google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Το Project Ara τώρα και σε tablet - Techland.gr

Ads

Το Project Ara τώρα και σε tablet

Το project Ara ήταν μόνο η αρχή για την Google, καθώς από ότι φαίνεται η εταιρία στα πλαίσια της νέας ερευνητικής προσπάθειας με τον τίτλο Project Tango, λίγο πριν από την διεξαγωγή του ετήσιου συνεδρίου προγραμματιστών της εταιρίας, στα τέλη Ιουνίου, ενδεχομένως να παρουσιάσει ένα νέο 3D tablet. Το νέο αυτό μοντέλο θα είναι σε θέση να χειρίζεται πλήρως τις δυνατότητες που παρέχουν αισθητήρες κάθε μορφής και κάμερες, δημιουργώντας 3D περιεχόμενο. Τον Φεβρουάριο είδαμε ένα prototype smartphone βασισμένο στο ίδιο project, το οποίο ενσωμάτωνε συνολικά 4 κάμερες, με σύνδεση RGB, υπέρυθρο αισθητήρα και δυνατότητα 3D χαρτογράφησης του περιβάλλοντος χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal, η Google θα κατασκευάσει 4.000 prototypes από τα οποία μερικά κομμάτια θα διανεμηθούν σε προγραμματιστές από τον επόμενο κιόλας μήνα. Τα νέα tablets θα διαθέτουν οθόνη 7 ιντσών, δύο οπίσθιες ψηφιακές κάμερες, αισθητήρες υπερύθρων και το κατάλληλο λογισμικό για να συλλάβει ακριβείς τρισδιάστατες εικόνες των εκάστοτε αντικειμένων. Ο Bryan Ma, ένας από τους αναλυτές της εταιρίας ερευνών IDC, δήλωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας να γίνει το πολυπόθητο άνοιγμα για την εξέλιξη αυτής της νέα τεχνολογίας με τις εφαρμογές στην καθημερινοτητα να είναι αρκετές. Άλλωστε ο απώτερος σκοπός της Google είναι να καταστήσει σαφές ότι με την εν λόγω τεχνολογία τα smartphone θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν με μεγάλη ευκολία από άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όρασης, ενώ η εμπειρία στα παιχνίδια θα μπορούσε να γίνει ακόμα πιο συναρπαστική.

Δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια της Google, αλλά να είστε σίγουροι ότι μόλις υπάρξει κάτι παραπάνω, θα σας ενημερώσουμε!
Το Project Ara τώρα και σε tablet Το Project Ara τώρα και σε tablet Reviewed by D.Pap on 2:24 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.