google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 15 κόλπα για το iPhone που η Apple σας έκρυβε - Techland.gr

Ads

15 κόλπα για το iPhone που η Apple σας έκρυβε




Έχετε κινητό iPhone; Θεωρείτε ότι είστε άψογος χρήστης του κινητού σας; Ίσως. Οι μηχανικοί και σχεδιαστές της Apple αν και φτιάχνουν τα πιο φιλικά προς το χρήστη προϊόντα, δεν αποκαλύπτουν πάντα όλες τις λειτουργικές δυνατότητές τους.

Μάθετε λοιπόν τα 15 κρυφά κόλπα του λειτουργικού συστήματος iOS που δε γνωρίζατε και σίγουρα θα σας χρησιμεύσουν!

1. Ελέγξτε το iPhone κινητό σας με κινήσεις του κεφαλιού

Μπορείτε να ελέγξετε τη λειτουργία του iPhone κινητού σας με κινήσεις του κεφαλιού σας. Πηγαίνετε Settings > General > Accessibility > Switch Control, και ενεργοποιήστε την επιλογή. Στη συνέχεια πηγαίνετε Switches > Add New Switch > Camera. Επιλέξτε Left Head Movement ή Right Head Movement. Μπορείτε να διαλέξετε από μια σειρά διαθέσιμων ενεργειών τον έλεγχο των λειτουργιών του κινητού σας (π.χ. ρύθμιση έντασης ήχου, άνοιγμα εφαρμογών κλπ).





2. Δημιουργήστε το δικό σας πρότυπο δόνησης

Μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας δόνηση για συγκεκριμένες επαφές ή ειδοποιήσεις. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις>Ήχοι>Ήχοι κλήσης>Δόνηση>Δημιουργία Νέας Δόνησης.





3. Ειδοποιήσεις μέσω του φλας

Ενεργοποιήστε το φλας της φωτογραφικής για να δέχεστε ειδοποιήσεις. Πηγαίνετε Ρυθμίσεις>Γενικά>Προσβασιμότητα και ενεργοποιήστε την επιλογή LED Flash for Alerts.





4. Κουνήστε το κινητό για να αναιρέσετε λάθος πληκτρολόγηση.

Ξεκινήστε ένα μήνυμα από την αρχή, αν προηγουμένως είχατε ήδη ξεκινήσει να γράφετε, κουνώντας απλά το κινητό.





5. Πάρτε μια φωτογραφία όσο παίρνετε βίντεο

Αν τραβάτε βίντεο στο iPhone κινητό σας και θέλετε να κάνετε ταυτόχρονη λήψη φωτογραφίας, πατήστε απλά το κουμπί της κάμερας.











6. Κάνετε λήψη πολλών φωτογραφιών σε burst mode

Η λειτουργία Burst Mode επιτρέπει τη λήψη πολλαπλών φωτογραφιών την ίδια στιγμή. Για να κάνετε λήψη φωτογραφιών σε Burst Mode, απλά κρατήστε πατημένο το κουμπί της κάμερας όταν παίρνετε φωτογραφία. Για να δείτε τις φωτογραφίες επιλέξτε τη φωτογραφία και πατήστε Select από την μπάρα εργαλείων.









7. Φορτώστε την Desktop έκδοση μιας σελίδας στο Safari

Πολλά websites αντιλαμβάνονται ότι χρησιμοποιείτε συσκευή κινητού και φορτώνουν αυτόματα την mobile έκδοση της σελίδας. Αν επιθυμείτε να φορτώσετε την κανονική Desktop έκδοση της σελίδας, μπορείτε να το κάνετε εύκολα, κρατώντας πατημένο το κουμπί ανανέωσης της σελίδας.





8. Ξανα-ανοίξτε Tabs που έχετε κλείσει πρόσφατα στο Safari

Αν κατά λάθος κλείσατε κάποιο Tab στο Safari και θέλετε να το ξαναανοίξετε, μπορείτε να ξαναανοίξετε τα Recently Closed Tabs, πατώντας το εικονίδιο των Tabs στην κάτω δεξιά πλευρά και μετά κρατώντας πατημένο το εικονίδιο +.





9. Κρύψτε τις εφαρμογές της Apple που δε χρειάζεστε

Αν δε χρησιμοποιείτε τις προεγκατεστημένες εφαρμογές της Apple στο κινητό σας, μπορείτε απλά να τις απενεργοποιήσετε. Πηγαίνετε στην επιλογή Settings > General > Restrictions και επιλέξτε Enable Restrictions. Θα σας ζητηθεί να ορίστε ένα κωδικό Restrictions passcode. Πληκτρολογήστε τον κωδικό και στη συνέχεια επιλέξτε τις εφαρμογές που θέλετε να αποκρύψετε.





10. Απενεργοποιήστε τη μουσική σε προκαθορισμένο χρόνο

Αν σας αρέσει να ακούτε μουσική λίγο πριν αποκοιμηθείτε, αλλά θέλετε να κλείσει αυτόματα αφού κοιμηθείτε, μπορείτε να θέσετε χρονόμετρο μέσω της εφαρμογής Clock app.





11. Κάντε το κινητό σας να λειτουργεί πιο γρήγορα, καθαρίζοντας τη μνήμη RAM

Αν πατήσετε το κουμπί απενεργοποίησης αρκετή ώρα, ώστε να δείτε το μήνυμα «slide to power off» και στη συνέχεια πιέσετε παρατεταμένα το αρχικό κουμπί (home button), θα εμφανιστεί ξανά η αρχική οθόνη. Για να δουλέψει το trick, απενεργοποιήστε τη λειτουργία Siri.





12. Μη συμβιβάζεστε με ένα κακό wifi

Αν η wifi σύνδεση σας είναι αργή, ενεργοποιήστε τη λειτουργία Wifi Assist. Πηγαίνετε στην επιλογή Settings>Mobile Data και ενεργοποιήστε το Wifi Assist στο τέλος των επιλογών.





13. Διαβάστε μόνο τα μη αναγνωσμένα μηνύματα στα εισερχόμενα

Ανοίξτε την εφαρμογή Mail app και πατήστε πάνω στο Mailboxes και στη συνέχεια στην Επεξεργασία. Ενεργοποιήστε το Μη Αναγνωσμένα και θα διαβάζετε μόνο τα νέα email.





14. Μετατρέψτε το iPhone σε αλφάδι

Δε χρειάζεται να κατεβάσετε μια άλλη εφαρμογή, απλά ανοίξτε το application Compass και κάντε πέρασμα προς τα αριστερά.





15. Επαναφορά κινητού

Όταν δε βοηθάει τίποτα άλλο, ήρθε ο καιρός για επαναφορά. Πιέστε το αρχικό κουμπί και το κουμπί κλειδώματος για 5 δευτερόλεπτα ή μέχρι να εμφανιστεί το σήμα της Apple και θα λειτουργήσει ξανά το κινητό σας.





infiltr8or
15 κόλπα για το iPhone που η Apple σας έκρυβε  15 κόλπα για το iPhone που η Apple σας έκρυβε Reviewed by D.Pap on 9:59 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.