίρι. Παράλληλα η εταιρεία σκοπεύει να κυκλοφορήσει το high-end Snapdragon 810 αλλά και και το εξαπύρηνο Snapdragon 806 αργότερα μέσα στο χρόνο, με αρχιτεκτονική 64-bit.

Τα νέα chips θα κατασκευαστούν στα 20nm, κάτι το οποίο θα τα κάνει πιο αποδοτικά και ταχύτερα. Παράλληλα πηγές μέσα από την εταιρεία τονίζουν ότι τα νέα chips δε πρόκειται να ανεβάσουν τις τιμές αγοράς των smartphones.

Ακόμα, δε μπορούμε να ξέρουμε ποια θα είναι η πρώτη συσκευή που θα εφοδιαστεί με κάποιο από αυτά τα chips μιας και τα επερχόμενα Samsung Galaxy S5 Prime και LG G3 πιθανολογείται ότι θα χρησιμοποιούν το Snapdragon 805. Ίσως να δούμε το Samsung Galaxy Note 4 να εφοδιάζεται με ένα από αυτά αλλιώς θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το επόμενο έτος όπου θα έρθει το νέο κύμα ναυαρχίδων απ' τις εταιρείες.

Η μάχη των χαρακτηριστικών στα smartphones πλέον έχει φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Αυτή η αναβάθμιση όμως μπορεί να οδηγήσει σε δύο αποτελέσματα. Για χρόνια οι κατασκευαστές χρησιμοποιούσαν τετραπύρηνα chips 32-bit. Με τη συγκεκριμένη αναβάθμιση ίσως δούμε τα smartphones να οδηγούνται σε ένα πολύ ανώτερο επίπεδο τόσο σε ταχύτητα όσο και σε αξιοπιστία. Απ' την άλλη όμως μπορεί να είναι κάτι υπερβολικό και η ήδη υπάρχουσα τεχνολογία χαρακτηριστικών να είναι αρκετή, με τις όποιες συνέπειες αυτής της περίπτωσης μπορεί να υπάρξουν στην αγορά. Ο χρόνος θα δείξει σίγουρα τι μπορεί να συμβεί.
Η Qualcomm ξεκινάει τη κατασκευή οκταπύρηνων επεξεργαστών 64bit Η Qualcomm ξεκινάει τη κατασκευή οκταπύρηνων επεξεργαστών 64bit Reviewed by D.Pap on 12:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.