google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Xiaomi Mi Max 2 | Μεγάλη οθόνη, μεγάλη μπαταρία σε μεσαία τιμή - Techland.gr

Ads

Xiaomi Mi Max 2 | Μεγάλη οθόνη, μεγάλη μπαταρία σε μεσαία τιμή


Αυτό που έχει καταφέρει η Xiaomi με τον Snapdragon 625 επεξεργαστή, να πετύχει δηλαδή την απόλυτη ισορροπία επιδόσεων και αυτονομίας, δεν το αφήνει με τίποτα να πάει ανεκμετάλλευτο. Μετά το εξαιρετικό Redmi 4 Pro στις πέντε ίντσες και το επίσης τρομερό Redmi Note 4X στις πεντέμισι ίντσες, μας παρουσιάζει ακόμη ένα μοντέλο με τεράστια οθόνη αυτή τη φορά. Ο λόγος για το Mi Max 2 με οθόνη 6.4 ιντσών και μπαταρία 5.300mAh!

Ξέρουμε πολύ καλά πλέον τι μπορεί να κάνει ο SD 625, από τις συσκευές της εταιρίας που πέρασαν από τα χέρια μας, ενώ έχουμε και μία καλή εικόνα για το τι σημαίνει οθόνη 6.4 ιντσών, από την πρόσφατη εμπειρία μας με το Mi Mix. Το Mi Max 2 λοιπόν συνδυάζει αυτά τα δύο πράγματα και το μόνο σίγουρο είναι ότι λόγω μεγέθους, απευθύνεται σε ένα πολύ συγκεκριμένο κοινό.

Χαρακτηριστικά

  • Επεξεργαστής: Οκταπύρηνος Qualcomm Snapdragon 625 @ 2.0GHz
  • GPU: Adreno 506
  • Μνήμη: 4GB RAM - 64GB/128GB αποθήκευση (microSD)
  • Οθόνη: IPS 6.44" @ 1920 x 1080p (342ppi)
  • Κάμερα: Πίσω 12.0MP (Sony IMX386, Dual-LED flash) - Μπροστά 5.0MP
  • Συνδεσιμότητα: 4G, WiFi ac, Bluetooth 4.2,  GPS (Glonass, BDS), IR, NFC, USB-C
  • Μπαταρία: 5.300mAh
  • Διαστάσεις: 174.1 x 88.7 x 7.6mm - 211gr
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 7.1 Nougat (MIUI 8)

Οι 60.000 πόντοι που μας δίνει περίπου ο επεξεργαστής του, είναι υπέρ-αρκετοί για να κάνουμε κάτι παραπάνω από τα βασικά μαζί του, ενώ με τα 4GB RAM μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι η διαχείριση των εφαρμογών γίνεται άνετα. Διαθέτει επίσης διπλά στερεοφωνικά ηχεία, κάτι που λείπει από πολλές συσκευές, έχει μία πλήρη συνδεσιμότητα για να κάνουμε ότι θέλουμε και όπως το θέλουμε, ενώ θα είναι από τις πρώτες συσκευές που θα κυκλοφορήσει με τη MIUI ROM να βρίσκεται στο Android 7.1 Nougat.


Τα σημεία στα οποία ξεχωρίζει είναι φυσικά η τεράστια οθόνη του, η οποία είναι στις 6,4 ίντσες αλλά σε ένα αντίστοιχο σώμα συσκευής. Το λέμε αυτό γιατί στην περίπτωση του Mi Mix η ίδια οθόνη βρίσκεται σε ένα σώμα smartphone που κανονικά θα είχε πάνελ πεντέμισι ιντσών, οπότε το Mi Max 2 είναι ιδιαίτερα δύσκολο στη χρήση με το ένα χέρι. Το πάνελ εδώ είναι στα 1080p, μια ανάλυση η οποία δεν είναι η ιδανική σε αυτό το μέγεθος, αλλά βοηθάει πάρα πολύ στη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.


Ένα ακόμη άξιο χαρακτηριστικό του είναι η μπαταρία των 5.300mAh η οποία το συνοδεύει. Από τα τεστ μας στο Redmi 4 Pro και το Redmi Note 4X είδαμε ότι οι συσκευές με τον SD 625 είναι πραγματικά τέρατα αυτονομίας, οπότε και το Mi Max 2 δε θα διαφέρει πολύ. Η μεγαλύτερη οθόνη του η οποία θα... ρουφάει την μπαταρία περισσότερο, αντισταθμίζεται με την αρκετά μεγαλύτερη μπαταρία του, οπότε είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα όσον αφορά την αυτονομία.

Το τρίτο σημείο στο οποίο εστιάζουμε είναι η κάμερα, η οποία έχει τον ίδιο αισθητήρα με τη ναυαρχίδα της εταιρίας το Xiaomi Mi6. Δεν είναι διπλή η κάμερα και ίσως να μην έχει γίνει η ίδια καλή δουλειά στο λογισμικό της, αλλά είναι σίγουρα ανώτερη από τα περισσότερα μοντέλα της κατηγορίας του. Θα το δούμε όμως αυτό στα πρώτα review που θα εμφανιστούν στο ίντερνετ.


Είτε το κρίνεις θετικά, είτε αρνητικά, το Xiaomi Mi Max 2 δεν παύει να είναι ένα ιδιαίτερο τηλέφωνο λόγω μεγέθους. Κρατάμε τις ιδιαιτερότητές του και το γεγονός ότι ανήκει στη μεσαία κατηγορία, κάτι που επιβεβαιώνεται από την τιμή του, η οποία ξεκινάει  από τα 264€.

Xiaomi Mi Max 2 | Μεγάλη οθόνη, μεγάλη μπαταρία σε μεσαία τιμή  Xiaomi Mi Max 2 | Μεγάλη οθόνη, μεγάλη μπαταρία σε μεσαία τιμή Reviewed by D.Pap on 11:28 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.