google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα Android σας εξακολουθούν να σας παρακολουθούν όταν οι υπηρεσίες τοποθεσίας είναι απενεργοποιημένες! - Techland.gr

Ads

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα Android σας εξακολουθούν να σας παρακολουθούν όταν οι υπηρεσίες τοποθεσίας είναι απενεργοποιημένες!



Ακόμα και τα Android τηλέφωνα που έχουν επαναφερθεί στις εργοστασιακές ρυθμίσεις τους, μπορούν να ενημερώσουν την Google για το πού βρίσκεστε.

Η Google συλλέγει τοποθεσίες τηλεφώνων Android ακόμη και όταν οι υπηρεσίες τοποθεσίας είναι απενεργοποιημένες, αποκάλυψε μία έρευνα.
Η δημοσίευση στο διαδίκτυο από την Quartz διαπίστωσε ότι τα τηλέφωνα Android συλλέγουν τις διευθύνσεις κοντινών ιστών στα κινητά τηλέφωνα και τους αποστέλλουν πίσω στην Google. Οι λεπτομέρειες συλλέγονταν ακόμα και όταν οι υπηρεσίες εντοπισμού ήταν απενεργοποιημένες στα τηλέφωνα, δεν είχαν εγκατασταθεί εφαρμογές και δεν υπήρχε κάρτα SIM στο τηλέφωνο.
“Το αποτέλεσμα είναι ότι η Google, έχει πρόσβαση σε δεδομένα σχετικά με τις τοποθεσίες των ατόμων και τις κινήσεις τους που ξεπερνούν κατά πολύ την προσδοκία του καταναλωτή για προστασία της ιδιωτικής ζωής”, έγραψε ο δημοσιογράφος της Quartz, Keith Collins.
Ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε στην Quartz ότι οι διευθύνσεις συμπεριλήφθηκαν στις πληροφορίες που αποστέλλονται στο σύστημα που χρησιμοποιεί η Google για τη διαχείριση ειδοποιήσεων push και μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα Android, τους τελευταίους 11 μήνες. Δεν χρησιμοποιήθηκαν ή αποθηκεύτηκαν ποτέ και η εταιρεία λαμβάνει μέτρα για να τερματίσει αυτή την πρακτική.
Δεν είναι μυστικό ότι η Google παρακολουθεί την τοποθεσία του τηλεφώνου σας – πολλές από τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε τακτικά δε θα λειτουργούσαν καθόλου χωρίς να ενεργοποιηθούν οι υπηρεσίες τοποθεσίας. Εάν ανησυχείτε για το απόρρητό σας, μπορείτε να ενημερώσετε το τηλέφωνο Android σας για να καταργήσετε το ιστορικό τοποθεσίας από το χρονολόγιο των Χαρτών Google και να σταματήσει να κρατάει στιγμιότυπα οθόνης των παλαιών αναζητήσεών σας.
secnews
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα Android σας εξακολουθούν να σας παρακολουθούν όταν οι υπηρεσίες τοποθεσίας είναι απενεργοποιημένες!  ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα Android σας εξακολουθούν να σας παρακολουθούν όταν οι υπηρεσίες τοποθεσίας είναι απενεργοποιημένες! Reviewed by D.Pap on 8:31 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.