google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Google Play Store ξεπέρασε το App Store σε downloads αλλά όχι σε έσοδα - Techland.gr

Ads

Google Play Store ξεπέρασε το App Store σε downloads αλλά όχι σε έσοδα

Η AppAnnie, εταιρεία στατιστικής mobile εφαρμογών, δημοσίευσε μια αναφορά για το πως τα πάνε οι εφαρμογές του iOS και του Android. Το Google Play Store αλλά και το Apple App Store κατάφεραν το 2 τρίμηνο του 2014 να φέρουν καλύτερα ποσοστά κατά 60% και 45% αντίστοιχα, από το πρώτο τρίμηνο.

Αυτή η αύξηση έφερε το Google Play Store μπροστά, κατά ...50% περισσότερα downloads σε σχέση με το App Store. Αλλά όσον αφορά στα έσοδα από αυτές τις εφαρμογές, το App Store βρίσκεται μπροστά.

Στην ουσία το App Store φέρνει 80% περισσότερα έσοδα στην Apple σε σχέση με το Play Store της Google. Το καλό νέο για την Apple είναι ότι τα έσοδα ανέβηκαν 45% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Το ίδιο ισχύει για την Google που είδε τα έσοδα της να ανεβαίνουν κατά 30%.

Οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Ινδία είναι οι πρώτες τρεις χώρες σε downloads στο Play Store. Η Ινδία πιο συγκεκριμένα εντυπωσιάζει καθώς ανέβηκε 2 θέσεις σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2014, που ήταν πέμπτη. Εντυπωσιακό είναι ότι οι ΗΠΑ δεν είναι η top σε έσοδα αγορά για το Play Store, αλλά η Ιαπωνία.

Τα games είναι η πιο κερδοφόρα κατηγορία στο Play Store και ακολουθούν Tools και Communications. Η AppAnnie πιπλέον τονίζει ότι όταν το Android One λανσαριστεί σε αναδυώμενες αγορές το Android θα ενδυναμωθεί και άλλο.

Google Play Store ξεπέρασε το App Store σε downloads αλλά όχι σε έσοδα Google Play Store ξεπέρασε το App Store σε downloads αλλά όχι σε έσοδα Reviewed by D.Pap on 7:30 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.